20 Şubat 2013 Çarşamba

İğde Ağaçları

Koklamak için bir tanesi kalsaydı....


9 yorum:

  1. çocukluğum geldi aklıma. okula giderken iğde alırdık, şimdi ki gibi çok çeşitli ürünler yoktu bakkallarda :)

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir lezzeti vardı :)

    Bahar geldi mi çiçek açardı iğde ağaçları. Kenti mis gibi, insanın gönlünü okşayan bir koku basardı. Şimdi o koku eksik. Kentteki bütün iğde ağaçlarını kestiler. :(

    YanıtlaSil
  3. nasıl baygın bir kokudur o:) bayılırım ama bir o kadar korkunç allerjim de vardır. ne yaman çelişki. tam mutfak balkonumun karşısında var bi tane. altında,kenarında hapşura hapşura burnumu gözlerimi silerek oturuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın alerjisi olması çok tuhaf, çeken bilir. Çok zor. Hele o güzelliğin karşısında, vücudun böle bir tepki vermesi. Hay allah.

      Benim de kuru kayısıya, içindeki kimyevi maddelerden ötürü alerjim varmış. İşim gereği bir kuru kayısı fabrikasında gezerken nefesim kesildiğinde farkına vardım. :(

      Sil
  4. İğdeler,ıhlamurlar..onlarla birlikte ne çok şey kayıp gidiyor hayatımızdan...

    YanıtlaSil
  5. İğde ağacının kokusunu bilmiyorum. Bizim kuruyemişçiler iğde satıyor da hiç almadım bugüne kadar. Hünnap aldım da iğde almadım. Sokağa çıktığımda ilk iş. Şişli belediyesine mektup yazsam semtimizde iğde ağaçlarının kokusunu istiyoruz diye bir şey fark eder mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İğde hafifi mayhoş, hafifi leblebi tozu gibi ama baharda yaydığı kokuyu taşımıyor kuru yemiş olarak, kokuları farklı..

      Hiç "Yuka" çiçeği kokladın mı? Ona benziyor.

      Sil
  6. Çok iyi bildiğim bir kokudur. Geçen yaz bahçedeki 35 senelik iğdeye de bizimkiler kıydı. Oturdum ağladım.. İçten çürümüş, ağaç kendi yıkılıyordu ama insan kendinden eski bir canlının yok oluşuna dayanamıyor yine de. Alttan sürmüş ama büyür mü bilmem.. Ah EGE..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürgün vermesi güzel bir umut.. Ağaçların da ömrü var demek :)

      Sil

Yorumlar