29 Temmuz 2013 Pazartesi

Görünen Kaza

Sürücü ehliyeti alabilmek için bir kursa yazılmıştım. Sınıfımızda 25 yaşında delifişek, ağzı burnu mütemadiyen darbe almış vaziyette gezen genç bir adam vardı. Öfkeliydi biraz, vara yoğa parlıyordu. Aynı sınıfta olduğumuzdan bzileri benimsemişti. Komşu kentin bir kasabasından geliyordu akşamları kursa. Kamyon şoförlüğü yapıyordu ve ehliyet almak an itibariyle en büyük hevesi idi. Kursun ilk haftası bitmek üzereydi, ders arasında, kantinde çay içiyorduk, her kafadan bir ses çıkıyordu. Derken birimiz buna sordu: 

"Kardeşim sen neden oturduğun yerden ehliyet almıyorsun da, akşam akşam bu kadar yolu gidip geliyorsun?

Yanıtı ile birlikte kantinde ufak bir sessizlik oldu.

"Bana oradan ehliyet vermezler artık. Direksiyon sınavında sinirlendirdiler beni. İndim aşağı sınav heyetini dövdüm. Ölsem alamam oradan ehliyet mehliyet."

Bu da böyle bir anımdır. 

Siniri bozuk, öfkeli o kadar çok insan var; patlamaya hazır öfke bombası olarak aramızda dolanıyorlar. Ortalık görünen kazadan geçilmiyor. 



6 yorum:

  1. nedensiz , küçücük öfke patlamaları yüzünden az mı cinayet işleniyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :(
      Erkek çocuklarını prens, veliaht falanmış gibi yetiştirmeye son verilse ileri yaşlarda hayal kırıklıkları daha az olur. Daha az öfke duyarlar gerçekleşmeyen istekleri için.

      Sil
  2. Büyük alkış almış mı bari inip dövünce. Yok abi bu dünya bunların dünyası zaten, bize yer yok.

    YanıtlaSil
  3. Heyeti döverse çözüm öbür şehirdeki heyette. Araya da bir iki tanıdık kıstırdın mı tamamdır ehliyet.

    Hadi bu sinirini ona buna dalrak çıkartıyor da ona ehliyeti yokken de ehliyeti varken de kamyonunu, malını emanet edene ne demeli?

    Sorunun yanıtını gelince, bunlar kendi dünyalarında kendi kendine alkış tutar, gaipten duyduğu alkış yeter...

    YanıtlaSil
  4. Ehliyet alımı yeni düzenlemelerle zorlaştırılıyormuş; kişilere psikolojik testler de yapılacakmış mı bari? Hiç sanmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de hiç sanmıyorum. Düz yolda yürümeye aciz insanlara ehliyet çikletten çıkar gibi dağıtılıyor. Zorlaştırsa ne olacak sürücü kursu, iki saat ders verip çok iyi öğrendiniz sınavı geçersiniz geri kalan saatleri yapmasak da olur diyor. ENayi ehliyet adayı da sahi sanıp kabul ediyor. :) Denetimi olmayan bir sistem yarattılar yıllar içinde. Her halde nüfus fazlalığının önüne böyle yöntemlerle geçmek istiyor olmalılar diye düşünüyorum bazen. :p

      Sil

Yorumlar