26 Haziran 2014 Perşembe

Necronom, Bolaji Bodejo, Jones ve Mona Lisa Gülümsemesi

Necroronom IV 
Hayli başarılı bir ilk film olan "The Duellists" ile sinemaya adım atan Ridley Scott "Alien" isimli filmin senaryosu stüdyo tarafından eline tutuşturulunca bu filmden büyük bir iş çıkacağını sezmiş. dahası filmde dizayn edilecek geleceğe dair öngörülerin gerçekçi olması gerektiğini çok iyi anlamıştı. Bilhassa yaratığın inandırıcı olması için arayışa girdi. 

H. R. Giger'ın Necronom serisinin dördüncü tablosunu görür görmez bu filmin görselliğine katkıda bulunacak sanatçıyı bulduğunu anlamıştı. 1979'dan 2012'ye kadar çevrilen tüm Alien filmlerine aiağıdaki tablo izini bıraktı. Giger'ın ilk filmdeki set dizaynı ürkütücü olduğu kadar merak uyandırıcıydı. Sanatçı o güne kadar biriktirdiği ne kadar imge varsa ilk yaratık filmine koydu.



Bolaji Bodejo
Bolaji Badejo, ilk filmde yaratık kostümünü giyen adamın ismiydi. Aslında sinema ile profesyonel olarak alakası bulunmayan bir grafikerdi. Filmin yapım ekibinde yer alan kişilerden birinin sürekli gittiği bara takılırdı. İki metreyi aşan boyu ile hemen dikkat çekti. Rolü kabul etmesi üzerine vücuduna esneklik kazandırmak, filmin gerektirdiği ağır hareketleri sergilemesini sağlamak için bir kaç ay stüdyo tarafından Tai Chi kurslarına gönderildi. Hala izlenen bir film olduğuna göre, sonuç başarılı diyebiliriz.



Jones
Jones uzay gemisindeki kedinin adı. Dost canlısı, sevimli bir kedi idi, önemli bir sahnede rolünü yapması yani Yaratık'a tıslaması gerekiyordu. Hayvancağız, bir türlü istenen tepkiyi vermeyince sahnede bir alman kurdu kullanıldı. Karşısındaki iri hayvanı gören kedi gerdi sırtını, tüyleri dimdik vaziyette bir tısladı ki... ne tıslamak.


Mona...
Yönetmen Ridley Scott ile Sigourney Weaver final sahnesinden önce son hazırlıkları yaparken. Bayan Weaver henüz Ripley rolünün yıllarca sırtına yapışacağını bilmiyor; bürünmüş astronot giysilerine, kondırmuş dudaklarına belli belirsiz bir Mona Lisa gülümsemesi... 



4 yorum:

  1. konuyla ilgili değil ama kitabınızı çok merak ediyorum yaşadığım şehirde bulamadım,
    netten alıcam inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 1,5 yıl önce yayımlandı ve yayınevinin elinde çok az sayıda kaldı. İdefixe'den edinilebiliyor, Gölge Falı. Eğer bulamzsanız elimde kalan bir, kaç kopyadan birini size ulaştırabilirim. Umarım beğenirsiniz.

      Sil
  2. rica ederim :)
    blogstar seçimlerinde en duygusal blog seçildiğimde kitap hediyeleri olacağını söylemişlerdi. ben sizin kitabınızı seçmiştim ancak başka kitap göndermişlerdi. sonra aradım bayağı bulamadım. blogunuzu da okuyorum sık sık. pek ses vermesem de.bulamazsam söylerim çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederin ne demek. Dediğim gibi çok az sayıda kaldığını biiliyorum idefixe de bulamadığınız takdirde söyleyin lütfen ben size ulaştırırım bir tane, Geçen sene öyle olmasına üzüldüm, arkadaşlar bir karışıklık yapmış olmalı, hepsini de imzalamıştım üstelik. :( sonuçtan bilgi verin mutlaka size iletişim için e mailimi veririm orada haberleşiriz.

    YanıtlaSil

Yorumlar