16 Nisan 2013 Salı

Filmin Sonunu En Başından Söylemek


"Olağan Şüpheliler" filminin bir anında Kevin Spacey, Verbal Kint rolünde der ki  "Şeytan'ın en büyük marifeti... insanları varolmadığına ikna edebilmesidir."  

Dün film afişlerine göz atarken bazı afişlerin neden başarılı bazılarınınsa neden başarılı sayılabileceğini örnekleri ile gördüm. Bazıları oyuncuları öne çıkarırken, bazıları film ile ilgisi olmayan yönleri öne çıkarıp aldatıcı bile olabiliyor. Dahası bazı filmleri izlediğine pişman oluyor izleyici afişe kanıp da bu kararı aldığı için. Bazı afişlerinse kendileri en başından hüsran. 

Aşağıdaki afiş ne kadar zekice hazırlanmış değil mi? Filmi izleyenler için filmin özeti, izlemeyenlere açıklamak ise adeta kasten adam öldürmek gibi bir eylemle eş değerde tutulabilir. 

Altıncı His filmini İzmir Sineması'nda izlemiş ve merdivenlerdeki kalabalığın peşinde salondan çıkıyordum ki, önümde yürüyen biri filmin sırrını bilet almak için gişede bekleyenlere bağırmıştı: "Bruce Wİllis aslında filmin başında...... ". 

Film önceden izlemiş, hoşuna gittiği için tekrar izlemeye arkadaşları ile gelmiş tipler vardır. Film boyunca "şimdi şu olacak", "şimdi bu buna böyle böyle diyecek" diye vızıldar dururlar. Ne beraber geldiklerinin, ne de çevresindekilerin filmi keyif içinde izlemelerine müsaade ederler. Bu afiş bu ses çıkarmadan yapılan ifşaat nedense hoşuma gitti. 







3 yorum:

  1. harika gerçekten de bu afiş! Tabii ki benim gibi izleyip de bayılanlar için. Çok güzel oldu bu,sevdiğim bir filmi hatırlattın:)

    YanıtlaSil
  2. çok sevdiğim bir filmdir afişi de çok hoş...ama sinema salonlarında bu afiş kullanılmamış olabilir...fan art gibi bir şey olabilir bu afiş...

    YanıtlaSil
  3. ben afişten başka bi sonuç çıkardım sanırım. ayrı yönlerden gelip birlikte devam edenler...

    YanıtlaSil

Yorumlar