14 Haziran 2011 Salı

Bıyığın Erkek Seksapeline Katkısına Dair İki Şekil

"Aman yeter bu bıyıktan" dediğinizi duyar gibiyim ama bu konudaki malzeme bitmek ve de tükenmek bilmiyor. Bıyıklar “Tü-Ka_Ka” olmadan önce pek de imrenilen bir erkek süsüydü. Rica ederim hatırlayınız. Erkeğin artık büyüdüğünü ispatlamasına yardım eden en önemli aksesuarıydı. Hatırlayınız genç yaşlarda terlemiş bıyıkların ısrarla kazınıp kazınıp, büyümesini hızlandırma telaşlarını. Onca telaşın neticesi de burun ile üst dudak arasında bitmiş kel bir çalılığı andıran tıfıl bıyıklardı. Genç erkek ısrarla o bıyığı bırakır da bırakırdı. Ama şimdi öyle mi? Bıyıklar istenmeyen tüy sınıfına girdi çoğu erkek için. Bu işin arkasında kesinlikle bir kadın parmağı var. Hem de bıyıklara savaş açmış bir kadın. Son yirmi yılın neticesine bakacak olursak söz konusu “bilinmeyen kadın” açtığı savaşta çoktan muzaffer olmuş olmalı.

Ama unuttuğumuz bir şey var sıkıcı, kişiliksiz, renksiz, ruhsuz bir erkek suratı bile o anlamsızlık yüklü yüzünün ortalık yerinde aniden biten bir kıl yumağı ile, üstelik gereken özeni gösterip, badem yağı kürleri ile beslemelere bile kalkıyorduysa eğer o anlamsız yüzün acaip anlamlar kazanıp; zeki, çekici, karizmatik ve seksi bir erkek yüzü olması kaçınılmazdı. Ama bıyıklara veda edeli bir çok erkek seksapele, karizmaya veda etti bile.

Aşağıda iki çöp adam şekli var. Her ikisi de çöp adamlarla tasvir ediliyor. Birinci şekildeki adamın antipatikliğine bakınız lütfen. Haksız mıyım tipsiz değil mi? Şimdi bir de ikinci şekle bakalım. Hah, işte tam ortada kaytanımsırak bir kıl kümesi, hoş değil mi? Sorarım size.



8 yorum:

  1. bıyıksız erkekleri üzmeyelim ama :D

    YanıtlaSil
  2. Bıyıklısınız galiba:)

    Babam bile kesti bıyıklarını, 65'inden sonra :)
    sordunuz söyledim, çok nadirdir bıyığın ve dahi sakalın erkeğe yakıştığı:)

    YanıtlaSil
  3. Hayır sevimli,sevilesi bir surat o sıkıcı ve şapşal ya da aptal ya da her neyse değil. ^^

    YanıtlaSil
  4. Oyum bıyıksızlardan yana :)
    Hele badem olanından bahis etmek bile fena :)

    YanıtlaSil
  5. Bırakalım bu kıl tüy işlerini yahu ama yine de demeden olmaz arada bırakalım sakalı bıyığı biraz rahatlayalım sonra bakarız icabına kökü biz de nede olsa...

    YanıtlaSil
  6. Ben bıyık seviyorum hem de çok sevebiliyorum! Bu kararı vermemde etkili olan birisi olduğu için kararım kesin. :) O bıyıklar öpülesidir, sevilesidir!

    YanıtlaSil

Yorumlar