17 Temmuz 2012 Salı

Durulamayan Apartman

Anlamadığım şu: eğer altında durmak tehlikeli ve yasaksa bu apartmanın içinde nasıl duruluyor. Nedir bu durulmayan yasaklama tutkusu? Bu işte bir emekli general apartman yöneticisi parmağı var bence. 

Apartman da durulmuyorsa; bu apartman neden durulmuyor, neden hep haşarı ne bu delişmenlik?

Aman neyse.. Damacana geleceğine mala gelsin. Bana da ne oluyor? 


Fotoğraf: için Lezzetli Geziler'e teşekkür ederim. 


13 yorum:

  1. Mantıklı bence. Bir arkadaşımın yan komşusu var günün birinde balkondan, pencereden aşağı manda atacak diye korkuyorum... o kadar yani. bu apartmanda da öyle bi deyze oturuyorsa aaltında durmak, park etmek emin ol tehlikelidir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle evinin camından penceresinden aşağıya eline geçeni atanlara gıcık olurum.. Bu evde de öyle bir hadise varsa yazıklar olsun eehrin en güzel yalısında denize nazır apartmanda oturanlara. derim :)

      Sil
  2. emekli general apartman yöneticisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var öyle apartmaandakilerin, bilhassa da çocuklar ile köpek sahiplerinin burnundan getiren içi iğneli tipler.. Asker doğmuş onlar,herkesi hizaya sokmadan durulamazlar, delişmenlikleri ile kök söktürürler. :D

      Sil
  3. Çocukluk diyerek geçiştirdiğimiz zamanlardaki "çöpleri yere atmayın" sözüne "eee,havaya mı atalım o zaman" deyişimizi anımsattı bu pek gerekli uyarı :)

    Apartman mı mayın tarlası mı,nefesinizi tutup yürüyün gibi ek uyarılar da yazılası olmuş. Alçak sürün askeeeer kıvamında, üstteki tahmin yerinde olmuş. Asker olması muhtemel bir yönetici tarafından yazılmış olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Apartman mı mayın tarlası mı?" sözüne çok güldüm. Gözümde canlandı bir an... :D

      Sil
  4. bir dakika ya.
    üfürük.
    apartmanın adına hiç değinilmemiş.

    YanıtlaSil
  5. :) Paratmanın ismi normal bir isimdi ama ben iki sesszi harf, dört adet de nokta ilave ederek üfürük haline getirdim. Apartmanın adı hem üfürük hem de altında durmak yasak insan ürker yanından geçmeye resim bile çekmem. Gerçi bu foto dan sonra bu apartmandaki tabelaların fotoğrafını çekmek yasaktır duyurusu asarlarsa çok gülerim :D

    YanıtlaSil
  6. bizim ana caddede bulunan apartmanların birisinin bahçe kapısında da "apartman girişidir geçmeyiniz" yazıyor...giriş ise yaya kaldırımına çıkıyor...nasıl geçilmeyecekse artık :))
    servisten her indiğimde gülüyor ve söyleniyorum
    epeydir fotoğrafını çekeyim de yayınlayayım diyordum bak iyi aklıma getirdin :)

    YanıtlaSil
  7. Diyorum bu kadar da tesadüf olmaz, Üfürük ile manipüle ettin bizi Vladimir :ppp

    YanıtlaSil
  8. :) Kesin vaktiyle başlarına bi iş geldi de ondan kondurmuşlar o tabelayı. :D

    YanıtlaSil
  9. Valla karşıdaki dükkanda çalışan kız beni gördü resim çekerken. Bir daha geçişimde durdururlar mı acaba... :)
    Tam senlik olduğunu biliyordum Vladimir. Apartmanın dört bir yanında bu yazı duruyor. Hadi park edilmesini istemiyorlar diyelim, yabancı arabaların lastiklerini indiriyorlardır, yürümek nasıl yasak olur, onu hiç anlamadım işte.

    YanıtlaSil
  10. Eheheh gece gece yazdım senaryoyu. Şimdi varsayalım ki bu apartman deprem tehlikesi yüksek olan fay hatlarımızdan ( çoğul yazdım çünkü neredeler artık bilmek,kestirmek ve bilgisine ulaşmak bir muamma) birinin üzerinde inşa edilmiş olsun. 99 sonrası ortaya misafirler dantela görsün hesabı ortaya çıkartılan deprem mevzuatı dahilinde bu binaya bir tesbit yaptırılmış olsun. Ve yine varsayalım ki bina sınıfta kalmış olsun. parantez açtım:

    (Bu arada sizin oralarda varmıdır bilmem ama İstanbulda özellikle Anadolu yakasında binaların giriş katları sadece kolonlarla tutulur duvar felan örülmez ve otopark olarak kullanılır.)

    hah bina sınıfta kalmıştı. Bu ne demek, mülk sahipleri de kiracılar da taşınmaz mallarının değerinden kaybettiler demek. Atıyorum mülk sahibi 500 bin amerikan dolarcığı istediği mülkünü böyle bir rapor ortaya çıkarsa 200 binciğe bile satamayacak. Kiracısından her sene yüzde bilmem kaç artışlarla istediği kira zammını alamicek üstüne belki de binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi için cebinden dünya para harcaması gerekecek.

    çakal yurdum insanı naapiyor bu durumda? Sınıfta kalmayı sağlayan raporu dillendirmiyor. Eee ama serde insanlık var hani? Ya o park etmiş arabalara ya da bak tesadüfe tam deprem anında oraya park edecek arabalara bi halel gelirse çürük kolonlar yüzünden bina çöktü diye? Ya da birileri mesela apartman sakinlerinin çocukları gölgelik diye o binanın kolonlarca taşınan gölgeliğinde oyun falan oynarsa deprem anında?

    bence emekli generallikten öte ( ki emekli subay kızıyım, asansör kullanma, otomatı yakma talimatlarıyla büyüdüm) bir tatlı su kurnazlığı; ve herhangi bir vukuatta da "ama biz yazdıydık" diye vicdan rahatlatma çabası var bu işte.

    YanıtlaSil

Yorumlar