9 Şubat 2012 Perşembe

Kelimelerin Gücü

En basit bir düşünceyi, duyguyu ya da sadece çok basit bir gerçeği ifade ederken kullandığımız kelimeleri değiştirmekle, ifade etmeye çalıştıklarımızın anlamlarını kuvvetlendirebileceğimizi hepiniz biliyorsunuz. Aylar önce minik bir öykü denemesinde bulunmuştum burada. "Gece Vardiyası" ham bir öykü fikriydi, ama sizden gelen yeni kelimeler ile "Stardust Collective Remix"e dönüştü. Basit bir öykü fikri bile bazı kelimelerde,  katılımcıların nasıl bir şeye katkıda bulunduklarını bilmeksizin yaptıkları değişiklikler ile nenredeyse tamamlanmış bir öyküye çevrildi.

"Kelimelerinizi değiştirin, dünyanız değişsin" diyor aşağıdaki video, aslında bir web sitesi için hazırlanmış tanıtım filmi ama değişimi hayli romantik bir dil ile anlatmış. 


(Bunun ne kadar güzel bir gün olduğunu ben göremiyorum. )

12 yorum:

  1. İYİKİ ŞUAN KLİNİKTE KİMSE YOK, HASTALAR GİTTİ, ÖĞRENCİLER GİTTİ, ASİSTANLAR GİTTİ, GÖZYAŞLARIMI SAKLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM. ASLINDA BELKİ HİÇ SAKLAMAMK GEREKİR HER NEYSE. SAĞOL SEVGİLİ DOSTUM SAĞOL....İZMİRE BİR KUŞ UÇURDUM BURDAN SANA SELAMIMI SÖYLEYECEKTİR CAMINDAN YA DA BALKONUNDAN.

    YanıtlaSil
  2. Guguk kuşu;

    Ben de az evvel izledim ve çok etkilendim, hemen buradan paylaşmak istedim. O son ana kadar merak ettiğim, tahmin ettiğm yazıyı görmek çok etkiledi.

    Selamını aldım, çok teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. AFERİN KUŞA, İŞİNİ ÇABUK VE GÜZEL HALLETMİŞ. GÖZÜNDEN ANLAMIŞTIM ZATEN CEVVAL BİR KUŞ OLDUĞUNU. SEVGİYLE KAL.

    YanıtlaSil
  4. Guguk kuşu;

    Jet gibi maşallah :D
    Allah nazardan saklasın

    sevgiler, iyi günşer

    YanıtlaSil
  5. bazen çok yakın konuları yazıyoruz.

    sözcükler düşler vb.

    bende bir mimin var.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Bunun daha uzun bir versiyonu vardı. Orada yazıyı yazan erkekti.

    Çok anlamlı bir video. Şuna inanırım ki, sert bir eleştiri bile uygun kelimelerle daha rahat dinlenir, dolayısıyla daha etkili hale gelir.

    YanıtlaSil
  7. Deeptone;

    Haklısın,, ve insan şaşırıyor nasıl böyle denk geldiğine, çok güzel tesadüfler oluyor.

    Mim için teşekkürler, yazdım ve 11 inde yayınlanacak :)

    YanıtlaSil
  8. Şule;

    Kesinlikle, taş yerinde ağırdır derler, doğru kelime o taşa ağırlık kazandırır, ne atanı ne de atılanı üzer.

    YanıtlaSil
  9. Hikayelerini yeni okudum, ikisinin altına da yorumumu bıraktım. Videoyu da daha önce seyretmiştim sanki, ya da bahsedilen diğer versiyonunu. Ama hatırlamak iyi geldi sabahın bu saatlerinde. Bugün herkesin gunü güzel geçsin, güne güzel bakalım... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ilk defa izliyorum ve çok etkilendim.
    buraya eklediğin için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  11. Çınar;
    Çok teşekkür ederim. Benim içinde ilginç bir deneyim oldu. Şimdi aşırıya kaçmamak kaydı ile bazı öykülerimde alışık olduğumuz kelimeleri çıkarıp yerine dolaylı biçimde ilgisi olan kelimeleri koyuyrum. İlginç bir his bırakıyor :)

    YanıtlaSil
  12. Muzurella;

    Gerçekten çok etkileyici. Rica ederim ne demek. İnternette bunun gibi görmediğimi zdaha neler neler var kimbilir. Çok duyarlı beni de fazlası ile etkiledi

    YanıtlaSil

Yorumlar