17 Şubat 2012 Cuma

Bugün Dünya Kedi Günlerinden Yalnızca Bir Tanesi

Geçtiğimiz Pazartesi günü katıldığım toplantıda yazar, 17 Şubat tarihinin Dünya Kedi Günü olduğunu söylemişti. Daha önce duymamıştım ama google da araştırdım kesin tarihi öğrenebilmek için. Öncelikle 17 Şubat günü bazı ülkelerce kabul görmüş, ancak kedi severler belirli bir günde sözbirliğine varamamış olmalılar ki, dünyanın başka yerlerinde başka başka tarihler Dünya Kedi Günü olarak hatırlanıyor. Ülkemiz onyedi şubatçılardan. 

Havalar soğuk gidiyor, soğukların artması en çok da sokak hayvanlarını etkiliyor. Yine de güneş yüzünü biraz göstermesin, hepsi soğukları anında unutup, güneşin altında bir güzel gerinmeye, temizlenmeye, oyunlar oynamaya ve ardından da mışıl mışıl uyjuya dalıyorlar. Resimdeki sokak kedisi de bugünün dünya kedi günü olduğunun farkındaki hayvanseverlerden gördüğü ilgi, sevgi ve kuru mamalar sayesinde iyice mayımış, güneşin tadını çıkarıyordu. 



Fotoğraf: Kış Güneşinde Sokak Kedisi - D.M.

6 yorum:

  1. Desene gaykedi yi kutlamak gerek:)

    YanıtlaSil
  2. Bütün kediseverlerin ve kedilerin dünya kediler günü kutlu olsun o zaman:)

    YanıtlaSil
  3. Kedilerimizin günü kutlu olsun:)Her gün onların olsun.Dilerim hak ettikleri gibi sevgiyle yaşarlar.

    YanıtlaSil
  4. Söylemeyi unuttum.Çok güzel yakalamışsın kareyi.Çok tatlı kedicik.

    YanıtlaSil
  5. bilmiyordum yeni ögrendim bugün kediler günü oldugunu :) tüm hayvanlari severim ama bircok kediden korkuyorum :) köpeklerle aram daha iyi. resimdeki kedide cok tatliymis.

    YanıtlaSil

Yorumlar