24 Şubat 2012 Cuma

Biraz da Magazin

Türk pop müziğinin suyunu çıkartan, zevksizlik çıtasını yükseltirken, "halk böyle istiyor martavalı" ile zevk çıtasını indirengiler familyasına mensup, slogan şarkıcısı hanımefemdinin biri; "Canım sıkıldı sinemaya gideyim hem boyumu göstereyim hem de film izliyeyim" der ve yola koyulur. Janjanı bol alış veriş merkezlerinden bir tanesinin sinema salonundan içeriye dalar. Koltuğuna yayılır. Kadının izlemek üzere seçtiği film, "The artist"tir. Film başlar. Filmin beşinci dakikasındaki sürprizin ne olduğunu duymayan bir tek sağır sultan bir de bu densizliği ile meşhur şarkıcı kadın kaldığı için filmin sürprizlerine hazırlıklı değildir. Öylesi bir sürprize tahammül sınırı on dakika ile sınırlı olduğu için kendisini derhal hafakanlar basar, kalkar sinema salonunu olanca ihtişamı ve şıngırtılı aksesuarları ile birlikte terkeder. Onun gidişi ile salon iyice sessizliğe bürünür. 

Normal insan izleyeceği film ile ilgili bilgi edinir de film izlemeye giderken, beğenmediği filmden de kös kös çıkar doğalolarak. Ama şarkıcı kısmısı normal insanlardan kat be kat yukarlarda bir yerlerde gezindiği için sinemadan çıkmak kadının hızını kesmez elbette. Hemen gişeye koşar, görevliyi azarlar.

- Ne biçim film bu? Hem siyah, hem beyaz, hem de sessiz. Çabuk paralarımı geriye verin.(bilet alırken kullandığı 15 lirasından bahsetmektedir)
- Ama hanımefendi.
- Aması yok, paramı geriye İS-Ti-YO-RUM!!!

Şarkıcının oktavı sınırlı sesi ilkokul çağındaki erkek çocuklarının kovboyculuk oynadığı dönemlerde kullandıkları silah sesi gibi çıkmaktadı. 
-Dışinya, dışinya, dışinya!

Gişedeki görevli yerinde siperlenir ve siner, siner, siner. Ama sinse de parayı iade edemez. Karşsıındakinin sinmişliğini içine sindiremeyen alı al gülü gül şarkıcı hiç de kibar değildir ve bağırmaktadır. Sİnema yönetimi kadının bağırmalarına son verebilmek maksadı ile şöyle bir çözüm önerisi koyarlar orta yere. 

- Hanımefendi, size hediye bileti verelim, canınızın istediği başka bir filmi ücretsiz izleyin.

Şarkıcı gönülsüz de olsa kabul eder gibi yapar. Ve gider.

Henüz çok uzağa gitmemiştir ki o AVM'de konuşlanmış olağan şöhret yakalama pusususuna yatmış alık sürüsü onu sobeler. Mikrofonu ağzına dayarlar ve sorarlar. 

- Can Bomnomo'nun Örövizyonda ülkemizi temsil edeceği şarkıyı beğendiniz mi? 

Kadın zaten daralmıştır, sessiz bir filmden çıkmıştır, parasını geri alamamıştır falan. Nevri dönüktür yani. Derhal kendisine doğru uzatılan folluğa çift sarılı bir yumurta bırakır:

- Ben bu işten anlıyorsam o şarkıyla ilk dörde giremeyiz. der ve yürür gider. Bu sorulara hazırlıklı değildir, o aşk sorularına, meşk sorularına provalıdır çünkü.

Bu habere de çok güldüm. Bir kere haber haber içinde ve üstelik magazin denen şey de bir alay geri zekalıyı AVM'lerde, bar ve lokanta çıkışlarında takip eden bir alay beyinsiz ordusundan beslenen bir komedi türüdür.  

Kadına bak, beğenmediği film on dalda Oscar ödülüne aday gösteriliyor ve siyah beyaz film dönemi sona erdikten sonra çekilmiş en iyi siyah beyaz film olduğu söyleniyor. Oyunculuklar, senaryo harika, kalkıyor beğenmiyor. Şarkı diye çığırdığı şeylerin tahammül edilir kenarı yok. Kalkmış Bonomo'nun bestesine pislik atıyor. Beğenmediği film göklere çıkartıldığına göre, beğenmediği şarkının akıbeti hakkında olumlu beklentilerim oluştu desem uydurmuş  olmam sanırım.

Yok yok hanımefendiler beyefendiler siz zevk çıtasını kendi alanlarınızda en aşağıya çekmeyi başardınız ama başkasının yaptığı işlerden uzak durun onları anlamaya sizin zevkiniz yetmez. 


16 yorum:

  1. Vladimir,
    çok keyifle okudum yazını:))
    Bu magazin haberini dinlemedim ama
    kadının kim olduğunu kestirmek güç değil...

    YanıtlaSil
  2. can bonomonun şarkısına laf etmeyelim mi yani :)))
    yoksa ünsüz olduğumuz için bize herşey selbes mi:)

    YanıtlaSil
  3. Domatessuyu;

    Teşekkürler. hakikatend e kolay gafları marka oldu kadınıın zaten :)

    YanıtlaSil
  4. Psikopati;

    Şarkıyı dinlemedim ama filmi izledim. Bonomo'yu +18 hırsızlamasından beri biliyorum. Bir seray Sever projesi olarak buralara dek gelmesi beni şaşırttı. Sırf kadına gıcığınmdan şarkı başarılı olsun isterim ama.. Yine de bir dinleyeyim şunu merak ettim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben tesadüf eseri örüvizyonda yarışacak şarkının trtdeki tanıtım törenine denk geldim tv.de şarkıyı dinledim keşke türkçe sözlü olsaymış, türkçe düşünüp ingilice söz yazmışlar gibi olmuş olmamış..

    esas benim güldüğüm şey başka, spiker bonomoya soruyor izleyicilerimiz merak ediyor diyor acaba siz dışarıda da mı böyle giyiniyorsunuz? cevap da şu insanlar beni konvansyinel yaşamda da kostüm giyiyorum sanıyorlar...

    ben daha ne diyim bilmiyorum sonra sen de kalkmış beni en eleştiri yapan bloger seçiyorsun:)))

    YanıtlaSil
  6. Psikopati;

    Çocuk aslında napsın işte o konuştupu kadar birisi o da. Başlıbaşına bir seray sever procesi olmasının yanında, biz İsraili azarlasak da gerektiğinde ülkemizi museviye temsil de ettirtebiliyorz ve hiç de soykırım yapmadık ki biz demeye getirtilmeye yarayan bir çocuk işte. Ne desin.

    Sen eleştir tabi, ben de eleştirirm, gördüğüm yerde eleştiririm. Şarkıyı dinlemem farz oldu artık. Link peşinde koşuyorum.

    YanıtlaSil
  7. demet akalın çok güldürdü ki beni.
    :)

    YanıtlaSil
  8. haydaa öyle mi ben de iyice sazanmışım ha..ben ne bileyim bonomo sahne adı falan sanıyorum. çocukcağızın musevi olmasıyla ilgili bir sorunum yok da bir proje olduğunu bilmiyordum..

    şarkıyı söyleyim ben sana

    love me back zıp zıp zıplaaaaa
    (çocuğun içine yay kaçmış sanki:)

    YanıtlaSil
  9. Deeptoneİ

    Magazin güllerinin hepsine gülerim ben. Ciddiye alınmak isteseler magazine düşmezler oraya düşenlere hele gafarına gülmek lazım. :)))

    "magazine düşmek" bak buna da güldüm

    YanıtlaSil
  10. can bonomo'yu tanıyorum kafelerden. çook sevimli biri.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Psikopati;

    Şarkıyı dinledim nihayet. Çok gösterişli ama çocuğun sesi zayof kaçmış. sevseni seveni tadında bir şarkı. Biraz fazlaca çalışması lazım. Hafif bir şarkı olmuş. İngiltereyi Adele temsil ediyor bu arada.

    Çocuğun musevi olması ile ilgili bir problemim yok elbette ama nereden çıktı bu aniden gibi bir durum da var hani. Hande Yener dururken nerrrden çıktı Bonomo? İnsan arkasında serayseverden daha kudretli bişey arıyor. :)

    ses çok cılız durmuş şarkıda ya, mızmızlanıyo gibi.

    YanıtlaSil
  12. Deeptone;

    Sahne tecrübesi var o zmaan demek ki. Bakalım göreceğiz.

    YanıtlaSil
  13. Çok ilginç bir değerlendirme, belki birilerinin gözünü açar. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Hahahhh :) :) çok güldüm..Çok :)
    Neydi o.."Dışinya, dışinya hahahhh:)"

    YanıtlaSil
  15. iste hizmet bunu bir seyret :
    http://m.youtube.com/?rdm=4phc78dxh&reload=3#/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D2bzhrejGF_E%26feature%3Dshare&feature=share&v=2bzhrejGF_E&gl=US

    YanıtlaSil
  16. Kadın çıkmış açıkça ben kıroyum demiş, daha ötesi var mı arkadaşlar :))

    YanıtlaSil

Yorumlar