15 Temmuz 2012 Pazar

Köpeğe Gâvur Eziyeti

Evimin yakınlarında kebap ve çiğ köfte satan bir yer var. Bir kaç haftadır kapılarının önüne minik bir köpek bağlıyorlar. Köpeklerle aram çok iyi olmasa da bu yavru o kadar oyuncu ki, önünden geçerken selamlaşıyorum. Kuyruğunu çılgınca sallayıp üzerime üzerime zıplıyor, azıcık eğilsem yüzümü yalayacak. Boyu uzadığında yandığımın resmidir.

İnsanlar neden köpek beslerler anlamıyorum. Bu kadar sevimli bir köpeği günün en sıcak saatinde bile oraya bağlamak nasıl bir iştir. İnsan bakmak üzere yanına aldığı hayvana neden işkence eder. Bu sıcakta dükkan önü çekilir çile değil. Dükkanın içi klimalı olmasına rağmen sahibinin köpeğine en ufak empati duymaması korkunç. Bu köpeğe su vermemek de ayrı bir işkence. ya köpeği tuvalete çıkarmamak... Hayvan sonunda ipinin eriştiği en uzak noktaya büyük tuvaletini yapıyor. yani yolun ortasında. İçerideki sahibin, köpeğinin yol ortasına pislediğinden haberi yok. Bir köşesinden basılmış pisliğe. Sıvanmış bi rayak izini bir kaç metre takip etmek mümkün. Hayvan mutsuz. 

Dün akşam dayanamayıp sordum "iişler nasıl diye?" 
"Sıcaklar bizi bitirdi" dedi

Dükkandaki kadının da adamın da kapılarının önündeki köpek pisliğinden haberi yok, işleri kendi hayvanlarına ilgisizlikleri bitiriyor, sıcaklar değil..  Ben söyleyince "bak sen şu pis hayvana" oldu durum.

Hayvanın sorumluluğunu sen almadıkça müşteri ne bilsin hayvan pismiş temizmiş, kapıda taptaze bir hayvan pisliği tümseği, içeride serinleyen sahiple çiğ köfte neden satmıyor diye dertleniyorlar.  

Yazık beyinsiz hayvanların eline düşen ev hayvanlarına...

Çiğ köfte zaten sevmem bu hızla sanırım ömür boyu da niyet bile etmem. 


7 yorum:

  1. Yazık, insanların sevgisizlikleri içlerinden dışlarına öyle bir vurur ki bu adamın ne satarsa satsın başarılı olamayacağı bence kesin. Hep hayal etmişimdir çocuk ve hayvan sahibi olacak insanlara mutlaka yeterlilik testleri yapılmalı ve eğer ilgisizse,sevgisizse,bencilse ( bu sıfatlar epey artabilir) sahiplenmesine izin verilmemeli.

    Şikayet etme yolunuz yok mu bu sıcaklarda o köpecik orda telef olmadan?

    YanıtlaSil
  2. vah vah:((((
    her yerde var demek bu çeşit köpek sahipleri

    YanıtlaSil
  3. Allah akil,fikir en önemlisi bir yudum empati,sevgi,vicdan versin böylelerine.Umarım en kısa zamanda ellerinden kurtulur,rahata kavuşur köpecik.

    YanıtlaSil
  4. benn bazen şiddete karşı değilim. özellikle de bu gibi durumlarda alacaksın o adamı, geçireceksin boynuna bir ip aynı hayvana reva gördüğü biçimde bağlayacaksın güneşin alnına. dört tane köpeğim var. hepsi birbiriden ayrı mekanlarda. gün boyunca defalarca arabama atlayıp aralarında mekik dokuyorum aman suları bitmiş mi, yemekleri ne durumda, sağlıkları nasıl diye.

    YanıtlaSil
  5. Bence bu durumda denilecek laf şu: Allahın sopası yok, işte böyle yapar adamı. Sen o köpeğe ilgi göstermeyecek kadar sorumsuzsan, işin de bozulur, başka şeyler de bozulur.
    Üniversitede olduğum yıllarda Bebek Bademde bembeyaz bir kedi vardı. Zaman zaman kasanın üstüne yatardı. Öylesine heybetli bir kediydi ki... Sevenlere yüz falan vermezdi. O kedi dükkanın sembolüydü. Şimdi onu hatırladım birden.

    YanıtlaSil
  6. Hayvanların da kendileri gibi can taşıdığının ayrıdına varamayan bir sürü insan kılığına girmiş hayvan var maalesef. Tamam, herkesin hayvanlara eşit derecede ilgi göstermesini beklemiyorum tabii, ama hiç değilse beslemeye kalkışma. Böyle tipler sinirlerimi zıplatmıştır her zaman.

    YanıtlaSil
  7. ooww.. Ben olsam gizlice o zavallımın ipin koparır serbest bırakırdım kendi başının çaresine baksa daha iyi orada durmasından.. Yazık ya..

    YanıtlaSil

Yorumlar