11 Aralık 2012 Salı

Fotoğraftaki Son Kıpırdanış

Eski eşya ve kitap satan yerlerde eski fotoğraf avına çıkmayıs eviyorum. Yıllardır 100 adede ulaşma niyeti ile uğraşıp duruyorum. Son topladıklarım düğün ve toplantı resimler. Toplamış oldupum onlarca fotopğrafın içinde "Mantık Evlilikleri" adını berdiğim bir dizi oluşmaya başladı. En çok bu başlık altındakileri seviyorum. Bir düğünde herkes sol tarafa bakmışken kadının tekinin gözlerini objektife dilmiş bakıyoır olması çok hoş mesela.

Fotoğrafların içinde saklı detayları bulmayı seviyorum. 

Fotoğrafın içindeki o son saniye kıpırdanışlarını, istem dışı garketleri yani güzel fotoğraf diye adlandırılan neyse o güzelliği bozan aksiyonu seviyorum.


11 yorum:

  1. :) Bende severim, fotograflarda ayrıntı yakalamayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımadığım insanlara ait fotoğraflarda daha kolay oluyor benim için :)

      Sil
  2. Ben de bu eski fotoğrafların yalansız, makyajsız, anın en doğal halini ortaya koyan duruşuna mest oluyorum. Her anın, üzerinde oynanmamış, filtrelenmemiş, photoshop v.s. değmemiş hali özel ve güzel. Bunlar da öyle güzel kareler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kendine doğal ve kendine özgülük hali harika bu resimlerde.

      Sil
  3. Bütün damatlar da aynı biçimde mi duruyor acaba? Sağda, duvaklı gelinin altındaki fotoyu bir an annemle babamın nikah fotoğrafı sandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O resimdeki damat ve öpüştüğü kişide çözemediğim bir tuhaflık var, o resimden çok malzeme çıkabilir ileride.

      Sil
  4. Eski fotoğraflara bakmayı ben de severim ve özellikle fotoğrafın sahibinden, çekildiği anın hikayesini dinlemeye bayılırım özellikle kayınvalidem tarihi ayrıntıları anlatır, yaz kış hangi mevsimdeyse belirtir, genel atmosferden bahseder, fotoğraftaki kişilerin tek tek ne işle meşgul olduğunu anlatır, ailenin çok sevilen fertlerine vurgu yapar çok güzel bir anlatımı vardır.
    Bir de tabi sizin gibi hiç tanımadığı kişilerin fotoğraflarını biriktirmek var, fotoğrafın hikayesini tek bir kareden çözmeye çalışmak var, çağrıştırdıkları imaj ne ilginçtir, her biri ayrı bir hikaye konusu olmaya aday değil midir?, Fotoğraf, zamanın donduğu o an herkese başka şey anlatır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlere bakıp da uzun uzun ballandıra ballandıra anlatanları sıkılmadan saatlerce dinleyebilirim.

      Bu benimki garip bir proje bakalım sonunda bir şey çıkacak mı?

      Sil
  5. Fotoğraflarda ben olmadığım sürece hiçbir sorun yok :p

    Ben babamın Fransada işçiyken çektirdiklerine bakmayı çok severdim...

    YanıtlaSil
  6. Son zamanlarda vaktimi fotoğrafa ayırdığımdan ben de çok farklı açılardan değerlendirmeye başladım fotoğrafları. Artık eskiden çektiğim hiçbir fotoğrafı beğenmemeye başladım...

    YanıtlaSil
  7. Ben de düğünlerde videoya çekilirken istemsiz bir şekilde kameraya bakıyorum:)fotoğraf çekilirken de kasılırım.hiç rahat duramam:)güzel fotoğraflar.

    YanıtlaSil

Yorumlar