29 Nisan 2014 Salı

O gün, O Falcı...

Norma Jean Baker henüz küçük bir çocukken, annesinin akıl hastanesine yatırılması üzerine önce yetimhaneye gönderildi, ardından 11 farklı ailenin yanında yaşadı.

Oyuncu olmaya karar verdiğinde az kalsın Jean Adair ismini seçiyordu ki Marilyn Monroe'da karar kıldı. Başarılı olunca, yasal olarak da bu ismi aldı.

Menejerinin ısrarları üzerine burun ve çenesinde değişiklik yaptırmayı kabul etti, iki estetik ameliyat geçirdi,.

Zeki bir kadın olmasına rağmen "aptal sarışın" tiplemesinden nefret etmesine rağmen bu rol üzerine yapışıp kaldı.

Oyunculuğu her ne kadar beğenilse de asla Akademi ödüllerine aday gösterilmedi.

Arthur Miller "The Misfits" filmindeki rolü o dönem eşi olan Monroe için yazarak Sevgililer Günü hediyesi olarak senaryoyu verdi. Yıldız rolü hiç sevmese de oynadı, eleştirmenler bunun en iyi performansı olduğunu söylediler. Miller'ın 1964 yılında yazdığı "After the Fall" isimli oyununda yıldız ile olan evliliğinin izlerine rastlanmaktadır.

Ella Fitzgerald henüz tanınmazken onun hayranı idi, Hollywood'un revaçtaki gece kulüplerinden Mocambo'da sahne almasını sağladı. Derisinin rengi nedeniyle orada sahne alması normal koşullarda imkanzsızdı. Ella Fitzgerald her fırsatta ona şükran duyduğunu dile getirdi: "Mariyn Monroe'ya borcum büyüktür. 50'li yıllarda Mocambo'da sahne aldıysam bu onun sayesindedir. Kulüp sahibini arayıp beni o sahnede görmek istediğini söyledi. Sözünü dinletti. Her gece gelir ve en ön masada oturur, beni dinlerdi. Basın bu sayede farkıma vardı. Onun sayesinde bir daha asla küçük caz barlarında sahneye çıkmak zorunda kalmadım. Zamanının ilerisinde, sıradışı bir kadındı ve bu halinin farkında bile değildi."

Joe DiMaggio'dan eğer ilk kendisi ölürse mezarına her hafta çiçek göndereceği sözünü almıştır. Ölümünden sonra DİMaggio 20 sene bıyunca haftada üç kez mezarına 6 adet kırmızı gül göndermiştir.

Şöhertinin zirvesindeyken senarist arkadaşı Ben Hecht'in yardımı ile hayatını kaleme almıştır. "My Story" adını taşıyan bu otobiyografi ölümünden on yıl sonra yayımlandı.

O gün ziyaret ettiği falcı, bütün bunların yıldızın avucunda yazılı olduğunu görmüş müdür acaba?



 Meraklısına Filmler:

2 yorum:

  1. Çok ilginç bir hayat gerçekten, fotoğraf ise harika..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim.
      Fotoğrafı kim çekmiş öğrenemedim ama :(

      Sil

Yorumlar