5 Ocak 2015 Pazartesi

Kafaya Koydular: İzmirliye Hayat Zorlaşacak!

Daha yeni bahsetmiştim İzmir'in derdinin Belediye Reisi'ni germediğinden, 

Meğer kendilerine sosyal demokrat diyen bu acımasızların kentliye reva gördükleri sıkıntılar orada anlattığım kadar değilmiş. Aşağıda gördüğünüz kart var ya;




İşte bu kart 15 Ocak 2015 tarihinden itibaren kart dolum makinelerinde doldurulurken bozuk para kabul edilmeyecekmiş. İstanbulluların kıskıs güldüğünü görür gibiyim, bizde zaten kağıt para ile dolduruluyor bunlar, diye.

İyi de İzmir'deki cihazların kağıt para kabul bölümünün çalışanına rastlamak mümkün değil ki, Haftanın en az yarısında cihazların banknot kabul eden bölümleri arızalı; görevliler sürekli "bozuk para atın" uyarısı yapıyorlar. Bozuk parası olmayan bazen metroya, izbana binemiyor bile. Kağıt para kabul etmeyen kent kart dolum makinelerinde bozuk para geçmeyecekmiş. 

Allah size vicdan ve izan ihsan eylesin.

Aziz, Aziz, benim bütün beddualarım seninle: 
İzban'da yürüyen merdivenlere binesin, 
Halkapınar'da metroya aktarma yapasın inşallah!


Bundan sonrakinde Aziz'in yürümeyen yürüyen merdivenlerini de anlatayım tam olsun.

Meraklısına Linker:

3 yorum:

  1. hakikaten her geldigimde biraz daha zorlasmis oluyor toplu tasima.
    Hele oldu ki oldu da kent kartini unuttun ya da kaybettin(ben arasira gelebildigim icin izmire unutmus olabiliyorum), ara ki bir bayi bulasin kent kart alacak. Yok mumkun degil.
    Bundan 20 sene once bir otobusle gidiyordum Hataydan Balcovaya. Okula gidip geliyordum. 20 sene sonra 2 aktarma arada yurume. Ben anlamadim nasil bir plan var. Plan varsa tabi!
    hah o yurumeyen merdivenler de cabasi hakikaten yazin onu da hakikaten :(

    YanıtlaSil
  2. Az önce kentkart dolum la ilgili bir telefon bulup aradım. bunu çıkaran beyinsiz, aptal kim? neresiyle düşünüp böyle bir karar varmış ki dedim. bizim devletimizce bozuk para kullanımı yasaklandı da haberimiz mi yok dedim. verilen cevap makinaların sürekliliği içinmiş.hatta kredi kartıyla dolum getirilecekmiş. iyi de dedim kağıt para ünitelerinizde çalışmıyor ki dedim. sürekli olarak geri geliyor dedim. teknoloji biz insanların rahatlığı için kullanılması gerekirken bu eziyetinizin sebebi nedir dedim? bunları tasarlayan ve kuran biz insanlarız dedim..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili arkadaşlar belediyeciliği halkın rahatını kaçırmak zannettiği belli bir grup insan yönetiyor İzmir Belediyesi'ni. Attıkları adımları sonuçlarını düşünerek atmadıkları ortada. Umurlarında değil de zaten. Bu bozuk para işi keisnlikle çok saçma, kağıt para geçmeyen cihazda bozuk parayı iptal etmek için hiç bir geçerli gerekçeleri olamaz.

    YanıtlaSil

Yorumlar