4 Şubat 2014 Salı

Sıkı Bir Scarlet Johanson Hayranı Bunları Bilmeli

1 - 22 Kasım 1984 tarihinde kentlerin kenti New York'ta doğdu. Bir ablası bir abisi bir de kendisinden üç dakika küçük ikiz erkek kardeşi var. İkizi ile 1996 yapımı "Manny  & Lo" isimli filmde beraber rol aldılar.

2 - Rob Reiner'in yönetiği North isimli filmde Laura isimli bir karakteri canlandırdığında dokuz yaşındaydı ve bu ilk filmi oldu. 

3 - Sinemada rüştünü ispat ettikten sonra sahneye de el attı. 2010 yılında sinemadan sahneye geçen en iyi kadın oyuncu dalında Arthur Miller oyunu olan "A View from the Bridge"deki rolü ile Tony ödülü kazandı.

4 -  Yetenekli bir sanatçının tek sanat dalına sıkışıp kalması haksızlık olur sözüne inanıyor olmalı ki, 2008 yılında bir şarkı hariç Tom Waitts şarkılarının yorumlarından oluşan ilk albümü "Anywhere I Lay My Hat" yayınlandı. Şarkılardan birinde David Bowie vokal yapıyordu. 

5 - İlk albümnün kazandığı başarı üzerine vakit kaybetmeksizin  2009 yılında Pete Yorn ile bir düet albümü çıkardı. "Break Up" isimli bu albüm de müzikseverlerin ilgisini cezbetti. Artık sesiyle konuk sanatçı olarak başka projelere destek veriyor. 

6 - Sadece yeteneği değil güzelliği ve cazibesi de ona çeşitli ünvanlar kazandırdı. Neler mi? 
- Yaşayan en seksi kadın, Esquire 
- Yılın Bebeği, GQ
-  Yılın En Seksi Şöhreti, Playboy

7 - Scarlet'in burnunun silip attığı bir kağıt mendili bulan bir hayranı ganimetini E-Bay'de satışa çıkardı. Açık arttırma kapandığında ödenilen tutar 5.300._ Amerikan Dolarıydı. Parayı cebe indiren hayranın elleri boş kaldı. 
(Tiksindiğinizi görür gibiyim, ama durun bitmedi.)


8 - Yalnızca Woody Allen, Sofia Coppola, Brian de Palma, Gordon Lewitt gibi yönetmenlere ilham vermekle kalmadı. Ressam Francesco Clemente hazırladığı bir tarot kartı serisinde "kılıçlar kraliçesi"ni ondan ilham alarak çizdi. Fransız pop grubu "The Teenagers" ondan esinlenerek bri şarkı yazdılar, parçanın ismi "Starlett Johanson". Looney Tunes Show çizgi filmine son eklenen karakterlerden birisinin ismi "Starlet Johanson" fiziki özelliklerini limden kopyaladıklarını yazmama gerek yok sanırım. :)

9 - Herkes onunla ilgili birşeyler yapar da, pop denince kalbi hop eden pop kraliçesi Katy Perry durur mu? "I kissed a girl" isimli liste başı şarkısını yazarken
ilhamı Johanson'dan aldığını cümle aleme beyan etti. 

Peki bunu duyan Scarlet'in tepkisi ne oldu dersiniz:

- "Ciddi misiniz? Çok hoş. Ama benim dudaklarımın zaten bir sahibi var."


2 yorum:

  1. Burçdaşımmış.Bunu da öğrenmiş oldum ve diğer bilgileri.:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. vay arkadaş ya :)) albüm çıkardığını bilmiyordum bak. merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil

Yorumlar