4 Mart 2012 Pazar

Kaptan Gemide Kaçak Yolcu Var

Olayın başlangıcı seneler öncesine, Kuşadası'nda bir yaz gününe dayanıyor. Turistlere hediyelik eşyalar ve kitaplar satan iki kardeş, bir yaz tatilinde "Bu kadar turist nereden gelir ve yine nerelere giderler ve ne var bu geldikleri devasa gemilerin içinde?" gibi sualler gelir zihinlerine yerleşir  Güvercin Ada civarında turistlere satış yaptıkları bir gün, meraklarına daha fazla karşı koyamayarak limanda demirli koskocaman turist gemisine gizlice binerler. Akdeniz turuna çıkmış gemide iki haftayı aşan şahane bir yolculuktan sonra yakalanırlar. Çocukların aileleri meraktadır, onlara ne olduğu bilinmemektedir. Küçük kaçakların gemideki varlığı personel tarafından keşfedildikten sonra, gemi Mersin Limanı'na yanaşır. Minik kaçaklar orada ailelerine teslim edilir. İki masumun başından geçenler kısacık bir haber olarak Hürriyet Gazetesi 'nin sayfalarında yer alır. Minik bir haberdir. Minik haberlerin başına gelen bu haberin başına gelmze. Unutulmaz yani. Bir el, bir makas alır bu haberi keser ve bir kenara kaldırır. 

Seneler sonra Enis Batur gazeteden kesilen bu haberi alır ve yedi usta yazar aynı küpurden hareket ederek, minik afacanları kendi üslupları ile yeni bir gemi macerasına çıkartırlar. Yedi kısacık öykü, yedi ayrı yazın deneyimi olur. 

Kaptan Gemide Kaçak Yolcu Var, Sel Yayıncılık, Geceyarısı Dizisi'nden 2002 yılı Mayıs ayında yayınlamış bir öykü kitabı. Yazarları; Enis Batur, Ali Teoman, Murat Yalçın, Cem Akaş, Murat Gülsoy, İbrahim Yıldırım, ve Ayfer Tunç. Aynı esin kaynağından yola çıkılarak, nerelerden geçilip, nerelerde durulacağına dair hoş bir yazınsal yolculuğa çıkmak için ideal bir seçim. Sanırım bir göz atmakta yarar var. 


Meraklısına Linkler;

1 yorum:

  1. Tunç'unkini okumuştum Taş-Kağıt-Makas'ta. Dehşet irkilmiştim.

    Demek hikayesi böyleymiş:)Geceyarısı yayıncılık, hımm

    YanıtlaSil

Yorumlar