17 Haziran 2012 Pazar

Her Gördüğümüz Köpeği Köpek Sanmamak mı Lazımdır, Nedir?

Mahallemizde yeni açılmış bir pet shopun önünde geçiyordum, şirin mi şirin. Kapıya "lütfen itiniz" yazıp altına da bir güzel pati resmi kondurmuşlar. Bir de baktım bahçe duvarının üzerine de şirin mi şirin kedi pati izleri boyamışlar. Yol kenarında durdum dükkanı inceliyorum. Köpeklerle aram var ile yok arası, çok fazla dikkatimi çekmiyorlar. Ama bahçede minnacık dünya güzeli bir köpek. Benim baktığımı görünce beni incelemeye aldı. Kuyruğu bir aşağı bir yukarı sallanıyor. O sırada dükkan sahibi buyrun içeriye diye işaret etti.

Pati izinin oradan bahçe kapısnı ittirdiğim gibi bahçeye buyurdum.

Köpek bir sevindi, geldi bana doğru kuyruğu soldan sağa deli gibi çırpınarak. Aman ne keyifli hayvan. Aynı japon mangalarındaki köpekler gibi. Ponpon bir kuyruk,,bacaklar ve kafa da ponpon gibi bırakılmış, yaz için traş etmişler besbelli. Sevesim geldi. Dükkan sahibine "köğeğiniz ne güzel" dedim. 

Adam "Kedi o beyefendi" demez mi?

Allahım gözlerim bozuk biliyorum ama, bu denli bozulmuş olmamalı diye düşünürken buldum kendimi. Duraksadığımı gören hayvancağız, beni kedi olduğuna inandırmak inandırmak için miyavlamaya başlamaz mı. Hakikaten kediymiş. Eğildim seveceğim, hop koluma zıpladı, oturdu mırıl mırıl.

Meğer himalaya kedisiymiş, tüyleri gidince köpeğimsi bir hal almış. Resmini çekemedim ama başka bir kedi hadisesini aşağıdan paylaşayım diyorum. 


14 yorum:

  1. Miyavlıyorsa mesele yok, kedidir kedi :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miyavlayasıya kadar akla karayı seçemedim ama. Köpek sandım resmen :D

      Sil
  2. hahaha bayılıyorum ben onlara ya... özellikle tüylüyken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tüylü değilse kediymiş gibi gelmiyor bana. Hayatımda ikince kez tıraş edilmiş kedi gördüm ilkinde bir arkadaşım yaz geldi diye kedisini tıraş ettirmişti. Hayvan halinden utanıp kanepe altlarına saklanıyorrdu. :)

      Sil
  3. Ahahah "dikkat köpek var ama kedi de pek tekin değil" e koptum :D

    Google da baktım da pek tüylü şirin şeylermiş bu himalayanlar. Gözlerde astigmat mı ileri :)
    Bende aşırı derecede ileri astigmat var ve yarı kör dolaşıyorum da. Her kedi sevilmez bence,tüysüz bir kedi cinsi var;sphynx mi ne cinsin adı. yani o kediyi ben almam kucağıma yaw.

    Madmen 1ci sezon 9cu bölümü açıyorum birazdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astigmat hipermetrop karışık bende. SOn bir yılda ilerledi. Feci bişey. :) Tüysüz kedi cinsinin resmini gördüm merak edip. Olmaz olsun böyle kedi demek istiyorum. Ürküntü veren bir hayvanmış.

      Ooo çok iyi. İzlenimlerini merak ettim.

      Sil
  4. O resimdeki zararsız zavallıdan bana çok gelen olurdu..tevekkeli değil eve pisi geldiğinden beri görmüyorum!! Ama evcil benimki:) herhalde ve de umarım korkutuyordur sadece.

    Tüysüz kedi çok çirkin oluyor..Ama ziyanı yok onlar her haliyle sevilmeye değer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik kertenkelelerin peşine takılmayı pek seviyorlar. :D

      Tıraş edilmiş kedi bi rtuhafi desenleri duruyor üzerinde hala, üç numara tıraşa vurulmuş gibi, bir tuhaflaşıyor hayvan. :)

      Sil
  5. Ama niye kesiliyor ki tüyleri.. Ben o tipitipe benzetilen minnacık köpeklerin bile tüylerini kesenlere canavar kılıklı diyorum. Zavallıyı şekilden şekile sokuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kedilerin vücut ısıları insanlarınkinden yüksek o yüzden sıcağı bizim gibi hisetmiyorlar. Kışın işleri zor tabii.

      Bir de böbrekleri zayıf, böbreklerini üşütmemeleri lazım. Ben kedi tüylerini kesmelerini hayvanlara eziyet olarak görüyorum bu yüzden. Neden yaptıklarını anlamıyorum. Belki de hayvanlarla ilgileniyormuş gibi gözüktüklerini sanıyorlardır sahipleri, tıraş için para verdiklerinde. :)

      Sil
  6. yazdım yazdım silindi yazdıklarım, yazmıyorum bir daha o zaman.::)

    YanıtlaSil
  7. neyse kabaca kuyruk sallayan kedinin olmayacağını, benimde köpekleri sevmediğimi aslında kedi de sevmediğimi ama bi papağanım olmasını istediğimi yazmıştım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıp yazıp sonra yazydıkların kaybolması bana da oluyor bazen çok gıcık bir şey. :))

      Bu kedi resmen kuyruk sallıyordu hatta sallamak ne kelime biraz daha sallasa uçabilirdi. İyi ki uçarken görmedim, aklımı yitiriverirdim oracıkta :D

      Sil
  8. google dan 2himalaya kedisi' diye arattım da.. Sahiden ilginç bir kediymiş yaahu. Beğenmedim gerçi kedileri genel olarak beğenmem ama farklı bir tipmiş.. :))

    YanıtlaSil

Yorumlar