18 Temmuz 2012 Çarşamba

Sıcakta Yollar

Böylesine asfalt eriten scakta, yollar hiç çekilmiyor. Güneşin ısısı yetmiyor bir de yerden yansıyan buram buram, alevli sıcaklık. Şu İzmir'i adam etmeye niyeti yok kimsenin. Ağaçlandırmaktan bu denli tırsan insan kalabalığını daha önce hiç bu denli bir arada görmemiştim. Yollar insanı sarıp sarmalıyor, aşağıya doğru çekiyor adeta. 

Alsancak'ta ve bir de Gümüşpala dolaylarında iki de yangınımız var. Alsancak tarafını kontrol altına aldılar da, Gümüşpala yönüne iki yangın söndürme uçağı sürekli sefer halinde. Bir an evvel sönmesi dileğiyle. 

Resim: Unreach -  Koren Shadmi

2 yorum:

  1. bazı yol yapım çalışmalarında ağaçları hunharca katleden dozerleri görünce insanın direkt cinneti geliyor. her şeye empati yaparım da bu ağaç, yeşil konusunda çok hassasım..

    YanıtlaSil
  2. Karadağ'dı sanırım yerini tam hatırlamıyorum.. Emekli bir öğretmen sahip olduğu evleri, oturduğu evi, varını yoğunu satıp suyu bile zor bulduğu bir ortamda ağaçlandırma çalışması yapmış ve imkansız bir yerde büyük bir ormanın temellerini atmış.. İnsanlar var olan ağaçları yok ederken, böyle iyi şeyler yapanlar da var neyse ki.. Keşke herkes öyle olsa..

    YanıtlaSil

Yorumlar