10 Eylül 2012 Pazartesi

Var

Çok tuhaf insanlar var, çok ters insanlar var.. 

Mesela....

İki çeşit yemeği karıştırıp üzerine yoğurt onun üzerine tatlısını dökerek yiyenler var. 

Hüzünlü tıngırdayan türk sanat müziğini duyunca bangır bangır eşlik ederken bri taraftan da göz yaşlarını koyuveren insanlar var.

Toplu taşıma araçlarında burunlarını kendinden geçercesine karıştırdıktan sonra gün ışığına çıkardıkları nesneyi  gözlerine yakın tutup evire, çevire, koklaya inceleyenler var. 

Damak zevki gelişmiş, yemek yemeyi seven ancak bir gıdım kilo almayan insanlar var (kıskanıyorum)

Siz konuşurken yüzünüze sanki araba kullnırken kırmızı ışıkta durmıuş da yeşil ışığı bekler gibi yüzünüze bakmakla birlikte aslında sözlerinizi büyük bir ilgi ile dinlediğini gizleyen insanlar var.

Her dem kibar olmaktan, şöyle olmaktan böyle olmaktan bahsedip herkese kusur bulan ama kendinden başkası konuşurken büyük bir sıkıntı ile esneyen insanlar var.

Günün her saatinde cebinde/çantasında bir tutam acı biber taşıyan, yolunun düştüğü lokantada yalnızca kendi getirdiği acı biberleri yiyen insanlar var.

Öğle tatilinde sürekli çorap ve iç çamaşırı dükkanlarında gezen, döndüğünde kahvesini içerken herkese o günkü don ve çorap gözlemlerini anlatan insanlar var.

Sabahın dörtlerine kadar internette fink attığını söyledikleri için, sabaha kadar pornı siteleri gezdiğini düşündüğünüz aslında okumayı, farkşı dünyalara dair gözlemler yapmayı sevdiklerine kimseleri inandıramayan insanlar var.  

Onlarca yıldır tanıdığınız ancak bir kez olsun tuvalete gittiğini görmediğiniz insanlar var. 

Çene düşüklüğü had safhada olup da etrafında kimseyi bulamadığında kendi kendiyle sohbete girişen insanlar var. Karşıdan baktığınızda sanki iç çatışma yaşar gibi görünseler de bu kişilerin kendi kendilerinden çok şey öğrenmişlikleri var. 

Yıllardır yüzünün bri kez zolsun güldüğünü görmediğiniz ama yine de çok mutlu olduğunu bildiğimiz insanlar var. 

En yakın ahbaplarını kırmaktan zevk alan ancak neden öyle yaptıklarını sorduğunuzda yanıt olarak "Bilmiyorum ki" diyen insanlar var. 

Kokoreç, domates, bol baharattan oluşan bir bulamacı ekmeğin arasına karıştırıp büyük iştahla yiyen insanlar var.

Sağ ellerinin işaret parmağı tırnağını uzatan erkekler var. 

Pabuçlarının arkasına basarak seyahat eden erkekler var 

Seyahat kelimesini; "bir yer değiştirme biçimi olarak yürüyüşe çıkmak" şeklinde tanımlayan birisi var.

Hayalleri, düşünce çekilleri, fantazileri birbirlerininkine çok benzeyen insanlar var. Bunların bri araya gelmesinden büyük aşk ve nefret ilişkilerinin doğmuşluğu var.

Fala inananlar var.

Burçların insanın kaderi üzerindeki etkisine inanalar var.

TV dizilerini izlemekten heyecan duyan insanlar var. 

Mutluluklarının bilmemekten geldiğini farkeymeyen insanlar var.

Adalete inana insanlar var.

Torpilsiz adam yerine konuşacağına inana insanlar var.

Haya çok garip vapurlar filan lafını haddinden fazla tekrar etmiş kimseler var.

Büyük şairlerin ismi duyulmamış insanların şiirlerinden çalıp çırpmasına, "ama o fikir o yeni yetmenin elinde mahfolurdu, üstad ne iyi etmiş" diyenler var.

Yüzünüze gilerken arkanızdan saydıran, kuyunuzu kazdıranlar var.

Başkasına dair fikirlerini başkalarının dedikodularından oluştturan ve bundan bir gıdım gocunmayıp kendini adamdan sayanlar var.  

Bir de normal olduğu söylenen insanlar var. Ama bu konuda tereddütlerim var. Normal insan neye benzer bilmiyorum. Varlıklarını duymuşluğum var da görmüşlüğüm hiç olmadı. Sizin de gördüğünüzü zannetmiyorum, çünkü her insanın bir tuhaflığı var. Tuhaflığı olmayan insan görmüşlüğüm olmadı maalesef. Öyleyse niye kendimiz bir sürü tuhaf insanla kıyaslıyoruz ki? 





26 yorum:

  1. Valla ben çok ama çok normal birini tanıyorum. Toplum tarafından sürekli tekrar edilmiş kurallara uyan, hanım hanımcık olmak üzerine sıkı bir eğitimden geçmiş, her lafını sözünü tarta tarta konuşan, resmi olmanın en doğru seçim olduğuna inanan birinden söz ediyorum. İşte bu normal insan benim tanıdığım en sıkıcı insan. Bukowski boşuna dememiş, "Bazıları hiç delirmez, ne sıkıcı bir hayat sürüyorlardır Allah bilir..." diye. Normallik korkunç birşey bence. Ben tuhaf garip renkli insanları seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana normal insan denk gelmedi hiç :) Bir de tabi, normal nedir şu yaşadığımız dünyada? Herkes bir diğerine göre bir anormallik barındırırken normal imkansız geliyor bana bu anlamda :)

      Karşısındakini şaşırtmayan insanlara saygı duyarım ama.

      Sil
    2. Ne anlamda şaşırtmak ama? Ben ise çok sıkıcı bulurum hep aynı olan insanları. Mesela sürekli pür neşe olanlardan acaip korkarım :) Bana hiç güven vermezler. Sen ne anlamda şaşırtmayanlardan söz ediyorsun? Tutarlılıktan söz ediyorsan evet aynı fikirdeyim.

      Sil
    3. Neşe böceği sevgi pötürcüğü gibi ortada gezenleri çok samimiyetsiz, sahte ve içten pazarlıklı bulurum genelde de yanıltmadılar beni.

      İnsanı şaşırtmayandan kastım dengeli, tutarlı, kendisi ile çelişmeyen muntazam insanlar. :)

      Sil
  2. ne çok insan türü varmış. ama düşününce hepsinden var bunların. bir de insanları anlamak çok zor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar bir çırpıda aklım agelenler oldu. Kim bilir hepimiz ne örneklerle çıkageliriz laf lafı açsa :D

      Sil
  3. Hüzünlü tıngırdayan türk sanat müziğini duyunca bangır bangır eşlik ederken bri taraftan da göz yaşlarını koyuveren insanlar var.

    gerçekten böylesi var. çeşit çeşit insan var işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlardan çok var sanırım. Bir de konsere gidip şarkının en beğendiği yerde eş ahbap arayıp oraları dinletip düşman çatlatanlar var. hatta bir seferinde sahneye çıkıp sanatçı ile arkadaşını konuşturan da gördüm. Müdahalenin böylesi. DÜşünsene binlerce seyirci hepsi elde tel sıraya girse şarkı dinleyemssin :D

      Sil
  4. Çok eğlenceli bir yazıydı, görsel de çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  5. "yemek yemeyi seven ancak bir gıdım kilo almayan insanlar var"
    işte bunları ben de çok kıskanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane yakın arkadaşım var böyle, nasıl kıskanıyorum hem de. Kulakları çınlasın.

      Sil
  6. var da var değil mi?benim de normalliğe pek inancım yok...en normal dediğin bile en olmadık anda şaşırtabiliyor ama en takık olduklarım tartışmasız "Başkasına dair fikirlerini başkalarının dedikodularından oluştturan ve bundan bir gıdım gocunmayıp kendini adamdan sayanlar " işte bunlar olmaz olsunlar :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E vet bu kesinlikle olmaz olsunluk grup.. Ben müdahale ediyorum bu tiplere. Al başına belayı sonra da :D

      Sil
  7. o kilo almayanları bende kıskanıyorum..
    Sokak ortasına dondurmayı dillerini 3 metre çıkartıp yalayanlar var.
    Yüzünüze baka baka sakızı yüzünüze yüzünüze patlatanlar var.
    Sınıfa hem uçsuz gelip hemde üstüne "0,5 Tombo uç var mı?" diyen utanmazlar var..
    Var abii var her çeşidi var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gıcık huyları kafaya fazla sarmadan yürüyoruz napalım sonra hepten sıyırmak var :)

      Sil
  8. Sonlara doğru pek güldürdün beni, Allah da seni güldürsün ne diyim:)

    (Şu serçe parmak tırnağını uzatma meselesini şafilere has bir şey diye biliyordum ama yanılıyor olabilirim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin doğru olabilir ancak benim gördüklerimin büyük bölümü saki kulaklarının içini karıştırmak için kullanır gibiydiler. (iğrencim, gördüğümü yazıyorum :D )

      Sil
  9. "yemek yemeyi seven ancak bir gıdım kilo almayan insanlar var" işte ben onlardan biriyim ama derdim almayı istemek. İstiyor alamıyorsa kıskanmayın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanmak lafı durumu tarif için fazla olmuş aslında gıpta ediyorum, özeniyorum demeliydim :)

      Sil
  10. "VAR"
    Bu farklılık değil mi toplumları ileri götürem, buluşlara yol açan... Sürünün kuzusu olmaktansa sıra dışı bir huysuz olmak iyi değil mi! Sağolun, düşündürdünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında büyük çarpıklıklar yerine etrafımızdakilerin, denk geldiklerimizin minik farklılıklarına kafayı takmak bizi nerelere götürebilir bunu düşünmek lazım bir de ;)

      Sil
  11. Konsere gidip sürekli cep telefonuyla meşgul olanlar var bir de, ve ben hiç anlayamıyorum onları, gerçekten ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onlarca lirayı sayıp da oradan sağa sola tweet yetiştirmeye kendini neden veriri insan hiç anlamıyorum :D

      Sil
  12. aslında sadece bir tanesi değiliz veya her zaman aynı özellikte değiliz... Bahsettiğin onca tiplemeyle karşılaşmayan yoktur bana göre.. Yada çok azdır.. Hepsi hayatımızda var..
    Normal kelimesine çok bozulurum ben.. Herkes anormalse.. Normal olan o toplumda anormal kabul ediliyor.. Birbiriyle aynı farklılıklarda buluşanlar normal oluyor kısacası.. Yada.. Kendine özgü davranış ve mutluluk arayışlarını saklayıp bilindik olanla tanınanlar..toplumsal normlara göre yaşayanlar normal oluyor..aslında hiçbirimiz gerçek normal tanımının ne olduğunu bilemiyoruz..

    YanıtlaSil

Yorumlar