11 Kasım 2016 Cuma

Toplu Taşınamıyorsanız Taksi Tutun Mantığı

İzban 304 çalışanının maaşlarına yapılacak artış oranlarını görüşmeyi 1,5 puan engeline takarak durumu krize dönüştürmeyi başardı. Çalışanlar grevde. Daha önce otobüs hatlarına el atmak suretiyle otobüsle ulaşımı kent halkına zehir eden İzmir Büyük Şehir Belediye Reisi yaptığı açıklamalarda halkın ulaşım hakkını bu kez de İzban ile sekteye uğratmış olmaktan dolayı sorumluluk, endişe ve üzüntüye benzeyen herhangi bir duyguya sahip olmadığını gayet güzel belli etmekte. İzmir'de yaşayanların yaşam kalitesinin beyefendinin öncelikleri arasında ne kadar geri planda olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Merak ediyorum şimdi, 304 işçiye yapılacak zam önüne bahaneler sıralayanlar, istasyonlardaki kapıları ve İzban hattı üzerindeki tel örgü çitleri alüminyum doğramalar ile değiştirmek gibi gereksiz olduğu kadar yüksek maliyete sahip yatırım kararını alırken nasıl bir maliyet hesaplaması yaptı acaba?


Meraklısına Linkler:

5 yorum:

  1. Asgari ücretle çalışanının, hakkını aramak pahasına biz asgari ücretlilere sabah akşam yaşattığı çileden dolayı affedemiyorum. Ohal zamanında gösteri, yürüyüş, grev hatta iş yeri iflası bile verilemezken bu greve izin verilmesi bana chp li bir belediyenin oylarını çalmak için yapıldığı kuşkusu yaratıyor.

    İzban kullanıyorum mağdurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbetteki son derece dikkat çeken bir izin. Ama izban için yapılmaya başlanmış olan yeni yatırımın maliyetini de göz önüne alınca bu izmirlilerin sırtına bağlanmış bir yük olduğunu düşünüyorum. Ciddiyeti devam eden çok önemli sorunlarımız varken.

      Evet enteresan bir izin ancak belediye başkanlığı makamını işgal eden kişiler yapacakları her yanlışın başkalarının ekmeğine yağ süreceğini kendileri hesap etmeli.. sonradan değil üstelik, önceden...

      İzmir B.Ş. Belediyesi ısrarla yanlışlarını düzeltmiyor, Aynı partide olup da İzmir'i çekip çevirecek çok sayıda düzgün ve yetkin insan varken halkı önemsmemeyn Aziz Bey'de inat edilecek günlerden geçmiyoruz aslında. Onun yeniden aday gösterilmesi de hataydı... Üstelik yeniden seçilir seçilmez yaptığı icraatler de ortada. Çok berbat...
      Hataları yapıp yapıp "böyle günlerden geçiyoruz" diyerek suskunluk beklemesinler. Bizlere doğru düzgün hizmet edecek ve sorumluluk üstlenecek insanlar sunsunlar.

      Ben de İzban kullandığım için mağdurum ve kızıyorum bu işe.

      Sil
  2. Belediye seçimlerinde partiler değilde yapılacak hizmetler düşünülerek oy verilmesi kanısındayım. Nihayetinde her belediye sakini az çok adaylarını tanır, dolayısıyla oy verirken partisi değilde acaba ne kadar hizmet eder kıstası göze alınarak oy verilirse belediye sakinleri için o kadar iyi olur. Nihayetinde belediye seçimlerinde o parti şu parti çok etkilemiyor devleti. Genel seçimlerde ise partiler göz önüne alınmalı. Umarım biran önce düzelir ve tüm hak sahipleri en adil şekilde haklarına erişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğru olanı bu, futbol takım tutar gibi oy dağıtmak oyu atana aldığı hizmet anlamında fayda sağlamayabiliyor.

      Sil
  3. Koşullar ya da durum ne olursa olsun etkilenen hep halk, hep sıradan kesim. 'Tepedekilerin' tek terdi kendileri ne yazık ki. :(

    YanıtlaSil

Yorumlar