2 Şubat 2012 Perşembe

Farketmek

Büyük şehirlerde yaşayanların büyük çoğunluğu günlük rutin güzergahlarının üzerinde evden işe, işten eve otomatik pilota devredilmiş bir uçak gibi devinir vaziyette. Bu git gelleri yaşarken etraftaki saçmalıkları ya da çirkinlikleri görüyor belki de umursamıyorlar. Ben de böyleyim, olumsuzlukarı görüyorum da burnumun dibindeki güzelliklerin önünden gözlerim kapalı geçiyorum. 

Güzel, ama gözlere görünmeyen nesneleri farkedebilmemiz için ya olağan yaşamımızdan bir süreliğine uzaklaşıp yeterince zaman geötikten sonra geriye dönmemiz, bir zamanlar alışık olduğumuz yerelere bir yabancının gözleri ile bakmamız gerekiyor, ya da bakış açımızı değiştirecek bir doğa olayına şahit olmamız gerekiyor; mesela karın yağması bunlardan bir tanesi..

Kar yağınca şehrin göbeğinde ama şehre benzemeyen minik ve güzel doğa parçalarının burnumuzun dibinde olduğunu bugün kaçımız farkedebildi acaba? 


Kar Fotoğrafları - D.M.

7 yorum:

  1. Hafta başında o kadar güzel kar yağdı ki buraya ve ne şanslıydık ki çocuklarımla yağan karın altında yürüyerek evimize gitmek için yoldaydık.Silkelemediğimiz ağaç,üzerinden kar toplamadığımız araba kalmadı sokaklarda...
    Bu hafta başı çocuklar gibi eğlendim çocuklarımla...

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah yeğenim telefonla uyandırıp "teyze dışarıya bak" dedi :)

    Yalnız resimler az büyük olaydı eyiydi :)

    YanıtlaSil
  3. Yooo Vladimir eridi bizim köyde karlar:) Şimdi kar sonrası çamurlu güzellikler var:))

    YanıtlaSil
  4. Güzel şeyler hatırlatan hoş bir paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. di mi ama haklısın. kar yağınca farkettik biraz.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
  7. "Güzel, ama gözlere görünmeyen nesneleri farkedebilmemiz için" bazen de aşık olmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil

Yorumlar