9 Mart 2012 Cuma

Büyük Bir Keyifle Bir Kediyi Öldürmek

Dün havanın uzun süreden sonra ilk kez güzel olmasından istifade ederek fotoğraf çekme niyeti ile evden çıktım. Sokak Kedileri serisini biraz ihmal ettiğimin farkındaydım, belki bir kaç ilginç fotoğraf yakalarım düşüncesiyle attım kendimi sokaklara.  Alaybey'deki o tuhaf apartmanın sokağından geçtim. Ben o sokaktan geçmeyeli, kedi apartmanı yıkılmış, yerine koskocaman yeni bir insan apartmanı inşa edilmiş bile. Hava güzel olunca kediler kendilerini sere serpe güneşli, kuytulara atmışlar, güneşlenip tembellik ediyorlardı.

Demiryolu boyunca ilerlerken karşıdan gelen yaşlı bir adam gördüm. Yaşlı adam ile aramda da bir kedi ailesi oynuyordu. Anne kedi güzel bir tekirdi, uzanmıştı ve dört adet iki aylık kadar minik yavrularının birbirleri ile güreşmelerini seyrediyordu. Güneş yüzüne geldikçe gözlerini kısıyordu. Yaşlı adamın yüzü kedileri görünce aydınlandı. Adamın arkasından bir motorsikletli geliyordu. Hain bakışlı bir delikanlı sürüyordu motorsikleti. Bu hainlik de öyle bir bakıştır ki ilk bakışta okursunuz kimin suratına yapıştıysa. Bu delikanlı yirmibeşlerinde, kara kuru, uzun, kemikli yüzlü, kemikli elli bir tipti, Arkasındaki selede on, oniki yaşlarında bir çocuk vardı. Hain bakışlı bağırmaya başladı aniden. "Yeoww" diyordu, çok neşeliydi, arkasındaki piç kurusu da bağırdı aynı sesle. "Yeoww" Yavru kediler duvar kenarına sindi sesten korkarak. Anne kedi yola atladı. Motorsikletli yaşlı adamı sıyırdı geçti. Yolun soluna, kedilerin az evvel oynadığı yere yanaşırken, anne kedi yolun sağına kaçtı. O sırada arkadaki çocuğun bakışlarını gördüm o da motorsiklet sürücüsünün bakışlarının, tıpkısının aynısından taşıyordu. "Ez onu abi?" diye bağırdı. Delikanlı hemen sola kırdı. Motorsikletin tekir kediye çarptığı yerden "TAAKKK" diye bir kırılma sesi geldi. Delikanlı, arkasındaki minik yolcusu ile zafer çığlıkları atarken daha da hızlandırdı motorsikletini.  Demiryolu kenarından süratle ielrlediler.

Tekir kedinin ortasından ağırlığının kaç katı bir metal geçmişti. Umutsuz taklalar attı, acı dolu bir kaç miyavlama denemesi yaparken ağzından oluk oluk kan boşaldı. Bir kediden bu kadar çok kan çıkar mı? Çıkıyormuş. Yaşlı adam "Katiller" diye peşlerinden bağırırken katili gözden kaybolmuştu bile. Tekir tiz bir son nefes bıraktı dışarıya. Yavrular ne olduğunu anlamamış annelerinin başında toplanmışlardı.

Geçenlerde bir şarkıcının twitter hesabında paylaştığı bir resmi görüp öfkelenmiştim. Dayak atılarak öldürülmüş kan içindeki bir köpek resmini paylaşmıştı. Fotoğrafı kendisi çekmiş. Eylem ne kadar acı ve vahşet dolu ise o resmi görmek de aynı derecede vahşet doluydu benim için. Tabi ki ölen bir kedinin resmini çekemezdim. Dünden beri kedinin başından geçenleri anlatıp anlatmamayı düşündüm. Az evvel yazayım dedim. Çünkü bizler böyle insanlar ile bir arada yaşıyoruz, hayvan hayatına bilgisayar oyunlarında çarparak puan almak istercesine dalıp geçen Allahın yarattığı minnacık candan öc almaya programlı yaratıklarla aynı sokaklardan geçiyoruz. Yaptığının kabahat olduğunun farkında olan, çarptımıydı derhal son sürat kaçan hain pisliklerle yollarımız kesişiyor. Bugün, bu yaşta hayvanlara eziyet eden bu insan müsveddeleri, minik katliamlarından sıkılıp artık tadalmaz olunca canları ne yapmak ister, okuyan olursa düşünsün diye yazdım. Büyük bir keyifle bir kediyi öldüren abilerine "ez onu abi" bağıran piç kurularını görmediyseniz de bilin diye yazdım. Rahatsız ettiysem özür dilerim. 



19 yorum:

  1. Kanım donarak okudum..Sözün bittiği yer:(

    YanıtlaSil
  2. Kamikaze;

    Malesef/Üstelik gözümün önünde oldu. :(

    YanıtlaSil
  3. Bizim sitede var öyle bir manyak..
    ne insanlara ne hayvanlara huzur veriyor,öylelerin arkasında kendileri gibi bir aile var..yapma yazıktır sözünü duymamış belkide aileden..
    içinde vicdan da gelişmiyor belki de böyle olunca..
    o görmesin diye gördüğümüz yavru kedileri daha uzak bir yere bırakıyorduk ...
    çok küçük olanlarıda evde beslemiştik..
    şimdi askerde ..
    gelince akıllanırmı hiç sanmam..
    Allah cezalarını versin,beddua değilde misliyle diyesi geliyor insanın..

    YanıtlaSil
  4. Peki ölen kedinin yavrularına ne oldu?.. :(

    YanıtlaSil
  5. okuyamadım:((

    kaldım o noktada

    ve berbatım su anda:((((((((
    ne gormek ne duymak ıstemıyorum boyle seylerı

    Allah bıldıgı gıbı yapsın:(

    YanıtlaSil
  6. Bunları yapanlar için insan değil, canlı değil, vahşi değil, şeytan değil..artık hiçbirşey diyemiyorum..Zavallı ruh hastaları :(:(

    YanıtlaSil
  7. uff sinirlerim bozuldu şimdi.

    YanıtlaSil
  8. hafiz yasli amcayi siyirip gecmis cunku adama carparsa gotune girecek kaziktan haberi oldugu icin carpmamayi tercih etmis. yavsakli parayla satilsa o motoru suren ve arkadasindaki cocugu ilk sirada gorebilirsin.

    ps; hafiz su yorum bolumun gomulu yapsan bizde yorum yaptigimiz yazilara abone olabilsek mukemmel olur. verilen cevaplar maile gelmeyince lan ardimizdan sovduler mi diye dusunuyoruz.

    YanıtlaSil
  9. O zibidileri elime versinler benim,bakalım nasıl oluyormuş ezmek!Başkasından anlamaz onlar,nasıl bir mutant ailede "ürüyor" bunlar bilmiyorum!

    YanıtlaSil
  10. Beyaz Lale;

    Böyle manyaklar normal insanı bile zıvanadan çıkartır, katil ederler :(

    YanıtlaSil
  11. Arkaik Harfler;

    O amca çok ilgili gibiydi. O sokaktaki insanlar kediler çok severler daha önce oraya 50 metrelik mesafede boş bir arsaya bir kedi apartmanı bile yapmışlardı mahallenin bütün kedileri o kedi cennetinde barınırlardı.

    YanıtlaSil
  12. Öykü;

    Paylaşıp paylaşmama konusunda kararsızdım ama, böyle şeyler oluyorsa, hem de burnumuzun dibinde yazmam gerektiğini düşündüm. :( malesef.

    YanıtlaSil
  13. Deja Vu;

    Bu eylemi suç kabul etmiyor yasalarımız ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  14. 1i yok mu?

    Malesef böyle kardeşim :(

    YanıtlaSil
  15. Barney Sikerson;

    Çakal suşun ne olduğunu biliyor ondan uzak duruyor. Çelimsiz hayvana saldırmak kolay tabii.

    Dediğini yaptım sanırsam.

    Yok yahu, kimse kimsenin arkasından sövmez burada. Bir ara bir olay çıkarmak isteyen ruh hastası bobi dadandıydı buraya hoşt deyince gittiydi köpek. Olmaz öyle şeyler burada. Merak etme sen :)

    YanıtlaSil
  16. N. Narda;

    Gözünü kırpmadan hayvan hacamat edeb bu yaratıklar etrafta kimse yokken insana karşı tehlikeli olabilirler onun dışında hayvanlıklarını sergilemezsler. Hoş bunlara hayvan dersem hayvanlara hakaret olur. Hayvan demiyeyim bu yaratıklara.

    YanıtlaSil
  17. Birisi de "Tepkiler" kısmını işaretleyip "EĞLENCELİ" seçeneğini uygum görmüş. Bunun neresi eğlenceli anlamadım. :(

    YanıtlaSil
  18. Ve ez onu abi diye bağırana da ne itiraz ne ceza olacağından o da cocuklarını kendisi gibi yetiştirecek maalesef.

    YanıtlaSil

Yorumlar