7 Kasım 2012 Çarşamba

Kitap Tanıtımı

Kitabımla ilgili gelişmeleri bu yeni blogdan ve Facebook sayfasından paylaşmaya karar verdim. Ama Vladimir'in Derdi devam edecek. 

2007 - 2009 arasında yazdığım öyküler bir kitapta toplandı. İsmi Gölge Falı. İrili ufaklı toplam 32 öykü yer alıyor. Kanguru Yayınları'ndan çıkan bu kitabım dağıtımını halletmeye çalışıyoruz. İzmir'de Kedi Kitabevi'nde ve Kanguru Sanat Merkezi'nde bulunuyor şu anda ancak, önümüzdeki günlerde internet üzerinden de  erişilebilecek. 

Ben şimdilik Cumartesi günkü tanıtım toplantısı ve imza günü ile heyecan haddimi aşmakla meşgulüm. İzmir tanıtmının arkasından Tüyap, İstanbul Kitap Fuaı'nda Kanguru Yayınevi'ne ayrılan bölümde, Her iki hafta sonunda (ssaatleri daha sonra duyurulacak) kitaplarımı izalayacağım. 

Cumartesi günü tanıtıma katılan arkadaşlara minik birer de sürprizim olacak. Umarım hepimiz için eğlenceli kısa bir süreyi beraber geçirebiliriz.  




Arka Kapak Yazısı:

"..Sevdiklerimin yüzlerine düşen gölgelerin yarattığı değişik lekelere bakıp, anlamlarını okuyorum gizlice. Neler olacağına dair bir his kaplıyor içimi. Gördüklerimi kimselere anlatmıyorum. Bir ben biliyorum..."

"Saklanan bir çocuk, yıllarca gizlenmiş bir melek, kaybedenlere adres soran bir kayıp, hatırlarını ütüleyen bir ev hanımı, şiirlerini unutmuş bir şair, tüm suretlerini yok etmiş bir kadın, yüzlerdeki gölgeleri okuyan bir adam, falında çıkan kadını bekleyen bir talihsiz, bir rüya koleksiyoncusu, kuyruklu yıldız bekleyen bir genç, içinden tren sesleri geçen bir korkak, adresini şaşırmış bir mektup, evlerinde gönüllü hapis insanlar, dikenli teller, menekşeler, ağaçlara tırmanan hayaletler, unutulmuş çocuklar, karamel kokan bir ada... Bunların öykülerini sahici bir idlle, eskimiş fotoğrafları anımsar gibi anlatıyor Deniz Moralıgil" Aydın Şimşek

46 yorum:

  1. Deniz galiba bekleyişlerin, arayışların öykülerinden oluşmuş bir kitap gibi.. arka kapak ayzısına bakınca, aklıma bu geldi.
    Not: Abi yeni blog kapağın Pulp Fiction gibi olmuş. Yetmişlerin Polisiye- macera film afişleri tadında mı yoksa? :)) Bu halini sevdim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) kesinlikle doğru tespit.

      Ya bir buçuk yıldır aynı resim vardı değiştirmek istesem de üşeniyordum, buna gözüm alışmaya başladı bile. :) Çok sağol :)

      Sil
  2. tebrik ediyorum. umarım istediğin gibi olur kitapla ilgili gelişmeler ve bize de ulaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı pürüzlere rağmen genelde istediğim gibi oldu. Artık gönül rahatlığı ile tarih çıtamı yükseltebilirim. 2007-2009 yıllarında yazdığım genel de hüzünlü ve naif insan öykülerim ete kemiğe büründü benim için. Artık daha güncel olanlara; karanlık, genç, vahşi, insana kendi zihninin kurduğu karmaşık tuzakları anlatan öykülerime geldi sıra. :)

      Sil
    2. hmmmm vahşiii.. ..:)) merakla bekliyoruz.

      Sil
  3. bu habere neden bu kadar sevindiğimi ve heyecanlandığımı hiç anlamıyorum... blogger dostluğu bu olsa gerek, yaşasın! Tebrikleeeer Vladimir! Şansın bol olsun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Blog dostlarımın yaşamları ile ilgili her olumlu gelişmeye ben de aynı şekilde yakın hissediyorum kendimi :)
      Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Tebrik ederim. Ne mutlu size..
    O nasıl bir heyecandır kimbilir. Ama hepsini hakeder bu emek. :)
    İzmir'de olsaydım, gelmeyi isterdim açıkcası.
    Size tatlı kolaylıklar, güzel heyecanlar dilerim. Ki zaten yeterince var ki, dediğinizi de duyar gibiyim. Olsun.. derler ya bunlar güzel heyecanlar.. :) :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir haber. Ne zamandır bekliyordum. Bir terslik çıkmazsa oradayım cumartesi günü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Egemavisi, geldiğin için çok teşekkür ederim. Kafam biraz karışıktı, isimleri birz fazla karıştırdım o gün kusura bakma :) Bu hafta ya da 25 inden sonra buluşacağız.

      Sil
  6. Hayırlı uğurluolsun... çok iyi bir kitap olduğundan hiç şüphem yok ve hemen alacağım...

    YanıtlaSil
  7. ben hâlâ kedi kitabevinin yerini bilmiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın peygamber; Bostanlı camiisinden sağa döndüğünüzde sağdan ikinci sokak. Demiryolu istimakmetinden gelirseniz, Migros'tan sonra soldan ikinci sokak. Egemenin Kıraathanesinin sokağı. Ve hatta www.kedikitabevi.blogspot.com bekleriz.:)

      Sil
    2. ben çok farklı yerde düşünmüştüm nedense. kolaymış, bulurum. olmadı sorarım. bu aralar iş kültür'e de uğramam lazım hem, size de çaktırmadan uğrarım bir. :)

      Sil
    3. Çok olay yerde, Avram güzelce anlatmış zaten. Bir kere de öğrendin mi zaten.. Bostanlı da bir çok yer o sokağa çıkıyor ummadık anda KEdi Kitabevi ile karşılaşıyorsun :)

      Sil
  8. Bunları okuyunca çok mutlu oldum Deniz.
    Hep hayalimdi benimde bir kitap yazabilmek.
    Herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım senin de hayallerin gerçekleşir. Çok istersek gerçekleştirme yolunda adımlar atılabiliyor. :) Sevgiler.

      Sil
  9. Hadi bakalım hayırlısı. ben bile heyecanlandım :)

    YanıtlaSil
  10. Kutluyor ve nice kitaplara diyorum. Kapak çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. Çok içime sinen bir kapaktı, ancak son anada minik bir pürüz çıkınca oturup bu kapağı kendim yaptım. 15 dakikamı aldı. Dahası bir arkadaşım da aynı durumdaydı oturup ona da bir kapak yaptım o da benim yaptığım kapak ile basıldı :) Kitap yazayım derken bir de kapak tasarımcısı oldum. İyi mi? Bir taşla iki kuş misali. :)

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Çok sağol Narda... Sevim Burak ile ilgili minik göndermeyi bulmuşsun :)

      Çok dikkatlisin sen, çok. korkulur senden arkadaşım :)

      Biri anladı, üstelik tanıdığım biri diye nasıl mutlu oldum anlatamam ama :)

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Sağol Gülçin'cim. Kitabımı iki kişiye ithaf ettim, biri de sensin. yazarken az başınızı ağrıtmadım :)

      Sil
  13. Muhteşem...Tebrikler...Harika bir haber umarım 10.,15. basımlarını yaparsın...Devamının gelmesi dileğiyle...İzmirde olmak vardı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. O derece basımları olmasa da kitabımı basılı halde görmek, dahası birilerinin ellerine aldığını ve sayfalarını karıştırdığını görmek beni çok mutlu etti.

      Sil
  14. ama ya... nasıl sinir oldum şimdi, nasıl kıskandım... ne sürprizi var cumartesi gelenlere ya? ben de isterim o sürprizden. gelemeyeceğim, avram'a söylerim ajan gizli kamera yerleştiririm oraya :p

    okurun bol olsun deniz. çok mutlu oluyorum gördükçe bu kitap haberini.

    çok istiyorum ama gelmem mümkün değil. o gün iki atölyem var. başka bir zamanda, başka bir imza gününde görüşürüz artık. yolun açık olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yok Sırrakalem sinir olma.. Sen o saatlerde çalışıyorsun.
      Sürpriz şuydu artık anlatabilirim.. Öykülerin büyük bölümünü bazı fotoğraflardan hareket ederek yazmıştım. Onları kartpostal olarak bastırıp kitapların arasına zarf içinde koydum. Herkese farklı resim çıktı. Ayrıca kartpostalın arka yüzünde kendi kağpağın ile gırgır geçen karikatürlü kitap kapakları ve bir de kitaptaki kahramanlardan bir tanesine göndermelerde buluna resimler vardı. Kitapta hüzün, saflık ağır basıyor ben normalde gülmeden duramayan herşeyle gırgır geçen biriyim, hiç değilse kartpostallarda bu yanım ortaya çıksın istedim :)

      Çok sağol arkadaşım, sevgiler.

      Sil
  15. Çok güzel görünüyor. eminim içi de öyledir.
    Hayırlı olsun, bol satışlar getirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. Kapaktaki kadın bacakları, bir çocuğun kadın bacaklarını en fazla ve en yakından gördüğü ama ömür boyu d abir daha hatırlamadığı çok özel bri gün ile ilgili. Yani okula ilk başladığı gün, kadın bacaklarının içinde yüzer gibidir, annesinden ayrılacağı için de biraz korkar... falan, filan... :)

      Sil
  16. hayirli olsun, umarim hersey gonlunce olur :)

    YanıtlaSil
  17. Çok heyecanlı, gurulu aynı zamanda korkutucu olmalı diye tahmin ediyorum. Ama şahane bir şey. Yolunuz açık olsun.

    Netliğe kavuştuğunda fuarla ilgili ayrıntıları da paylaşırsanız sevinirim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette paylaşacağım çok büyük ihtimalle 17 si ve 25 inde öğleden sonra 2. salon 212-A Kanguru yayınlarındayım. Kitap kapağındaki resmin posterlerini görürseniz altında ben oturuyor olacağım :)

      Duyuruyu daha sonra yapacağım.

      Sil
  18. Harika bir haber bu, tebrik ederim, okumak için sabırsızlanıyorum, İstanbul'daki tanıtımında olmayı da çok isterim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. Bu arada sidebar'ıma da Gölge Falı'nın kapağını koyduğumu ekleyeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekler için çok teşekkür ederim. Çok heyecanlıyım :)

      Blogda paylaştığın için ayrıca teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  20. Benimde naçizane tebriklerimi kabul ediver... Böyle bir sürecin içerisinde olduğunu bilmiyordum ancak bir çocuğun olduğunu duyunca hemen nazarlığımı çeyreğimi kaptım geldim :)

    Yolun açık olsun.. Nice çocuklara diyeyim. Bulduğum vakit alacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :=)

      Nazarlığı teşekkür ederek alıyorum :) Sahiden çocuk gibi oldu valla :)

      Sevgiler.

      Sil
  21. Vay vay vay... Allah devamına erdirsin diyeyim, hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basılı hale getirmek oldukça zahmetliymiş, hele bunu taa İzmir'lerden yaptırmak daha da zahmetli belki. Bu bir bitsin, sıradakine bundaki tecrübelerimle daha farklı bir yerden devam edeceğim inşallah.

      Şu kadarını çıtlatayım çok değil, Ocak ayında, ülkemizde pek yaygın olmayan bir ürün ile...
      Benzer zevkleri paylaşan, arkadaşlara ulaşmayı deneyeceğiz..

      Sil
  22. Kitabınız için tebrik ederim. Ne güzel bir duygu olmalı. Edinmeyi isterim açıkçası. Sadece kedi kitapevinde mi satılıyor??

    YanıtlaSil

Yorumlar