6 Mart 2012 Salı

Savaş Atı

Hafta sonu "Celal Tan"lı türk filmini izledim, ilginç konuya sahip bir film. Ancak senaryonun bir kaç kez daha yazılsa imiş doğru dürüst bir iş ortaya çıkabilirmiş diye düşünüyorum. Diyaloglar inandırıcı değil ben ne yapayım. Öte yandan oyunculuklar iyi. Bir şey iyi olduğunda bir diğeri zayıf olması gerekliliği yüzünden de yönetim zayıf. Işıklandırma şahane ama gelin görün ki, gereksiz kamera açıları, inandırıcılıktan yoksun kalan konuya hizmet edemeyen mizansenler, gereksiz kamera cambazlıkları ile darmadağın bir film çıkmış ortaya Başka filmlerde gördükleri açıları, oyunları kendi filmlerine yedirme merak ve özentisinden kurtulsalar çok iyi olacak. Bir filmin kendi yarattığı has dünyaya özgü bir üslubu olmalı. Üslubun yoksa sonuçta ortaya çıkan da film olmuyor haliyle. Film başından sonuna kadar bir reklam filmi ruhsuzluğuna sahip.

Ruhsuzluğun üzerine Steven Spielberg Bey'in fragmanını aylar evvel gördüğüm "War Horse" filmini izledim. Ama reklamından beklediğim her şey başıma geldi. Biraz da duygulandıralım mantığı ile çekilmiş bir film. Seyircinin duygu telleri yeri geldiğinde çekilerek hisleri ile sırası ve sahnesi geldiğince gerektiği kadar oynanıyor. Gereksiz bir film diye düşünüyorum. Üstelik girdiği her savaştan bir gıdım yara almadan çıkmış demri gibi bir kadının filminin çekildiği sene bu filme yatırılan paraya yazık olmuş diyorum.  The Iron Lady filmini de izledim, başarılı bir taklit, akıllıca mizansenler, hoş olmuş tarihin anlatılmasında sakınca bulunmayan bölümlerinin kenarlarında dolanılması. Bence bu filmin adı War Horse olabilirdi. İyi de olurdu. Ne dersiniz? 

Afiş en zekice ortak katılımlı sitelerden olan 
www.beta.com dan alınmıştır. 

6 yorum:

  1. iki filmi de izleyemedim henüz ama fikrini de çok yaratıcı buldum :) demir leydi savaş atı :))

    YanıtlaSil
  2. Celal Tan ...filmi daha dün izledim,tesadüf. Evet,bir ruhsuzluk var bence de, N.Hazar bunu filmin "absürd" niteliğine bağlamış...bilemedim ben de pek:)

    YanıtlaSil
  3. Özgür ceren Can;

    Değil mi ya.

    YanıtlaSil
  4. 7. Oda;

    Kadın savaşa doymadığı gibi açtığı savaşların hepsinden sağlam çıktı

    YanıtlaSil
  5. N. Narda;

    Seçtikleri türler öyle olsa da o olmamışlık, ruhsuzluk hep "özenti" ile sınırlı kalmalarından dolayı aşılmıyor. yaratıcı olabilmek için bir noktadan sonra özentileri kenara kaldırmak şart bence.

    YanıtlaSil

Yorumlar