15 Mart 2012 Perşembe

Evde Tek Başına

Evlerinde evcil hayvan besleyenlerin, bu canlılarla kurdukları dostluklar çok sağlam olur. Öncelikle hayvanın onlara verdiği sevgi karşılıksızdır. Onlara iyi de davransanız, kötü de davransanız, sizden korksa da sizi sevmeye devam ederler. Çoğu hayvan dostu, evlerini paylaştığı bu canlılara laf söyletmezler. Onlar için kötü laf söyleyen insanları hayatlarından silip atanlarına bile rastlanır. Onlara başkalarının kötü davranmasına dayanamazlar. Yılın büyük bölümünü onlarla birlikte geçirirler; peki ya tatil zamanları? Hayvanlar evde tek başlarına kalırlar. Ya da sahipleri çalışıyorsa; kedi, köpek, kuş evde yalnız, endişe iiçinde sahiplerinin geri dönmesini beklerler; odaları dolaşır, sahibinin elbiselerini koklar, kediyse hırsını almak için koltukların kumaşlarını, halıları, perdeleri tırmalar, köpekse mobilyaları, koltukları kemirmeye başlar. Ama sahibi eve yaklaştığında nasıl olur bilinmez, apartman kapısının önünde duran araçtan onun ineceğini hemen anlarlar; kapının önünde pür neşe. "İşte buradayım" dercesine sahiplerini karşılarlar.

Resimde sahibinin yokluğunda kapıldığı melankoliyi saklandığı çamaşır makinesinin içinde dindirmeye çalışan bir kedi görüyorsunuz.  


3 yorum:

  1. Evcil hayvan merakı giderek artıyor. Son yıllarda artış gösteren pet shoplardan da bunu anlamak mümkün.

    Keşke bende bir köpeğe sahip olabilsem, ama öyle bir ortamımız olamayacak sanırım :/

    YanıtlaSil
  2. Nohut da yemek yemez gündüz yalnızken (yaş mama diilse tabii:) şakası bir yana yazdıkların çok doğru.

    Gerçi bizim Nohut tam çalışan anne çocuğu:) kendini bildi bileli gündüz yalnız kaldığı için o bu düzene alıştı ve haftasonları biz evdeyken bile kendi düzenine göre öğlene kadar salondaki yemek masası sandalyelerinden birinde öğleden sonra da üçlü kanepenin kenarında uyur bize rağmen. Ama akşamları diyelim 2-3 gece üstüste dışarı çıktık normalde hiç yapmadığı bişeydir ama camda bekler kuzucuk. Sırf Nohut çok sıkılmasın diye son birkaç yıldır eğer çok elzem değilse 2-3 akşam üstüste çıkmamaya çalışıyoruz dışarı.

    YanıtlaSil
  3. Resimdeki ufaklık için şu an içimden geçen "olsa da yesek":))) gerçekten ufaklıkların evde yalnız kalınca bunalıma girdikleri doğru ama elden ne gelir... Bu arada cevaplamak istersen mimlendin:)

    YanıtlaSil

Yorumlar