6 Mayıs 2012 Pazar

Pis Drakula

İzel'i Çelik ve Ercan ile olan albümlerinden tanıdık ilk önce sonra da Ercan Saatçi eli değmiş her iş gibi karman çorman ve bütünlükten ırak bir çalışma ile ortaya çıktı. Sesinin güzel olduğu her telden çalan bu kötü albümde bile belliydi. İkinci albümünü Mustafa Sandal ile hazırladı. Kariyerindeki en iyi albümü de bu çalışma, yaniİ "Emanet"tir bence. Hem sesine uygun hem de albüm olarak; ses, beste ve aranje bütünlüğü olan bir çalışmadır. 

Sonra her ne hikmetse kadıncağızı disko kraliçesi olarak yutturmaya çalıştılar izleyiciye. Sulandı gitti. Birbirinden berbat şarkılar ile kariyeri inişe de değil, silinişe geçti. En kötü albümü de Sinan Akçıl ile kotardığı saçmalık oldu. Bir ara Metin Özülkü desteği ile toparlanır gibi olduysa da iş bitirici akıl fikir sahipleri o albümün ismini ve çıkış parçasını zaten seksenli yılların sonunda Zerrin Özer için Türkçeleştirilmiş ve tutmamış Ofra Haza parçasından seçince. "Şak" adını koydukları ortalamanın azıcık üzerindeki bu atak da işe yaramadı. Oysa o albümde "Maşa" gibi süper bir şarkı vardı ses rengine de uyan. Seneleri devirdi İzel, iki yıl kadar önce, Türk Sanat Müziği şarkılarına sözüm ona caz tınıları ilave eden JazzNağme albümü ile çıktı. Sonra sesi soluğu duyulmaz oldu. 

Geçtiğimiz haftalarda bir TV kanalında kendisine uzatılan mikrofona şuna benzer sözler söylüyordu İzel: "Kendimi hissedebileceğim, hislerimi insanlara aktarabileceğim güzel ve derinlikli sözler, güçlü parçalar çıkmadıkça albüm yapmak istemiyordum o yüzden yıllardır albüm yapmıyordum. Altı yıldır albüm yapmadım" Enteresan, demek ki, iki yıl geride kalan "JazzNağme"yi albümden saymıyordu. Anlaşılan oydu ki, çok güçlü sözleri olan şahane bir albüm ile depara hazırlanıyordu. 

Sanatçı'nın albümü geçtiğimiz günlerde çıkmış; "Aşk En Büyüktür Her Zaman". İnternet sitesinde yazılan beylik laf öbeğine bakacak olursanız  "İzel 6 yıl aradan sonra sevenleriyle buluşuyor. Sanat yaşamının12. albümü olan ve yep yeni 12 şarkıyla 2012'ye damgasını vuracak" Bu iddialı sözlerden sonra İzel adına umutlanmıştım. Güzel bir sesten güzel şarkılar dinlemeyi severim ne de olsa.  Sonra çıkış şarkısı bir yerlerden değdi kulağıma, adı "Drakula", sözler ise malesef aynen şöyle;

Hayvan canımı yakıyor
Hayvan damarımı deliyor
Hayvan kanımı da içiyor
Yapıyor hatayı, özrü de yok!
Sevişmeyi bilmiyor
Öğrenmek istemiyor
Gündüzleri uyuyor
Geceleri vampir gibi
Hadi kalk yoluna, çekemem
Kendimi sana emdiremem
Bul bir kurban dişine göre
Hadi başka kapıya, pis Drakula

Oha, diyorumsa da lütfen kusura bakmayınız. Yıllardan beri albüm yapmamasına mazeret olarak, hislerini dinleyiciye hissettirtici güzel şarkı sözleri ve melodileri yakalamayışını  ileri süren bir sanatçıdan böyle bir şarkı işitince ne desem az. Şarkıcıyı kendi hislerinin frekansını kıskıvrak yakalamış şarkı sözlerini yakaladığı için tebrik ediyorum. Aman evlerden ırak olsun, ben almayayım. 


Yukarıdaki resimde; minyonların sevgilisi, sevilen sanatçıyı,
kendi doğası hatta florası içinde
doğallığıyla başbaşa kalıverdiği doğal bir anında, 
 yep yeni şarkı sözlerinden ötürü huşu bulduğu hisli bir anında 
habersizce görüntü verirken görüyoruz. 
Allah başka keder vermesin. 

14 yorum:

  1. kızımız olacaktı şarkısını çok hissederek söylediğini düşünüyorum.Diğer türlü haklısın yerden göğe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şarkıyı güzel okumuştu ama sözlere takıktım ben.
      :)

      Sil
    2. kızı da olmadı zaten...

      Sil
  2. Bu şarkı sözlerini okuduktan sonra İzel dinlemeyen bir kişilik olduğuma çok memnun oldum şahsen. Daha neler görüp duyacağız bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzel'in aslında çok hoş bir ses rengi ve eğitimli bir sesi var. Sakin ve sessiz bir kızcağız plak şirketinin sözünden çıkmıyor o yüzden müzikal kimliğini bulamadı bir türlü. Şahane bir potansiyel daha böylece harcandı aslında. Yaptığı işler malesef katlanılır gibi değil. Zerrin Özer gibi. Kadın ülkemizin en güzel pop albümlerinden iki tanesi ile yaptı çıkışını sonra yuvarlandı gitti. İzel de aynı yoldan gidiyor.

      Sil
  3. Güldürdün Vladimir , neyse,dert yanarak geçiriyoruz ömrü de, bak işte, birikim mi demeli yoksa arz-talep dengesindeki uyum mu demeli bu sözlere bilemedim. Sanat ne içindir Vladimir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da gülelim bazen :)

      Halkı alıcaN, önce beğenisini en alt seviyeye indiriceN, sonra da halk bunu beğeniyor diye çöplüğe layık ürünleri dayıyacanksın. Kapış kapış gidecek. Böylece notadan tasarruf edilecek.

      Sanat elbette icracısına soyunma sebebi ve fırsatı yaratan eylemler bütünüdür. Ya da üç nota ile beste yapma üzerine slogan döşeme "şey"sidir.

      Sil
    2. Halkın direnişi niye yok , o kadar alta inmesin bir zahmet. Ev sahibinin hiç mi suçu yok yani Vladimir. Bir vakit soyunmaktı,bir vakit teşhirdi,bir vakit sanatın ta kendisiydi, şimdi ne olduğunu tanımlamakta zorlanır olduk. Ama elbette hakkını veren niceleri var,baştacı onlar,kaybeidilmeyesi.

      Bu arada,gördüğüm kadarıyla bu blog şeysilerini sen de yapmıyorsun ama ben blog aleminde yeniyim bir kurşun kalem tutkunu olarak , bu da yeni yaptığım bir blog şeysi . Versatile blog ödülü mü ne varmış, orada ben de adını koydum. Haberin olsun ; ilk kez olunca yazayım da adet yerini bulsun dedim. Daha gelmem o davoslara zaten :)

      Sil
    3. Halk gülnbenergen, sedasayan, demetakalın, cansever, sibelcan, alişan ve vesaire gibi sanatçı takımını sahici sanatçı ve onların ürettiği şeyleri sanat, kazanımlarını başarı zannedecek denli afyonlu şu sıralar. Bu durumdaki halk ne bilsin sanatı. Baştan sona bir serdar ortaç, demet akalın şarkısına maruz bırakmadımsa kendimi sebebi var elbette. Erken ayıldım kapattım kendimi bu tip gereksizliklere. Keşke herkes yapabilse.


      Aslında mimlerden hatırladıklarıma cevap veriyorum da bu ödülü veren arkadaşlara da çok teşekkür ediyrum aslında. Sanırım bunu yazacağım bir ara ama kendim hakkında burda anlatmadığım pek şey kalmadı :) Bu denli telhirle haşır neşirim yıllardır. Belki bir iki söylenmedik detay yakalarsam onları yazarım . :)

      Sil
  4. dracula da izel de midemi bulandırıyo sadece
    boş yere diye bi şarkısıyla çıkış yaptığı bi albümü vardı.
    keşke son albümü olsaymış o albüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiksinç bir şarkı, sözü de müziği de. Hangisi daha kötü karar veremedim. Bir de kadının dinmek bilmeyen, habire başımıza kakılan sivilce sorunu :(

      Sil
  5. DÜŞER O diye bir şarkı var albümde, ki ben bu şarkıyı biliyorum bu albümde sadece. Neyse işte en azından drakuladan daha iyidir...

    son zamanlarda sinan akçıl' ın el atıp perişan etmediği şarkıcı var mı? bakın hande yener' e batıyooooorrr. Düşün ki adam kendine bile el atıp albüm yaptı..:) evlerden ırak

    YanıtlaSil
  6. Maalesef şarkıyı dinleme imkanım oldu. Beyaz şovdaydı kendisi. Kendilerini dinlerken kulaklarıma inanamadım. Hele o "hayvan" kelimesini duyunca.
    O lafları ettikten sonra böylesi bir albüm çıkartmış olması fena olmuş.
    İzeli kulağımda kalan güzel şarkılarıyla hatırlamak isterim. :)

    YanıtlaSil

Yorumlar