21 Aralık 2011 Çarşamba

İletişimde Tezat Sinyalleri

Blog herkesin canının istediğini yazdığı, alenen sergilediği bir yer. El ne karışır yani? Beğenmeyen izlemesin mantığı. Ben okuduğum bloglarda yalnızca iç tutarlılık arıyorum. Kendi kendisi ile çelişmemeyen insanları oldum olası severim, bloglarını da severim. . Ama çelişenlerde zaman zaman gülümsetiyorlar insanı. Beklentileri ve isteklerinin başkalarına veremeyen insanları blog dünyasında da, gerçek yaşamda da garip karşılarım.

Blogun bir tanesinde şirin mi şirin bir ifade var diyor ki; "Günümüzde okurun yazara bu kadar kolaylıkla ulaşması söz konusu değil, o ayrı. 140 karakterlik diyaloglara olanak tanıyan twitter sayılmazsa, kimseler birbirlerine böylesine doğrudan ulaşamıyor artık."

Okuyanı kahkahalara garketmek için yazmadılarsa bloga bu yazıyı koyanın kendi blogundaki yazılarda yorumalara izin vermediğinden haberi yok olmalı.Bir blogda okuyucu görüşlerini toptan geri çevirip ardından böyle kocaman bir kelam edip, enfes serzenişlerde bulunmaya ne demeli?

Blogger'ın hizmetkerinden "Takip Et" butonunu uzun süre diğer bloglarda gördükten sonra yaklaşık birbuçuk yıldır ben de kullanmaya başladım. Bir kez ziyaret ettiğin blogu ilginç ve izlemeye değer buluyorsan ve blog sahibi bu aparatı görünür bir yere monte etiyse tıklıyorsun, ekliyorsun. Hoş ve faideli bir araç. Burada da şöyle bir enteresanlık oluyor kimi bloglarda; hazretler bu butonu koyuyorlar, ekleyen eklesin hevesi ile. Bakıyorsun, kişiyi izleyen bir miktar insan var, ama profiline girip bakıyorsun bu kimleri izlemiş diye (sinsi bir merak ile) adam/kadın bir tek kimseyi tıklatıp izlemeye almamış. Anladım mühimsemiyor da mühimsenmek istiyor. İzlediğim blogların başka insanları izlemediğini farkettiğim zaman onları kendi listemden çıkartıyorum. Bu da beni iletişimdeki arızalarımdan bir tanesi olsa gerek. Beni izlemesi şart değil ama bir allahın kulu olsa da bir başkasını izlemeyeni ben de izlemem arkadaş.


11 yorum:

  1. alemsin.....bloğuma nadiren uğrayan aman benim onun bloğunda yatıp kaltıklarım var, hergün kapımı tıklayan ama birkere çay içmeye gitmediğim bloglar var, tek bir izleyicisi olmayan bayıldığım bloglar var, kimseyi islemeyen bir takıntı m var....sen de takılma, hayatını yaşa, he he kamyon arkası yazısı oldu bak, ben buara koyverdim gitti.

    YanıtlaSil
  2. Guguk kuşu;

    Beni takip etmesi meselesi değil. Kendi bloguna takip edilmek için aparat koyması ama kendisinin "hiç kimsleri takip etmeyişi" tuhaf geliyor bana. O kadar önemli ki takip edilsin istiyor, o kadar önemli ki diğerleri takip edilmeyecek kadar öenmsiz. Takip etsinler ben etmem takip makip tavrı tuhaf. Ha ettiği üç dört kiş var. Üç dört kişilik dğnya yetiyorsa neden kendini takip ettiriyorsun. Bunu anlamıyorum. Ondan yazdım. hem konuda yoktu, konu oldu fena mı?

    :)

    YanıtlaSil
  3. Hımm! Vladimir hiç anlamadım bu yazdığınızı biliyor musunuz? Hayır, şimdi merak ettim (sinsi bir merak ile:) profilinize baktım,o kadar çok blog ismi arasında Hayal Kahvem'i göremedim:)Aaa!Niye acaba:))

    Sonra benim profilime baktım. O kadar takip ettiğim blog var, biri bile görünmüyor. Ama blog içinde sevdiğim bloglar arasında görülüyorlar:))

    O değil de, takip et butonu ile beni izleyin butonu aynı şey mi:))

    Vladimir ben hiç anlamıyorum blog işlerinden. Bakar mısınız o kadar işim var. Taktım şimdi bu yazınızı kafama:)Şimdi yorumları okudum. Anladım,bakalım ağa kim düşecek diye yazdınız bu yazıyı. Ama peşin peşin söyleyeyim, ben tam bir sazanım:))

    Hımm.. Neydi? Takip et.. Peki:))

    YanıtlaSil
  4. Hayal Kahvem;

    Sözlerim yanlış anlaşılmasın kütfen. Benim sözm benim takip ettiğim insanlar beni takip etmeli diye anlaşışırsa üzülürüm. Benim takip ettiğim ama beni takip etmeyen çok kişi var ya da beni takip ettiği jhlade benim takip etmediklerim var.

    Bana tuhaf gelen, kendisi takip edilsin diye "takip et" butonu koyup da hiç kimseyi takip etmeyenlere ya da bunlar arasında bir ya d aiki kişiden fazlasını takip etmeyenler var. ben takip edilmeyi isteyen ama başkas kismeleri takip edemeyenlere şaştığımı söylmek istemiştim.

    Bu arad mesela sizi takip etmediğimi de bilmiyordum.. O butona basmamış olabilirm ama "Hayal kahvem"in yazılarını atlamamak için orayı sağa tarafta takibime aldığım için kaçırmıyorum hiç bir yazınızı :)

    Yokk öyle birilerine laf çakıştırmak ayrıca bu yazının içinde. Ben uzun süredir kafamı kurcalamış bir leyi yazdım sadece belki dah aönce yazmalıydım ilk aklıma geldiğinde. Kimse oltaya gelsin diye yazılmadı yani. Zaten bu yazıya nuhatap olabilecekleri takip etmiyorum, eh onlar da kimseleri takip etmeyecek denli kendi kendileri ile meşguller. hedefine değmeyen yazılardan biri oldu bu :)

    YanıtlaSil
  5. İzlediğiniz Blogları gizleyebiliyorsunuz bu kimseyi izlemiyorum demek değil sadece liste pek uzayıp gitmesin diye profilde göstermiyorsunuz o kadar benim öyle mesela.

    Ben sizi çok uzun zamandır okurum arada yorum da bırakmışlığım vardır siz geçen haftalarda izlemeye aldınız:))
    Hiç takılmam ama ben gidersem gelirmiş, izlersem izlermiş. Ben birini izlemeye değer bulunca o beni bulmak zorunda da değil.

    Guguk Kuşu'nun sayafa misal benim yuva gibi günde 40 kere uğramazsam işlerim ters gidiyor:)

    YanıtlaSil
  6. Vladimir, doğrusu benim açımdan hedefine değen bir yazı oldu. Zaten merak obur bir bünyeye sahiptim. Sayenizde sinsi meraklı olmayı öğrendim:))

    Ee! Yazı yazmak kolay bir iş değil. Sorumluluğu ağır:)) Düz okuyanı var, çapariz bakanı var. Benim gibi bela yorumcular çıkar. Konuyu uzatır da uzatır:))

    Dert etmeyin olur mu? Konu anlaşılmıştır:))

    YanıtlaSil
  7. yooo bence harika bir konu oldu aslında ben de tam dediğin gibi anladım ve sadece üstüne biriki laf edeyim dedim o kadar aslında bu sıralar benim canım da accaaipp blog dünyasından konuşmak istiyor, hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  8. :)sevgili vlad. anlattığın türün yanı sıra bir de seni izlemeye alıp, sen almadığında küsüp çıkaranlar var mesela:)))
    izlemeye alıp almamaya gelince. fark ettim senin söylediğin başka bir şey. beni izlemelerine gerek yok ama ilaç için başka bir bloğu izlemeye alsınlar bari diyorsun. diyorsun demeye de, blog dünyası tuhaf bir yer. yani bazıları mesela buraya birşeyler okumaya bulmaya değil, sadece yazıp rahatlamaya geliyor. sadece yazmak isteyenlerin bir kısmı beni okusunlar diye yırtınırken, başka bir bölümünün okunmak burnunun ucunda değil. bir kısım blog yazarı sırf aman ben ne çok blog takip ediyorum havası yaratmak adına dört bin sene geçse girip de okumayacağı zibilyon tane blogu izleme listesine alıyor. bazıları o listeyi kullanmıyor da direk adresten girip blog dünyasını kurcalıyor. bir kısmı listeyi kullanıyor ama başkalarının görmesini istemiyor. sonuç itibariyle insan karmaşık bir yaratık ve neyi neden yaptığı da pek bilinmiyor. o yüzden takma sen kafana bunları:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ben genele açık blog olup da yorum-reaksiyon butonu koymayanlara takılıyorum daha çok :)

    YanıtlaSil
  10. ben de bugun tam Elif Safak in twitter da kimseyi izlemedigini yazmistim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    bu takip etme/edilme olayi enteresan. Benim gundelik olarak takip ettigim bir iki blog var, bir de vakit bulunca toplu olarak okudugum bloglar.. Insanlarin beni listesine eklemeleri cok da onemsedigim bir konu degil ama hatirliyorum, bir donem TR dan bir kac arkadas bana hergun mesaj yaziyorlardi.. Ben hem is, hem okul arasinda cambazlik yaparken onlarin bloguna mesaj birak birakmadigim icin bana abuk subuk seyler yazmislardi. COk sasirmistim, bir ara acaba ben cok mu Amerikali oldum dusuncesi bile geldi aklima. Biz millet olarak alinganiz tamam ama bu blog keyif birsey, bazi bloglar var, yazma sekilleri bir sekilde sizi yazmaya itiyor, kimisi de cut/copy/paste disinda birsey yapmiyorlar.. Ayni seyi birden fazla yerde gorunce, oturup hepsine yazacak ne enerji ne de zaman luksu var. Bir de original degil ki...ne bileyim zaman kaybi olarak goruyorum...

    Sizin gorusunuze saygi duyarim ama sanirim bu konuda hem fikir degiliz. Ne demis atalarimiz "it is ok to agree to disagree once in a while".

    Saygilar..

    YanıtlaSil

Yorumlar