1 Ekim 2014 Çarşamba

Karanlığın Faydaları

Karanlığın Faydaları isimli kitapta Alman yazar/ressam Ror Wolf'ün denemeleri ve akla seza kolajları yer alıyor. Birinci tekil şahıs ağzından yazılan kitap okuru farklı algı düzlemlerine götürüp orada bir başına bırakıyor. Varılan bu yerde yapılacak bir tek şey var: metinler arasına serpiştirilmiş ve yazılanları tamamlayan, ya da daha anlaşılmaz hale getiren resimlere bakmak ve düşünmek, düşünmek. 




Şarkı söylemek için bağırmanın şart olduğunu sananların çoğunlukta olduğu bir ülkedeyiz malum; bazıları da edebiyatın olmazsa olmazının altını çize çize göstere göstere, gözüne soka soka yazmak yani kulakları sağır edercesine bağırmak olduğunu zannediyor. 

Bum, Bum, Bum! Dön dolaş burda durdum! 


Karanlığın Faydaları, gürültüyü edebiyatın olmazsa olmazsı sanma konusunda ısrarcı olanların, salya sümük zırıldamayı edebiyat paralama sananların uzak durması gereken bir kitap, zira metinlerin duru sükuneti bu tiplerin algı dünyasına hitap etmiyor.  





Sessizliği, düşünmeyi, satır aralarında gizlenenlerin izini sürüp, bulduklarını başka satırların arasında kamufle edilmiş gizlerin ucuna eklemeyi sevenler yani akla hayale gelmeyen dünyaların kapılarını aralatıp oradan yaşadığımız dünyaya baktıran bir kitap arayışında olanların beklnetilerini Ror Wolf yazdıkları ve bir araya getirdiği görsel malzeme ile fazlası ile karşılıyor.  




Karanlığın Faydaları - Ror Wolf - Everest Yayınları - 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar