11 Ekim 2016 Salı

Deadpool'un 2009 Modeli

X-Men serisi gişede yalpalamaya başlayınca, 20th C. Fox ve Marvel Comics tabiri caizse ölüyü diriltmek üzere arayışlara girdi. Serinin en popüler karakterlerinden birini alarak "X-Men Origins: Wolverine" filminin çekilmesine karar verildi. Ancak karakter bu ölçekye bir aksiyon filmini sırtında taşımaya yetmezdi. İleride çekmeyi planladıkları çizgi roman uyarlaması "Deadpool"dan baş karakteri Wolverine'in karşısına çıkararak seyirci reaksiyonunu ölçme işini de aradan çıkarmak niyetiyle kolları sıvadılar. Gelin görün ki, ABD'de yazarlar sendikası üyelerinin grevde olduğu seneydi. Bütün dizi filmlerin bölüm sayısı azaltılırken, yeniden yazılması gereken bir çok büyük bütçeli film senaryosu grevin sonu beklenmeksizin filme alınmaktaydı. Wolverine henüz bitmemiş hali ile yani ham görsel efektli hali ile paylaşım sitelerine ve korsan DVD piyasasına düştü. Haliyle beğenmek şöyle dursun bakılacak durumda değildi. Ama konu ve Deadpool'un mevcudiyeti açığa çıkmıştı bir kere. 



Aylar sonra sinema salonlarında izleyici önüne çıkabildiğinde filmin aldığı tepkiler olumsuzdu. Zaten Deadpool karakteri çizgi romana sadık olmayan biçimde işlenmişti. Wolverine'in serüveni sinemada devam ettiyse de, bu filmde asıl olan Ryan Reynolds'a olmuştu. Deadpool karakterinin sinema izleyicisi üzerinde bıraktığı ilk intiba olumsuzdu.

Yeni ve aslına sadık bir Deadpool için 2016 senesinin gelmesi bekleniyordu. Deadpool "R" izleme derecesine sahip filmler arasında en yüksek gişe rakamı yapan film rekorunu kırdı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar