26 Kasım 2012 Pazartesi

Kitap Fuarın'dan Edindiğim Kitaplar

Fuar'ın uzak oluşu hayli bezginlik yarattı. Vardığımda yorgun olduğum için, gezmeye pek fırsatım olmadı. "İmza:Kızın" merakla beklediğim bir kitap olduğu için fuardan evvel edindim. Metrobüs yolculuklarımda okuyarak bitirdim. Hüzünlü, huzurlu bir kitap. Yıllarca naımsanacak bir proje. Emeği geçenleri temrik ediyorum. 

Fuarda edindiğim kitaplar şunlar:

Discovering China
Stries from China: Han, Wei and Six Dynasties
When Movies Mattered - Dave Kehr
Tuğla - Murathan Mungan
Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın - Jonathan Safran Foer
Tanrı Olmak İteyen Otobüs Şoförü - Etgar Keret
Gazze Blues - Etgar Keret & Samir El-Yousef+
Şarkı Okuma Kitabı - Bülent Somay
Camdan Mezbahalar - İzzet Yaşar

Bir de resme girmeyen Yelda Karataş'ın Safran Çiçeği isimli kitabı var.

Çin'in milattan önceki dönemlerinde yazılmış öyküleri içeren antoloji çok ilgini, hayalet öyküleri ve diğer varlıklar, günlük olaylar ve tarihi gerçekler ile harmanlanıp çok sade bir dille aktarılmış. Çin klasiklerine yabancı olduğum için eksiklik hissediyorum. Büyük bir okyanus var önümde, bir kenarından daldım bakalım nereden çıkarım.

Film eleştirileri ise film okumalarımı her zaman dah azenginleştirmyi başarmıştır, farklı nüasnlar dikkatimi ilk bu tür yazılar sayesinde çekmeye başlamıştır. Şimdi ise büyük keyif alıyorum bu tür inceleme yazılarından. 

Murathan Mungan alınmazsa olmazdı, Etgar Keret'in ise bu iki kitabı bende yoktu. Hoş Gazze Blues'un ona ayrıılan kısmı önceki kitaplarında yer alan öykülerinden oluşturulmuş ama bir öyküsü ile de olsa farklı bir yazarı tanımamı sağladı. 

Filmini izlediğim "Aşırı Gürültülü...." ise, filminden kat kat iyi, görsel yönü sinemaya yapılan uyarlamasında daha zengin. Tabi ki filme aktrarırken zaman faktörünün her zaman lehte işlemediğinin farkındayım.

 Şarkı Okuma kitabı bir solukta bitti. 

Camdan Mezbahalar'ın eğlenceli, esprili dili ile ülkemizin yakın geçmisişinden gayet tanıdık, sıradan ya da göz ününde olsun insan tiplerini hicvedişini çok sevdim.

Fuarla birlikte aldığım kitapları okumam da biti. 

N'apacağım ben şimdi?



7 yorum:

  1. çin kitapları ilginçmiş. uluslararası pavyonları göremediğim için hayıflanıyorum. ne çabuk bitirmişsin hem. demek ki çok almamışsın :) benimkiler daha yepisyeni duruyor :)

    YanıtlaSil
  2. Fuara gidiş dönüşlerimin toplmaı kadar satte Çin'e bile giderdim belki. Yollarda okudum vırt vırt hemencik. :)
    Aetık ekitap okumak istiyorum. Çok kitap oldu ortalık :( Ev doldu. Taştı. Üfff :((

    YanıtlaSil
  3. Bir kindle al :) Oğlum öyle yaptı da..
    Bu arada İmza: kızın daki mektuplardan biri benim.Beğeninizden pay çıkarıp teşekkür edeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sonunda sipariş ettim. Kindle HD Fire iyiye benziyor. Bakalım göreceğiz.

      Çok samimi ve içten bir kitap, siz de içindesiniz demek. tebrik ederim çok güzel bir işin içinde yer almak güzel bir duygu olmalı. Sevgiler :)

      Sil
  4. Güzel kitaplar ve tabii ki güzel bardak. Bir ben alamadım o bardaktan. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siren dağıtıyormuş ben Etgar Keretleri alırken içeride oturana sireninsesi çok gzel bir blog kim yazıyor diye sorunca "ben" yanıtını verdi. Birz sohbet ettik. Meğer blogu takip edenlere bu bardaktan veriyorlarmış. Zarif bir düşünce :)

      Ayrıca"kağıt İnsanlar" kitabından ilhamalınarak yapılmış bir resmin kartpostaını dağıtıyorlardı. O kitap da harikadı bengeçen yıl okumuştum, siren yayınlamadan evvel. Kesinlikle tavsiye ederim o kitabı.Çok farklı bir anlatımı var.

      Sil
    2. Biliyorum blog takipçilerine hediye dağıttıklarını, ancak ben izmir'de olduğum için ve izmir fuarına gelemedikleri için alamadım. Kağıt İnsanlar'ı da çıkınca aldım fakat daha okuma listesinde bir yere sıkıştıramadım yahu. Bakalım bulacağız bir yerler artık. :)

      Sil

Yorumlar