14 Temmuz 2014 Pazartesi

Dawn of the Planet of the Apes

(Bu tanıtım yazısı film izleme keyfinizi kaçırabilecek bilgiler içermektedir.)

Bu filmi herke sizleyebilir ancak "Rise of the Planet of the Apes" filmini izlemiş olanlar için daha anlamlı olabilir diye düşünüyorum. İlk filmdeki olayların üzerinden on yıl geçmiştir ve insanoğlu, en azından San Francisco'da ayaklarının üzerinde durmaya çalışmaktadır. İnsan nüfusunun önemli bölümü Simian gribi salgınında, geri kalanların büyük bölümü de salgından kurtulanlar arasında çıkan savaşlarda ölmüştür. Kıyamet sonrası alemde özgür kalan maymunlar da taş devri kabilelerini andıran bir yapılanma içinde varlıklarını sürdürmekte, mızrak yapıp, at sürmekte ve İngilizce konuşabilmektedirler. İnsanlar ve maymunlar henüz karşılaşmamış olmakla birlikte temas kaçınılmazdır. Bu film insanlar ile maymunlar arasındaki hakimiyet savaşına odaklanmaktadır.

Filmin çok iyi, hatasız yazılmış bir senaryosu olduğunu söylemeliyim. Bilgisayarda yaratılmış görüntüler ortalamanın üzerinde olduğu gibi inandırıcı ve oldukça bol miktarda kullanılıyor; maymunlar, atlar, bir ayı, devasa bir patlama. Ayrıca Gary Oldman haricinde filmin kadrosun pek tanınmamış oyunculardan oluşması bir dezavantaja dönüşebilecekken her şey gayet düzgün yürümekte.

Bir önceki filme güzelce bağladığı gibi serinin devamını getirecek diğer filmlere de birden fazla kapı aralayarak tamamlanıyor.



Peki izlemeye değer mi?
Eğer maymunları sevmiyorsanız kendinizi yormayın. Fakat filmde boşa harcanmış bir tek an yok, ekrandan gözlerinizi alamıyorsunuz, temposu hayli yüksek yaz eğlenceliği olarak tanımlayabilirim. Bu 2014'ün şu ana dek izlediğim en iyi yaz filmi.


Ve son bir spoiler daha: Filmin en sonundaki ses efektlerine kanmayın, zira o sesler hoporlörlerden geliyor.


Dawn of the Planet of the Apes - 2014

Yönetmen: Matt Reeves
Senaryo: Mark Bomback, Rick Jaffa, Amanda Silver 

Oyuncular:
Andy Serkis
Gary Oldman
Jason Clarke
Keri Russel
Tobi Kebbel

Müzik:Michael Giacchino

Meraklısına Linkler:

2 yorum:

  1. arada iyi gidiyo aksiyon. amerikan filmleri işte iyi dinlendiriyo sinemada :)

    YanıtlaSil
  2. Favori fantastik serilerimdendir.. Lucy ve bu filmi izleyeceğim inş. bu yaz.

    YanıtlaSil

Yorumlar