20 Ocak 2012 Cuma

Trene Bindim Gittim

Guguk Kuşu'nun yazısını Salı günü okudum. Okur okumaz yerimde duramadım, tren tekerleklerinin raylarda çıkardığına benzer bir ses yankılandı beynimde, perşembe gününe aldım biletimi. Epeydir tren yolculuğu yapmamıştım. Eskiden yazları soğuk, kışları fırın kadar sıcak olurdu trenler. Tedbirimi aldım da bindim sabah saat dokuzu altı geçe, 6 Eylül Ekspresi'ne. Güneşli derelerden geçtim, karlı tepelerden geçtim, yani dere tepe düz gittim. 

Blog arkadaşlarımdan bir tanesi de epeyce uzun süre önce yazmıştı; okumaktan keyif aldığı romanların sonuna yaklaştığında son bölümünü mutlaka özel bir yerlere giderek okuduğunu. Çok imrenmiştim bu fikre. Ben severek okuduğum kitapları nerede okuduğumu çok net hatırlarım, bende iz bırakmış filmleri de hangi sinema salonlarında izlediğimi anımsıyorum. Sevdiğim kitabı bitirme konusunda blog arkadaşım kadar dirayetli olamayabilirim, ancak epeydir okumak için uygun zamanı kolladığım bir kitap vardı. Yola çıkarken onu aldım yanıma.

Biraz etrafımı seyredip, biraz fotoğraflar çektikten sonra, kulağıma sevdiğim müzikleri tatım, kitabımı çıkardım. Epeydir hayalini kurduğum güzel bir yolculuğa çıktım. 

Başladı şair anlatmaya; "Açık denizlerde dev dalgalarla boğuştukları aylarca süren fırtınalı deniz yolculuğunun sonunda o sabah, Anakara'nın güneybatı körfezine özgü yumuşak rüzgarın o tanıdık kokusuyla uyandı." Böylece başladık Şair'in Romanı'na. 



Fotoğraflar: Pencere Kenarından 6 Eylül Ekspresi - D.M. 

11 yorum:

  1. vladimir nasıl özendirdin bilsen... trene binmek istiyorum ilk fırsatta :)

    YanıtlaSil
  2. Benim de gelmiş bir tren yolculuğu zamanım. En son 2009'da 24 saatlik bir tren yolculuğu yapmıştım. Ne hoşuma gitmişti. Git git bitmiyor yol. Yol bitmedikçe, yolla beraber sen de kendi içinde derin yolculuklara çıkıyorsun...

    YanıtlaSil
  3. ayyyyyyyy nasıl imrendim nasil imrendim anlatamam.. fikir çok güzel bir kere. al çantanı sırtına, kulağında sevdiğin tınılar, yüreğinde sevdiğin yazılar ve belki damağında sıcak bir kahve eşliğinde çikolatanın tadı.. koca bir aaaaaaaaaah diyorum. fotoğrafları da çok beğendim..

    YanıtlaSil
  4. Sabah keyfimi yaparken, çayımın yanında yazın eşlik etti bana. Fonda Sema'nın sesinden Echo albümü. Çok yakıştı tren yolculuğuna ve yazına:) Bilesin istedim:)
    Hadi yolun açık olsun!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sırrakalem;

    Kesinlikle erteleme, çok sakin, güzel bir yolculuk oluyor. Vagonların içi eskisi gibi hamam sıcaklığına ayarlanmamış, normal sıcaklıkta, üşütmüyor ama yakmıyor da :)

    YanıtlaSil
  6. Yiğit Tan;

    Derin düşüncelere dalmak için ideal bi zaman dilimi, kesinlikle haklısın.

    YanıtlaSil
  7. Çınar;

    Çok doğru, kahvemi içtim valla :)

    YanıtlaSil
  8. Özlem Öztürk;

    Çok teşekkürler. Ben de şimdi Sema dinlemek istedim :)

    YanıtlaSil
  9. ahh vladimir, sana hiç kimse söylemedi mi benim ne fena kıskanç bir kuş olduğumu:D
    şaka bir yana nasıl da imrendim ama demekki hayali aslında senin için kurmuşum.
    arkadaşının fantazisi çok güzel ama ben de senin gibiyim çok sevdiğim bir kitabın sonuna yaklaşıp öyle özel bir an falan bekleyemem, anında okurum.
    ama bence senin fantazin daha güzel yeni bir kitaba özel bir yerde başlamak.
    tüm bunlar seni kıskanmamı engellemiyor ama kıskanıyor olmam da seni sevmemi engellemiyor allahtan ki hadi yırttın.
    iyiki yaptın bu tren gezisini, iyiki:D

    YanıtlaSil
  10. en son bu yaz berline giderken yapmistim bunlari .. dile kolay 8 saatlik bir yolcukuk .. ruhum 8 saat boyunca dinlenmisti ..

    yeniden yapacgim bunu, ama bu kez baska sehire gidecegim ..

    guzeldi .. : )

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel fotoğraflar ve ne şiirsel olmuş bu tren yolculuğu, ne zamandır trenlere hasta olan oğluşu alıp bir kısa yolculuk yapasım var dur bakalım, baharda belki.

    YanıtlaSil

Yorumlar