20 Temmuz 2012 Cuma

This Is The Püf Point

Lise yıllarımda, okulumuzda yaptığı gafları ile meşhur bir fen hocamız vardı. - M.Y. diyeyim kısaca - Hiç ingilizce bilmeyen birinin fen dersini İngilizce vermeye çalışması, üstelik araya sıkıştırdığı Türkçe laflardan bile konusuna hakim olamadığını belli etmesi ile fen dersi konusunda kısa sürede efsane adayı olmuştu. O ders bizim için eza kendisi içinse cezaya dönüşmüştü. Dersi anlatır anlatır, sonuna doğru anlatamadığından iyi olunca da, önemli yerin altını çizmek için o kısmı bir kez daha anlatır ve "This is the püf point" derdi.

Bugün bende fen hocam Mehmet Bey'i anıyor ve onun gibi püf noktaları vermek istiyorum. Az evvel bana gelen bir e mailden aldığım bu bilgiler bana hayli mantıklı geldi. yazayım da bir kenarda dursun. Belki birilerinin işine yarar. 

İşte Püf Points:

Evinize musallat olmuş bir karınca sürüsü varsa onları sık gördüğünüz yerlere salatalık kabukları bırakın, karıncalar salatalık kokusundan nefret ederler.

Evinizde fare izlerine rastlıyorsanız, musallat oldukları yerlere karabiber serpin, fareler hapiırmaktan nefret ederler. Evinizi kısa sürede terk edeceklerdir.

Aynalarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sade gazoz ile silin.

Elbiselerinizdeki sakız lekesini çıkarmak için hiç oynamadan doğru, buzdolabının dondurucu kısmına kaldırın. Bir saat sonra çıkardığınızda lekeyi "tıkırt" diye söküp alacaksınız. 

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması bu işi yaparken için sakız çiğnemeyi deneyin. 

Beyaz giysilerinizin kolayca bembeyaz olması için yıkamadan evvel içine yarım limon sıktığınız kaynar suyun içine bırakın.

Saçlarınızın pırıl pırıl görünmesini sağlamak için yıkamadan evvel bir çay kaşığı sirkeyi saç diplerinize yedirin. 

Limon sıkarken suyunun tamamını çıkarabilmek için sıkmadan evvel kaynar suya atın, bir saat suda bekledikten sonra sıkın.

lahana pişirirken eviniz kokmasın istiyorsanız pişirme süresi boyunca tenceredeki yemeğin üzerinede bir dilim ekmek tutmalısınız.

Giysinize dökülen mürekkebin iz bırakmadan kolayca çıkmasını istiyorsanız, mürekkep dökülen yerin üzerine bir güzel diş macunu sıkın, sıkarken cömert olun. Tamamen kurumasını bekleyin ve öyle tyıkayın, hiç bir iz kalmayacaktır.

Kıtır, kıtır şahane buz yapmak için dondurmadan evvel kaynatın. Kaynamış sudan yapılan buzun kalitesi sizi şaşırtacaktır. 





Bir Sokak Sanatçısının Çalışması
Melbourne, Avusturalya'dan 

Evet püf noktalarımız bitti. Bunu da yaptım ya artık kendimi sabah TV programlarındakis abah şekerleri gibi hissedebilirim. :) Madem sabah programına döndüm o zaman elleri görelim, elleri.. Şimdi sırada bir Sezen Aksu şarkısı var, malum kendisi çıkmıyor sabah programlarına. O zaman şarkıyı kendisi değil bir başkası söyleyecek.. İyi dinlemeler...



12 yorum:

  1. haha püf point iyiymiş. bizde de bir Vedat Bey vardı, ''bakın size bunu öğretiyorum, use your knowladge hill hill,'' derdi. ey gidi.

    YanıtlaSil
  2. "This is the püf point" çok güldüm buna :) soğan doğramaktan nefret eden ben bu sakız yöntemini deneyeceğim, daha önce başka bir yol söylenmişti bana pek mantıklı gelmemişti o da şu; soğan doğrarken kabuğunu ağzınızda tutun :) sakız evet daha mantıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu yöntem işe yarayan bir yöntem olur :)

      Sil
  3. püf point :))

    soğan konusunda ne çok püf noktası var. sırf bu konuda yazmalı biri tek tek tüm yöntemleri deneyip :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Her kes yeni bir şey buluyor bu konuda.. En iyisi yeşil soğan ya da, benim bir kere denediğim gibi yüzücü gözlüğü.. Oh doğra gitsin bir gram göz yaşı akıtmadan hem de :)

      Sil
  4. M.Y. sonra Mehmet Bey oldu yahu. Şaşkın gazeteciler gibi.
    "Talihsiz genç kız S.Ş. ...
    Selin Şuku kendisinin o sokaktan geçerken ..."
    Neyse.
    Blog püfür püfür de, havalar öyle değil işte.
    Yok mu bir püfü bunun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) öyle yaparlar sahi... Ben daha da sır saklayamayan gazeteci olayım. Soyadını da yazayım tam olsun, sevgili hocamı anmış olayım. Yaman'dı soy ismi. Mehmet Yaman :D

      Sil
  5. Hey Vladimir, bayıldım ben bu programa:) Sahiden.
    Siz şimdi yorum yazdığıma bakmayın, ellerim bile havada:)

    YanıtlaSil
  6. Fareler ve karıncalar için olan yöntemler ilginç. İlk kez duydum.
    Ve bu fenciler bi dğişik oluyor herhal. Bizim fencininde telaffuzu değişikti. Mesela camlara "çam" derdi. :) :)

    YanıtlaSil
  7. Aynayı gazozla silmek mi :) bakalım bu püf point mi, tırt point mi:)

    YanıtlaSil

Yorumlar