12 Ağustos 2014 Salı

Robin Williams'ın Son Kararı

Komedyen yönü ile seyircinin sevgisini kazandı Robin Williams. Doğaçlama tiplemeleri, ses taklitleri ile adım attığı her ortamı neşelendirirdi. O yüzden ciddi ciddi rol yaptığı filmlerden ziyade; haşarı, ele avuca sığmaz karakterlere can verdiği komedi filmleri daha bir aklımızda yer etti. Oysa komedi dışındaki rolleri ile üç kez en iyi oyuncu dalında akademi ödüllerine aday gösterilmiş, bir kez de en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar'ını kazanmıştı (Good Will Hunting - 1998)



Mork ve Mindy'deli çılgın uzaylı ile tanıdım onu, dublajsız izlemeyi çok isterdim. Filmlerinden en çok Good Morning Vietnam, The Fisher King, Dead Poets Society ve Life According to Garp aklımda yer tuttu.


İntihar zor bir karar, yok olabilmek için çok cesur olmak lazım.

Bobby McFerrin'in şarkısı bin kez dinlediklerimizden, ama bu kez dinlemek değil, dkkatle izlemek için...



8 yorum:

  1. unutulmaz karakterlerle yer alıyor, gerçekten de.
    İntihar kesin değil okumuştum en son. Öyle değildir umarım. Nedense öyle olmasın istiyor insan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun yıllar alkol ve uyuşturucu problemini çözmeye çalışmış. Her hayatın bir takım zorlukları var. Ne diyebilirz ki. Oyunculupu samimi gelen nadir aktörlerdendi. Bir çok güzel anımızda yer etti. :(

      Sil
  2. BU VİDEOYA BAYILIRIM. ONU BU SONA GÖTÜREN NEYDİ ACABA?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki günlerde keisnlikle didik didik araştıracaklardır diye düşünyorum

      Sil
    2. sanırım alkol ve uyuşturucu sorunu varmış yıllardır. aslına bakarsan alkol ve uyuşturucu sorun değil sorunun bir göstergesi. Ben duygusal insanların realite ile baş etmekte zorlandığını düşünüyorum. duygusal insanlar kendilerine bir ütopya ve şirinler köyü oluşturmak istiyor (buna kendimi de dahil ediyorum). realiteden kopuk yaşamak mümkün değil. elbette samimi duygularımızı kaybetmemeliyiz ama HAYAT ŞİRİNLER KÖYÜ DEĞİL, NE YAZIKKİ:(

      Sil
  3. İnanamadım duyunca.. Beğenerek izlediğim aktörlerdendi. Mork ve Mindy'de izlemiştim birkaç bölüm, Mrs. Doubtfire, Jumanji, Vietnam daha başkaları ne hoş filmlerdi.. Sanki biraz hiperaktif biriydi, kendini çabuk tüketti belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef... Geçtiğimiz günlerde adını daha öncelerde hiç duymadığım bir filmini izlemiştim güzeldi üstelik "Being Human" reenkarnasyon ile ilgiliydi. Willimas filmdeki bütün ana karakterleri canlandırıyordu.

      Sil
    2. İlginç görünüyor, bakmak lazım..

      Sil

Yorumlar