30 Ağustos 2013 Cuma

Aykırı Kuş: Tarifi Mümkün Edebiyat Dergisi

Bu seneki hayalim sıfırdan başlayarak bir dergiyi hayata geçirmekti. Bunun için epey ter döktüm, farklı projeler ürettim ve hatta bir tanesi için gerekli bütün izinleri almışken temada yer alan başlıklardan birinin mevsimini geçirdiğim için ilk projemi bir müddeetliğine rafa kaldırmak zorunda kaldım.

Nisan ayında yayınlanan Aykırı Kuş isimli ortak kitabımızdaki ekibe ilavelerden ve aramızdan ayrılanlardan sonra oluşan grup ile yola devam etme kararı aldık. 

Alıştığımız edebiyat dergilerinden farklı bir yapı oluşturmaya çalıştık. Neler yapabileceğimizi görmek istedik, sonuç içimize sindi. "Tarifi Mümkün Edebiyat Dergisi" dedik; tanımlamaktan kaçındık, istedik ki her okuyan kendi tarifini yapsın. Deliler Teknesi Dergisi'nin Eylül/Ekim sayısına ek olarak uçurduk kuşu. Yeni şiirler, ülkemizde pek bilinmeyen şairler, kısa öyküler, sinemaya dair yazılar, oyunlarla yola koyulduk. İlk sayımız kısa olsa da, bir sonrakinde sayfa sayımızı arttıracağımızı biliyoruz. Salı günü ikinci sayı için ilk toplantımızı yapacağız. Kısa bir süre sonra özgürce uçmasını hayal ediyoruz Aykırı Kuş'un.  

İşte dergimiz. 
İçeriğe dair fikir sahibi olmak isterseniz bloğumuza bir göz atmalısınız: http://aykirikus.blogspot.com

7 yorum:

  1. Yazar alımı gıbı bısey olacak mı, cok ısterım cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli yazar alımımız yok ancak 1,5 satır ara Times New Roman 12 punto formatında üretilmiş bir sayfayı aşmayan ürünlerinizi aykirikus@gmail.com adresine gönderiseniz yayın kurulumzda değerlendirmeye alırız. Eğer İzmir'de yaşıyorsanız Eylül sonundan itibaren gelip bizlerle tanışabilirsiniz.

      Dergide yer alan iki oyunumuz var onlara katılrısanız ürününüzle ya da isminizle dergimizde yer alanbileceksiniz.
      Örneğin sayfamızda 2 Eylül günün yayınlayacağımız (Mehmet Özdemir) fotoğrafından hareketle yazacağınız bir öykü (yukarıdaki sınırlar içindeki öykü) ikinci sayımızda (fotoğraflara öyküler) bölümünde yayımlanabilir.

      İlginiz için şimdiden teşekkürler.

      Sil
  2. Aaa! Ne güzel Vladimir, demek hayal gerçek oldu:)

    Tebrikler. Kolaylıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk baştaki hayalimi bi rmüddetliğine rafa kaldırdım. Burad abiraz piişelim, o da olacak. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Hadi hayırlısı, tebrik için aradım ama duymadın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben telefonu eve kendimi de dışarı atmışım, dönünceye dek telefonun şarjı bile nihayete ermiş :)

      Sil
  4. süper :) hayallerin gerçeğe dönmesi çok güzel ya, kitaplarla başladın ve devamı da geliyor sürekli. hem bloga hem kitaplara hem dergiye hem hayata yetişebilmek! alkışlıyorum valla :)

    YanıtlaSil

Yorumlar