Dün meyve alırken üzümlerin iir tanelerini görünce canım nasıl çekti anlatamam. Ama elimi sürmemle birlikte aklıma beş altı sene öncesine kadar olan üzüm tanelerinin ebatları geldi. Aradaki fark devasa. Bir üzümün bu kadar kısa sürede böyle iri hale gelmesinin de tek yolu var, büyümesinin çeşitli evrelerinde kimyasal maddeler püskürtülerek şişirilmiş olması. O yüzden çelirdeksiz üzüm satın almaktan vaz geçtim.
Kendinizi seviyorsanız çekirdeksiz üzüm yemeyin. Aşırı irileşmiş yusyuvarlak taneli üzümlerin insan sağlığı için hiç de hayırlı olmayan kimyecvi maddeler ile tıka basa dolu olduğunu anımsayın. Kararınızı ona göre verin lütfen.
Meraklısına Linkler;
Hadi bize olan oldu da çocuklarımızı korumanın derdine düştük:(
YanıtlaSilÇekirdekli yeşil üzüm boyutunda bir çekirdeksiz üzüm resmen fotodaki!
YanıtlaSilasmanın dalından yeme şansım var, kıskandırmak olmasın efendim ama. :)
YanıtlaSilTeşekkürler
YanıtlaSilTaneleri küçük salkımları kocaman olurdu, manavdan alırken etrafında arılar uçuşurdu... Birilerinin bahçesinde denk gelmedikçe ben de üzüm yemiyorum artık...
YanıtlaSilDün, markette gördüm. Altın sarısı, miniminnacık üzümleri. Aaa ne güzelmiş dedim. Ablam evde var ya dedi. Ama evdekiler büyük boy. :)
YanıtlaSilmaalesef kimyevi madde kullanılmayan yiyecek sayısı çok az...
YanıtlaSil