11 Ocak 2013 Cuma

Onlar da Değişti


Bir fotoğrafın en güzel yönü basılı olduğu materyalin üzerine zamanın attığı çentiklerden başka değişime uğramaması. Oysa hayat değişimden ibarettir. Fotoğraf karesi bizlerin, değişip duran bizlerin bir tek anını bir daha değişmemek üzere karenin içine almıştır. Değişen tek resim sanırım Dorian Gray’in portresidir o da hayatın özüne aykırı, ters yönde bir değişimdir. Sahibi değişmeksizin duruken, protresi yılların izlerini sahiplenmektedir.

Bir zamanlar keyifle izlediğimiz filmlerin yıldızlarındaki değişimi gözlemlemek korkunç.

Joel Haley Osment’ın Forest Gump’ın oğlu olarak çıktığı yol, 6. His’te tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çekti. İzleyenlerin onun oyunculuğun kayıtsız kalması mümkün mü? A.I. bir çok sinema izleyicisini can sıkıntısı ile imtihan etse de küçük oyuncu filmin her anında sahne çalıyordu. Macauley Culkin’in haylazlıkları ile evine musallat olan hırsızları dize getirişlerini izlerken attığınız kahkahaları hangi biriniz unutabilirsiniz.

Bizler arkamızda değişmeyecek fotoğraf kareleri bıraka bıraka, değişirken, onlar da değişti. 



2 yorum:

  1. "zaman" başlı başına tuhaf bi kavram zaten. düşünsene göz açıp kapayıncaya kadar değişiyorsun, yaşlanıyorsun, sevdiklerini kaybediyorsun, yenilerini kazanıyorsun vs. çok hüzünlü bi süreç çook.

    YanıtlaSil
  2. Culkin bir uyuşturucu bağımlılığından nasıl bu hale geldi inanılmaz..Ama tombul kilo verse yine süper olur o altıncı histe beni çok etkilemişti zamanında..

    YanıtlaSil

Yorumlar