1 Nisan 2012 Pazar

Çevreyi Kirletmeyin; Mesela Kedi Atmayın

Minik bir bahçe içindeki iki katlı ama ufal bir evin önünden geçerken, bahçeyi yoldan ayıran tel örgünün üzerinde gördüm tabelayı. Üzerinde; "Çevreyi kirletmeyin. Burası çöplük değil, kedi ve yiyecek atmayın" Yazılıydı. Bu aralar Türkçenin doğru kullanılmamasına takılabiliyorum, tabela da anlam bozuklukları ile doluydu..Kediler ve yiyecekler ne zaman çöp sayılmıştı değil mi? Çöpe atılan artıktı, yiyecek değil. Çevre ise o tel örgü ile çevrili yer değildi zaten. 

Hakikaten dertlenmiş olmalıydı evin sakinleri bahçe kenarına kedi atılmaması için ikaz yazısı koyduğuna göre, etraf kedi cennetine dönmüş olmalıydı çoktan. Yine de kedi atmak lafı en tuhafıydı benim için. 



11 yorum:

  1. Vladimir, çok iyi yakalamışsınız. İbretlik!
    Can Yücel'in şahane bir şiiri vardır.
    Hani "Dikkat Köpek Var" diye asarlar ya bazı binaların girişlerine... Onlar için..

    "BİZE DE DERLER ÇAKICI

    Yanımda tebeşir gezdiriyorum devamlı
    Bu mutena semtteki konakların bahçe kapılarına asılı
    O (iki nokta üst üste)
    BU EVDE
    KÖPEK
    VAR
    Levhalarının altına selatin harflerle kocaman bir
    DOĞRUDUR
    Yazmak için"

    Yazmıştım bir aralar. İlginizi çekerse burada..

    http://hayalkahvem.blogspot.com/2011/08/dikkat-kopek-var.html

    YanıtlaSil
  2. Kedi atmak mı çok ilginç gerçekten de.Sanki çok normal bir şeymiş gibi yazmış bir de.Gerçi oraya kedileri bırakmaları da ne kadar normal tartışılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de yazdıklarına göe bir yerde de hak vermek lazım evin bahçesi var diye herkesin cami avlusuna bebek kedi atması yıldırıcı olabilir bir noktadan sonra. Bir daha yolum düşerse inceleyeceğim çünkü etrafta kedi yoktu resmi çektiğimde.

      Sil
  3. Bu neyin kafası yaaahu? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli bir ülkedeyiz vesselam .) malzeme bol

      Sil
  4. Hahah ilahi Vladimir! Bunu başkaları da görmeli, hemen paylaşıyorum (sen 1 ay sonra twitter'a girdiğinde görüşürüz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık önlemimi aldım. Artık twit mesajlarım e mailime geliyor :) Ya ben çok ihmal ettim orayı. :))

      Sil
  5. Gerçekten çok ilginç, acaba ne anlamda yazmış? yani "yazıktır kedileri sokağa bırakmayın" mı demek istemiş yoksa "kedilerle çevreyi kirletmeyin" mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım oraya çok kişi kedi bırakıyor, bunlar da bezmiş olmalılar. Bir yerde haklılar. Ama astıkları yazıda anlam bozuklukları var, akıllarından geçenler ile söyledikleri tam örtüşmemiş bence. Yazma özürlü olduklarını düşünüyorum :(

      Sil
  6. Bezmis olmasını cok normal karşıladım. Su aralar bir arkadasım da aynı dertten muzdarip ve bu yazıyı görseydi aynısından yazmak isterdi :) cocukları kediden korktukları icin tek baslarına kapı önüne çıkamazmaya başladılar

    YanıtlaSil

Yorumlar