18 Ekim 2016 Salı

Biraz Ornella Muti, Biraz Leonor

Ornella Muti 70'lerde ülkemizde çok sevilen bir sanatçıydı, Hatta o kadar ki bir ara ülkemizdeki erkek sinema tutkunlarının dimağında Edwige Fenech'in yerini bile işgal edecek mertebelere gelmişti. İtalyan ve İspanyol kanı taşıyan oyuncu kısa sürede tanınarak uluslararası yapımlarda roller alır olmuştu. Hatta Türk yapımı filmlerin kadro planlama aşamasında adı sık geçse de bunların hepsi sonuçsuz kalan girişimler olarak kalmıştı.

Leonor sanatçının yıldızının parladığı film diyebiliriz. Filmin konusunu, çocukların kanını içerek gibi kötü bir alışkanlığına dur diyemediği için geceleri mezarından çıkarak kendine av arayan bir kadının öyküsü diye özetleyecek olursak, rahatlıkla "ne menem şey bu" diyebilirsiniz. Ancak böyle demeden önce bir kadroya bakın derim. İspanyol sinema dahisi Luis Buñuel'in mahdumu Juan Luis Buñuel'in yönetmenliğini yaptığı filmde Leonor rolünde Liv Ullman, Richard rolünde Michel Piccoli'yi görmekteyiz. Tanıdığımız yüzü henüz oturmamış olan gencecik bir Ornella Muti ise Catherine rolünde. Vampir filmlerinin azap haline döndüğü bir dönemde çekilmiş olmasından başka göze batan bir sıkıntısı yok filmin.

Yönetmen ile ilgili olarak "armut dibine düşer lafına" yakışır bir kariyer yolu izlemediğini söyleyebiliriz. Ancak Ornella Muti ile ilgili söylenecek çok şey var ise de yerimizin darlığını bahane etmenin zamanı geldi de geçiyor bile. .
Caoi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar