21 Ağustos 2012 Salı

Dikkat Patlantı!!

Tüplü arabaları burun marifeti ile teşhis etmek mümkün oluyor çoğunlukla. 

Hele kapalı otoparkta konuşlandırılmış tüplü araçların bana verdiği korku ihtimal dahilindeki patlantı olayından ziyade, kopması muhtemel gümbürtünün akabinde cereyan edecekleri de içeriyor. Panik halindeki türk vatandaşları ile dolu bir kapalı otopark facia içinde facialara gebe bir şuursuzluk - artı - can pazarından başka bir şey olmayacaktır kanısındayım. (Allah yazdıysa, korusun).Öyle bir panik anında atağa geçecek güdük insanlardan allah hepimizi korusun. İtiş kakış ve birbirinin üzerine çıkıp, altta kalanın canını çıkarma yarışında en ummadığını kişilerin en çok canı nefsini müdafaa edeyim derken görürseniz sakın ola şaşırmayınız.
Aman yahune diyecektim, nerelere geldim? Sanırım bu ara biraz fazla Amanda Ripley okudum. 

Tüp taktırmış otomobilleri bazen de kaldırımda yürürken ya da karşıdan karşıya geçerken burnumuzla hissetmek mümkün oluyor. Nasıl bir gaz kaçırımı söz konusu ise açık havada bile sezilmeleri mümkün. Emin olun ki bunların her tür kontrolü her dakika yaptırılıyordur desem yüreğinize su serpmiş olur muyum acaba? Neyse canım, isterseniz inanmayın. Ben burnuma gelen kokuya inanırım. O kokunun çıktığı yerde emniyet tedbiri var mıdır muhakemesini Rabbimin izni ile beynime bırakırım. (Bakınız: ben bilmem beynim bilir.)

Bu tüplü araçlar bende bir tür otofobiye dönüşür mü diye korkuyorum bazen. 

Al işte bir fobi daha.... Hislerimin otofobiye dönüşmesi korkusu... 

Hisotofobifobisi?

Nezle anında; patıırtı kopartabilecek, patlayıcı otomobillere dair trafik işaretlerimiz yok diye üzülmeyiniz, elin ecnebisi onu da yapmış. Koklamaya hacet yok, bakmak yeterli. 



1 yorum:

  1. En feci felaket senaryoları yazmak, ne tür bir zihniyetin ürünüdür ki.. Zira bende de var o. En çok küçük çocuklara birşey olacak diye korkarım. Mesela dün, büyük yeğenim, küçük yeğenimi balkona çıkarmış. Kucağında. Aklıma o an gelen şey ise; küçüğün ani hareketle kendini aşağı sarkıtması, büyüğünün tutamaması ve pat yerde... detayı anlatmama luzüm yok herhalde. :)
    Böyle düşünceli ben, tuttum son durak filmini izledim. :)

    YanıtlaSil

Yorumlar