8 Mayıs 2012 Salı

Tweet İşleri Müdürlüğü

Bu yazıyı geçen sene yazsaydım "Tweet aleminde salaklık diz boyu" sözü ile lafa dalardım ama salaklık diz hizasını çoktan geçti canlarım. O yüzden yazıma şöyle başlıyorum:

Tweet aleminde ahmaklık tavan yaptı! Bir alay insan habire zırvalıyor. Hadi insandır; canı sıkılır, saçmalar, el ne karışır diyelim. Ben koca koca şirketlerin tweet hesaplarına gülüyorum. Bankaların mesela, Twitter'da hesapları var.. Hesabından geçtim yüz binlerce takipçisi var. Sanırsınız bedava para dağıtıyorlar, ehven faiz veriyorlar. Ne gezer. Hadi güzel, özlü sözler yazıyorlar diyelim. Ama yok bankanın tweet hesabı deyince orada durmak lazım. Bir tweet hesabı varsa; orada bir de tweet memuru vardır. Memur varsa bunun şefi vardır, zartı vardır, zurtu vardır. En nihayetinde de Tweet İşleri Müdürlüğü ve bunun bir de cadaloz ya da huysuz, görmüş geçirmiş bir kadın müdiresi vardır ya da erkekse; boysuz, tipsiz, şişko, sürekli terleyen gerdanındaki terleri mendille silip, süpürmekte tereddüt göstermeyen kıskanç bir cücesi vardır.(Kişilik olarak güdük kalmış, hoyrat yaradılışlı, nadan şeylere orta yaş kaçkını, kendisini sportmen ve espritüel sanan erkeklere cüce  diyorum ben, mendebur cüce hatta.) 

O mevkilere kolay çıkılmaz, gereken yerleri yalamaya muktedir tıynette ve zihniyette olmak hatta mazide ismini anımsamak istemediği bir kaç leşi olmak lazımdır.  

Tweet atmak mesele olur oralarda. Memur canının çektiğini yazamaz. 

Yazanazzzzz!! 

Yazdırmazlar!!! 

Şef yazar, onaya götürür. Onaycıbaşı virgül ilave der üst onaya götürür. Üst onay bir kelimeyi çıkartır öbür kelimeyi ekler ve komiteye götürür. Komitede müdür el birliği ile eklene eklene büyümüş önüne konmuş lafı beğenmez üzerini caaaart diye karalar. Kağıdın biri, gider öbürü gelir. Keyfi yerindeyse müdürün bir takım laylaylaylar ve bergamutlu çaylar eşliğinde karara varır.  

Sonra der ki tweet memuruna "Çok güzel oldu, rakiplerimizden evvel at bu tweeti evladım" 

Tenezzül etmeye üşenir gibi uzattığı kağıdı alır tweet memuru/memuresi yazar yazar. Böyle kaptırmış yazaekwn bir de ne farketsin beğenirsiniz: 

"Efendim bu 180 karakter olmuş der" tweet işleri müdürünün damarına basarcasına. 

Bütün bir öğleden sonra o cümle ile oturmuş o cümle ile kalkmıştır tweet işleri müdürlüğünün bütüm tweetbaşları. Mükemmeliyetsizliğe geçit tanınmaz orada. Kurumsal imajdır mevzu bahis olunan, başka bir tesisat malzemesi değil. İşte o zaman mendebur cüce kabına sığamaz olur, kalkar yerinden, zıpzıp zıplar. Ya da kadın tweet işleri müdürü çıkar odasından dışarı, elini beline kor, tweet işleri müdürlüğünde nefesler tutulur. Müdire Hanım'ın hiddetle kısılı, duble rimel çekilmiş takma kirpikli gözleri oracıkta kurşuna dizer ekibini. "Bi tweeti atamadınız lan" diye haykırır. Ballım, güllüm, kaşardan hallice haller gitmiş, kenarın kıtıpsiyoz dilberi uyanmıştır içinde. Kastanyetlerini takınır, pahalı yer karolarının üzerinde kırk yıllık flamenkocular gibi ter ter tepinir . Kıyamet görkemli kopar böyle müdürlüklerde.  

Tweet deyip geçmeyin, adabı var, 
muaşereti var, 
tweet işleri müdürlükleri var bu ülkede canlarım.

Tweetiniz bol olsun.  



Kolaj: Tweetimden Kaç - D.M.

14 yorum:

  1. :):):)...ilahi..

    YanıtlaSil
  2. çok güzeldi, kolaja da bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kadınların hareketleri çok iyi fotoğraflamışlar.

      Sil
  3. Olaymış, iyiymiş diyesi geliyor insanın. :)

    YanıtlaSil
  4. aslında kurumlara uzaktan bakınca böyle bir garip resim çıkıyor ortaya. fakat içine girince anlıyorsun bazı şeylerin gerekliliğini. kaldı ki bence kurumların sosyal medyada ki duruşunu organize edebilmeleri için gerçekten bir müdürlük kurmaları gerekiyor. Hatta günümüzde en çok ihtiyaç bu bence. bir dönem cep telefonu kullanmamak entelektüel bir durumdu, sonra bilgisayar kullanmamak, tuşlarını karıştırmak, sonra facebook kullanmak vs. Ama zamanla bunlar bir zorunluluk oldu. hiç unutmam okan bayulgen çok dalga geçerdi facebook ya da tweetrla ama şimdi belki de en çok zamanı sosyal medyaya ayırıyor, düşün ki konuklarından bile çok...

    ayrıca bütün şefler tipsiz ya da çirkin olmaz, ben müdür olana kadar müdürler belki olur ama şefler olmaz..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük kurumlarla fazlası ile haşır neşirliğim oldu. Bunların gölgelerinden korkmadan cümle kurmasının imkansız olduğunu gayet iyi gözlemledim. Tweetleri görünce vah diyorum kimbilir kimlerin sinirleri laçka oluyor o tweetler uğruna.

      Tweet anlık bir ileti, espri yaparsın güler geçersin, aklına bri sorun gelir parmak basarsın RT olur dolanır geri gelir, etrafına insan toplar. Tek kişinin ağzından çıktığında samimi bir şey yani. sosyal medya. Bizde malesef çoğuna sanatçı denilen ünlü kişilerin zekisi de geri zekalısı da yazsın tweetini, onlar yazdıkça kimin ne mal olduğunu görüyoruz. Bir şirketin, tüzel kişiliğin twitter da olmasının nedeni çok belli. Reklam. Beyinleri, düşünme pratikleri; kapitalizmin önümüzdeki yılarda globalleşme namına ülke yönetimlerine kadar el koymasına çoktan razı edilmiş insan güruhunun reklamlarca ehlileştirilmiş olmalarına, şirket twitterlarına yamanarak aidiyet duygusu ördüğünü sanmaları zavallıca, son derece beyinsizce. O şirketlerin o reklam cümlesini yazmak için kurdukları hiyerarşi zinciri ise iğren. Yapsın reklamını elbette. Ama peşine takılan yüzbinlerce beyinsize acıyorum.

      Yazımda bütün bunların kısaca alegorisini, parodisini yapmıştım tam da.

      Sil
    2. bu arada; şefler tabii ki tipsiz olmaz onlar genç daha, ama ufukta ne görüyorlarsa ona dönüşürler kırkına vardıklarında. Örnek aldığı modeli, işin aslını öğrendiği kimseye dönerler sonunda. Ben de şeftim zamanında çokkk uzun seneler evvel.... şeflere laf yok elbette... :) Aslında müdürlük de yaptığıma göre müdürler hakkında tıp tutabilirim. :)

      Sil
  5. twiiterde turkce kullanim geldi ortalik karisti :) herkes bisiyler yaziyo kafasian gore en cokda tt listesinde olan sozcuklerle ilgili sacma sapan yorumlar yapiyorlar ki rt alsin boylece daha yukarlara ciksinlar

    www.twitter.com/ferhatbayramm
    www.ferhatbayram.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteyen istediğini yazsın elbette, hoş b,r paylaşım ortamı insanların seçimlerini yapacak kadar, okuduklarının ardındakini görecek kadar bilinçli olsunlar yeter.

      Bu arada twitterda ekledim :)

      Sil
  6. Cidden ya. Utanmasalar tweeter dan kredi çektircekler adama.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) iyi düşündün, duymasınlar hemen yaparlar. TC kimlik numarasını tweetleyene yanıt 18 saniyede gelir. Herkes mutlu olur :)

      Sil
  7. Twitterda gülmek için https://twitter.com/#!/06melihgokcek takip ediyorum. Akutun 99 da bize hatırlattığını tekrar yaşayıp harekete geçmek içinse https://twitter.com/#!/RedHackTeam takip edilir.
    Takip ettiğim ve takip eden yeni rakı da var bibüyük de.Bense o mekanda SisGoldilock olarak bulunmaktayım :)

    YanıtlaSil

Yorumlar