5 Ekim 2012 Cuma

Savaşa Hayır

Dünden beri herkes bir şey söylüyor.


Marmaris'te Türk ve yabancılardan oluşan bir grup protesto için topladı ve sözcüleri şöyle dedi: "Bu gidişat bilgisayarlarda oynana savaş oyunlarına benzemez. Bombaların düştüğü uyerlerde kadın ve çocuklar var."




Dünden beri herkes bir şeyler söylüyor, hepsinin birleştiği husus sağduyulu olmak gerektiği yönünde. Sokaktaki insan "Savaşa Hayır" diyor.

Tezkere görüşmeleri sürerken Sayın milletvekillerimizden bir tanesi çok önemli bir isime Meclis çatısı altında   bir yazılı ricasını iletiyor, öğretmenlik yapan bir yakını Mısır Büyük Elçiliğimize Eğitim Ateşesi olarak değerlendirilsin istiyor. Bu hengamenin ortasında bir kez daha öğreniyoruz, hayatta bazıları bir vesile ile birileri diğerlerinden daha şanslı pozisyonları bileğinin hakkı ile yakalamıyor. 

Benim anlamadığım vatandaşına bu lkadar değer veren bir ülke yönetimi neden asla pro aktif tedbirler üretmeyi denemiyor?

Mesela neden İstrail'in bütün aksi yöndeki uyarıları dinlenmeksizin bir gemi dolusu gönüllü, bile bile ateşe sürüldüler, neden İsrail'in uayrıları hatırlatılmadı bunlara, neden durmalarını istemedi kimse?

Mesela günlerdir bombaların düştüğü sınır yerleşim birimlerimizde yaşayan vatandaşlar neden daha güvenli noktalara geri çekilmiyor? 

Başka sorular da geliyor akla. 

Bu arada..  Uludere de ölenler de bizim vatandaşlarımız değil miydi?  

Mesela çok beğendiğimiz Amerika Birleşik Devletleri'ndeen hiç mi ilham alınmıyor. Çok kısa bir süre önce onların vatandaşı, Libya büyük elçisi linç edilmemiş miydi? Sağduyuyu terketmeyişleri hiç mi dikkat çekmedi.

Her şey bir yana, komşularla "Sıfır Sorun" iddiası koskocaman bir şaka mıydı? 

Geldiğimiz noktaya bakın, "Savaşa Hayır" diyen insanlar sokaklarda, yürüyor, seslerini birileri duysun istiyorlar. 

Duyulur mu? 




9 yorum:

  1. duyulmaz!
    böyle.
    tesadüfen tv8 izliyorum aslında seda sayan izlemem.Savaşla ilgili konuşmuyorlar da.
    cemaatlerin efendileriyle ilgili konuşuyorlar.
    Makyaj yapmak günah mı felan.

    YanıtlaSil
  2. dünya, özellikle ortadoğunun girdiği süreç kişileri, yöneticileri ve dahasını saf dışı bırakacak durumda. yani olacak bir şey var bugün ya da yarın ve bence kimse buna engel olamayacak. İnsanlık öldürülen fokları kurtarmayı başaramamışken. Biz sadece konuşacağız, düzen kurulmuş olan düzen duymayacak asla...

    YanıtlaSil
  3. rejim nasıl değiştirilir.??. . savaş sırasında .. o sırada kargaşadan yararlanıp istediğini yaparsın.. hitler e soruyorlar tmm herşeyi anladık ancak tüm almanları nasıl bu ülkünüze ikna ettiniz ve hepsi sizin için ölümüne savaştı ?? hitler yanında oturan köpeğini göstererek masada duran acı hardaldan alıp "bu hardalı bu köpeğe iştahla yedirebilirmiyim diye soruyor ..etrafındakiler köpeğin hardalı yemeyeceğini iddia ediyorlar ..hitler elindeki hardalı köpeğin kıçına sürüyor ,zavallı köpek yanan kıçındaki hardalı ister istemez hızla yalamaya başlıyor .. ..
    Bence yaşadığımız durum tam da budur ..

    YanıtlaSil
  4. Mesela, futbol dışında hiçbir gücün sokağa dökemediği insanlar da, "savaşa hayır" diyenlerle birlikte sokakta olsa. Mesela, "gitsem ne olacak ki" diyen insanlar da katılsa onlara. Neler olur kim bilir. Hiç denemedik ki, bilemeyiz.

    YanıtlaSil
  5. Barış isteyenler çoğalırsa belki duyulur çağrılar...

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi dile getirmişsiniz, izninizle bu günkü yazım için yorumlarda link vermek istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. ben böyle yorumladım.

    https://twitter.com/SisGoldilock/status/253621286364930048

    YanıtlaSil
  8. Binlerce insan sokaklara dokuluyor, fakat sosyal medya disinda hicbir yerde bununla ilgili tek bir kelime edilmiyor. Zaten cok zayif olan toplumsal bellegimizde yer bile edinemeyecek bu olay. Yine de savasa karsi olanlarin birbirlerine seslerini duyurmasinin bir yolu bu. Baskalari duymasa da bir ses cikmasinin bile umut verici oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  9. Radyocu Nihat Sırdar'ın lafıdır. Türkiye için müstehak vakti!!

    Yine bizlerin,gariban ailenin,dar gelirlinin evladı gidecek savaşa. Belki kocam tekrar askere çağrılacak, belki askerlik yaşı gelmiş olan yeğenim gidecek;ama meclisteki ağaların her tarafını İmam hatiplerle doldurmayı başardıkları ülkede Frnasız okuluna yolladıkları çocukları gitmeyecek.Yine ölenler,şehit olanlar seçim malzemesi yapılacak, yine kürsülerden oy toplama uğruna birbirlerine veriştirecekler,arada derede yine birileri başka bir bakan arkadaşından akrabalarına torpil isteyecek.
    Velhasıl biz ne kadar sokağa dökülsek de HAYIR desek de bir şey değişmeyecek. Böyle kendimizi işe yaramaz, bir şey yapamaz yönetilen güdülen koyunlar gibi hissetmek ise artı cezamız olacak.

    YanıtlaSil

Yorumlar