23 Nisan 2012 Pazartesi

Rezil Olmak Yasak!

Bu ülke cennet bir ülke. Üç yanımız denizlerle çevrili, çok bereketliyiz. Her şeyimiz var, bir tek rezil olma kapasitemiz yok. Seneler önce bir yarışma programımız vardı. Gözleri görmeyen bir genç kız haftalarca cevapları banko bilmişti. Yarışmanın yayınlandığı gece milletçe  ekran karşısına yapışıp genç kızın en zor suallere şıp diye yanıtı yapıştırmasını heyecanla bekler olmuştuk. Kız gıdım gıdım ilerleyerek, nihayet büyük para ödülünü alınca da cümbür cemaat, kendimiz kazanmışcasına sevinmiştik. Bir kaç sene sonra işin kokusu ortaya çıkmıştı meğer uluslararası bir şarkı yarışmasını da başka adam kalmamış gibi yıllardan beri sunan aynı sunucu kıza acıdığı için yanıtları yarışmadan evvel kıza veriyormuş. İşin içine acıma hisleri karışınca olay duyulduğu anda unutuldu. Kimse rezil olmadı, şarkı yarışması bilir kişi edalı sunucuya kaldı gene. 

Rezil olamıyor kimse, en utanç verici şeyi de yapsa, utanmıyor, sıkılmıyoruz. Böyle bir duygudan arınmış olmamız ne korkunç aslında. Bir takım ciddi ruhsal bozukluklara sahip kimselerin kendi benimsedikleri değer yargılarından başkasına paye vermedikleri ve, yaptıklarından utanç duymadıklarını, her şeyi kendi iç mantıklarına göre planladıklarını bilirdim. Seri katiller mesela, öldürdüklerinden bile pişman olmaz bunlar. 

Geçen yıl adada geçen yarışmada mesela zaman anlamında ciddi sorunlar vardı, yaptıkları işin rengi anlaşılmasın diye bir kısmı adadan, bir kısmı TV stüdyosundan çekimlerden montajlanıp, akılları sıra yedirmişlerdi millete. Aynı yarışma bu sene de tekrarlanıyor. Mesela dün gece son bir saatini izleme şansım oldu. Hayretler içinde kaldım. 

Yarışmanın sıralaması şu:
1 - Her hafta bi rdokunulmazlık yarışması yapılıyor, bu yarışma pazar gecesi yayınlanıyor. 
2 - Dokunulmazlık yarışmasını kaybeden takımdan, halkın telefonla oylaması için elenmeye aday isimleri belirlemelerini istiyorlar. Oylama neticesi pazartesi akşamı yayınlanıyor.
3- Ertesi hafta pazar gecesi yayınlanmak üzere yeni bir dokunulmazlık yarışması yapılıyor. 
Çok mantıklı değil mi?

Buraya kadar öğle. Ama gelelim işin rezil olunması gereken, ama muhtemelen kimsenin dikkat etmediği detayına.

Programın kapanış anonsunu yapan ülkemizin en sarışın, en iyi "bayanı" sunucusu alıyor sazı eline ve diyor da diyor. Ne diyor?

Bu Sunucu Bayan Hanım ekrandan bir sonraki haftanın, yani önümüzdeki hafta, 28 Nisan 2012 tarihinde yayınlanacak programına ait görüntüleri akatken  diyor ki: Önümüzdeki hafta yarışmacılarımız zorlu mu zorlu bir dokunulmazlık yarışması bekliyor. Bakalım hangi takım kazanacak diyor. Bu esnada denizin üzerinde bir direkten halatlara asılı topların üzerinde,dengede durmaya çalışıyorlar. 

Hani takımlardan birinden halkın telefonla oynaması ile bir kişi elenecekti. Gelecek haftanın çekimlerinden parça gösterilebilmesi için elenecek kimsenin önceden belli olması lazım değil mi? Elenen belli ise, bir hafta sonranın oyunu da oynandı, kayıt edilip bittiyse, bu telefonla eleme ayağı da nedir? Nereye gidiyor bu oylar? Bedava oy atılmıyor elbette..Yarışma tepeden tırnağa mizansenlerden ibaret. 


8 yorum:

  1. Reklamlar için yapılan programlara güzel bir örnek daha. Zaten sms atılması tamamen zırvalamak bence. En çok kimin adı yazıldıysa onun gitmesi gerekirken, para toplamak için sms attırıyorlar saf milletimize. Atan var mı bunu da merak ediyorum,onunda reyting için uydurulmuş sanal bir uygulama olduğunu düşünüyorum.Bu kadar saf olduğumuza inanmak istemiyorum çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DOğal bir oyun olduğunu düşünmüyorum, kim daha çok izlettirir üzerinden reklam arası zamanı doldurma programlarından bir tanesi daha bence. SMS atmak için bu tezgaha kanmak lazım sanırım.

      Sil
  2. Programı savunmak adına yazmıyorum ama izlediğim bir program ve sanırım yanlış anladığınız bir nokta var,onu belirtmek istedim. sarışın hanımın yaptığı anons bir hafta sonraki dokunulmazlık ( ki sizin bahsettiğiniz kişilerin adadan elenmemesini sağlayan dokunulmazlık yarışması) değil de bu pazartesi akşam yayınında olacak olan kişisel dokunulmazlık yarışması.
    Daha net açıklarsam iki yür dokunulmazlık yarışı yapılıyor.
    1-takımlar arasında yapılan.yenilen takım aralarından elenecek isim seçiyor ve isimler sms ile yarışa çıkıp aralarından biri eleniyor.
    2-kişiler arası dokunulmazlık. sadece bir kişi dokunulmazlık kazanıyor ve o kişi eğer 3 defa kazanırsa yarışmanın son 3 haftasında hala adada ise elenmeme hakkına sahip oluyor. eğer daha önce başka şekillerle adadan elenirse ödüllerini geride kalan bir arkadaşına miras olarak bırakabiliyor.
    yani sizin bir hafta sonrasının görüntülerini sunup sahte mizansen yapıyor dediğiniz aslında yarışmanın yapıldığı yerle aramızdaki saat farkı vs gibi şeyler yüzünden bizim saatimizle çoktan yaşandı.programda canlı yayınlanan tek kısım eleme zamanları.

    Niye bu kadar savunduysam anlamadım da :))
    Geçen sene Derya Büyükuncuyu ciddi anlamda desteklemiştim bu yarışmada,düzgün karakteri ve yarışmaya katılma amacı yüzünden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun süre bakamıyorum acun imzalı programlara başka ülkelerde haftada bir ve 45 dakikayı aşmayacak biçimde gösterilen bir programın haftanın 3 günü saatlerce yayında olmasını bir yayıncılık kepazeliği olarak görüyorum.

      Pazartesi gecesi izlemediğim için bilmiyorum ama teferruatlar için teşekkürler. Bu arada Kolombiya ile aramızda 7 saat farkı varmış. Güneş orada bizden yedi saat sonra doğuyor. Bu da bu programı tezgahlayanların elinde kimbilir daha ne saçmalıklara yol açıyordur ayrıca düşünmek lazım.

      Sonuçta bu gibi programlar çok sayıda izleyicide tiryakilik yarattığı için yapılıyor elbette. Bence bizim zevklerimizde ve tepkilerimizde ciddi sorunlar var.

      Sil
  3. Arsısız biz arsız...

    SMS olayına gelince. Hepimizin tahmin ettiğimizden çooook daha fazlası atılıyorudur bence. Safız biz saf saf... Hemen unutuyoruz, balık hafızalıyız. Okumuyoruz. İşin sadece sahnedeki kısmına bakıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adada kim kalmış kim gitmiş kimin umurunda denmeliyken, binlerce kişinin oy atacağım diye seferber olması anlamsız. Elden kaçırdıkları bir çok haklara sessizce seyirci kalan insanlar onun bunun oyunda kalması için, tezgaha bir ucundan bulaşatıklarını sanıyorlar. İnanılmaz. Nerede yaşıyoruz biz böyle? :)

      Sil
  4. Aynı etiket gibi olmuş.."Tespit, tespit üstüne:):) "..O yarışmayı hiç sevmem..İzlemem..Acundan da fenalık geldi artık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ülkemizin en iyi TV yapımcılarınmdan birisi bu, gerisini hesaba gerek bile yok artık :)

      Sil

Yorumlar