12 Nisan 2013 Cuma

Körlük

Goethe demiş ki; "Düşünmek; bilmekten daha ilginç, bakmaktan daha az ilginçtir." Aşağıdaki fotoğrafa bakınca bu söze katılmamak elde değil.




Ben sıradan olana bakıp da kimsenin göremediklerini gören insanları ilginç buluyorum, bir de herkesin anlattığından daha farklı konularda söyleyecek sözü olanları.

Hayata farklı biçimlerde bakmayı denersek, olağanın içinde yitip gitmiş, gözden kaçmış detayları yakalama şansına sahip olabiliriz. Körlükten kurtulmanın başka çaresi yok.

5 yorum:

  1. "Körlük, zamanı ve mekânı alt etmeye yarayan bir silahtır; varlığımız tek dayanağını duyularımızla, gerek yapıları gerekse kapsamları bakımından pek değersiz olan duyularımızla kavradığımız birkaç kırıntının dışında sonsuzluğa dek uzanıp giden bir körlükte bulur. Evrende egemen olan kuram, körlüktür."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz önünde olanı değil de göz önünde olmasını gerekeni görenlerin işi çok zor belki de bu yüzden. Dışlanması kolay vasat için vasatın benliğini okuyanı.

      Sil
  2. Çalışma hayatında ki tecrübelerimden çıkarım yaparak söyleyebilirim ki; Hep basit olanlar gözden kaçmakta ve basit olan şeyler problem teşkil etmekte ne yazıkki harcanan zamanın çoğunuda bunlar işgal etmekte o kadar tecrübe ve bilgi ile giriştiğiniz bir işte olumsuz sonuçlarla deli olmuşken birisi çıkıp abi bir de şöyle yapsaydın dediğinde hele ki o sana bir çözüm getirmişse vay ki haline vay...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin altından girip üstünden çıkamadığı, sırf beceriksizlikten ötürü bitmek tükenmek bilmeyen işleri hızla erimesi için pratik yol gösteren insanların önüne inanılmaz engeller dökerler ki onlara akıl vermesin. İş yaşamı, hele ki ülkemizde, iki yüzlü çıkar ilişkilerin, hiç de zarif olmayan biçimde göz önünde yaşandığı karmaşadan ibaret.

      Sil

Yorumlar