5 Mayıs 2013 Pazar

Hıdrellez Gelmiş


Seneler evvel henüz Kordon Boyu'nda deniz uzaklara kaçmamışken ve bu satırların yazarı daha üniversitede bir öğrenci iken; içine merak olur düşer, hıdrellez akşamının ertesinde kordondaki dilek kağıtlarında neler yazılı olduğu. Alır yanına bir kaç arkadaşını. Saat henüz sabahın körüdür, deniz minik çırpıntıları ile akşamdan suyun üzerine salınmış dilek kağıtlarını kenara kenara ittirmektedir. Uzanır eli denize. Bir avuca ne kadar sığarsa o kadar dilek kağıdını çeker alır denizden. Pasaport'ta çay içerken okurlar dilekleri; hüzünlü dilekler, naif dilekler. Açar, okur denize atarlar, gerisin geriye. Ama son bir dilek vardır ki o takılı kalır onun ve arkadaşlarının zihinlerine, hem de yıllarca. Şuna benzer bir şeyler yazmaktadır tuzlu ve ıslanmış kağıtta: "Sevgili Hızır; Mutluluk, bol para, sağlık, ev, araba, iki tane de sağlıklı çocuk ver bana. Her şeyim olsun. Görümceme hiçbir şey verme o beni hep kıskansın, çatlasın." Naif mi naif ama bir o kadar da haset gizli bu dileği kim unutabilir. Umarım Hızır görmeden evvel bizler görmüşüzdür de bir başkasının mutsuzluğuna bir kıyısından mani olabilmişizdir. 


Hıdrelez’iniz kutlu olsun, salıncakta sallanmayı, ateşlerden atlamayı ve bu akşam gün batarken gül ağaçlarını ziyaret etmeyi sakın unutmayın.




Resim: Yiqi Li - Wishing Tree 8

3 yorum:

  1. Hahaha, bu dilek çok haince ve birkaç yıl evvel Meryemana'da gördüğüm dilek kadar ilginçmiş; ordaki kişi de Meryemana evinin bahçe duvarına iliştirdiği kağıt mendile "Kızıma iyi bir kiracı ver" diye yazmıştı. Kiracılardan neler çektilerse artık :)

    YanıtlaSil
  2. temel dilekler sağlık ve huzur'dur diye düşünür ve inanıyorken paylaşımda bahsi geçen dilekleri duyunca inanasım gelmiyor. başkalarının mutsuzluğu üzerine kurulan hayaller, dilekler.

    YanıtlaSil
  3. ben unuttum bile, kaçırdık hıdrelllezi...

    YanıtlaSil

Yorumlar