13 Mayıs 2015 Çarşamba

Marifetli İsabella

İsabella Rossellini;  İsveç, Almanya kökenli İtalyan yönetmen Roberto Rossellini ile refikası İsveçli sinema yıldızı Ingrid Bergman'ın kerimeleri. 
Bergman ki; bir başkası ile evli iken kalbini yeniden pırpır ettiren Roberto'nun peşinden uçarak kıta değiştirmesi münasebetiyle az getirtilmemiştir burnundan, bir kere Holywood'dan afororoz edilmiştir: en önemlisi. Güzelliği sayesinde seneler sonra kendisini para babalarına affettirmiş, dönüşü Anastasia kılığında ama kesinlikle muhteşem olmuştur. 
İsabella'ya dönelim biz - annesini bir gün nasılsa anarız - adeta hık demiştir İngrid'in burnundan düşmüştür: O ne benzerliktir. Mamafih tek benzerlik yetmemiştir, armut misali mesleğinin de dibine düşmüştür ebeveynlerinin. Blue Velvet filmindeki hali ile sinemada bir ün salmıştır ki, şöhrete dalış o dalış, nam salış o salış. Sinema ile ilişkisi bir inişli bir çıkışlı bu günlere değin gelmiştir. 

Meslek hanesinde neler yazılı ona bakalım asıl... Model, yapımcı, aktrist, yazar, filantropist. Daha ne olsun. Beş parmağında beş marifet. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi "iş var ama vatandaş beğenmiyor". "İsabella, beğendiğini beğenmiş, El ne karışır" diyoruz. Yakıyoruz bir cigara dumanını açık havada tellendiriyoruz, tıpkı fotoğraftaki İsabella misali, can-ı gönülden ve de türk kahvesi eşliğinde.


2 yorum:

  1. Annesini çok beğenirim de, yalan olmasın kızının hiç filmini izlemedim, annesinin Casablanca ve Çanlar Kimin İçin Çalıyor 'da hiç unutmam...muhteşem bir oyuncu bilemiyorum kızı da o kadar var mı? Ama o Hollywood un altın yılları artık yok ki...hepsi ölüp gittiler...nerede Liz'ler, Rita'lar...Clark Gable lar, John Wayne ler...bir Kirk Douglas ile Doris Day kaldı galiba (onlara da maşallah )onlar da giderse kimse kalmayacak altın yıllardan...:(

    YanıtlaSil
  2. O eski starlardan kalmadı. Katılıyorum. İsabella Blue Velvet filminde çok iyidir, arız abir filmi inanılır kılan kilit roldedir. Sonradan o çapta bir filmde izlemedim ben de kendisini, ama sinema ile bağı hala canlı. :)

    YanıtlaSil

Yorumlar