28 Aralık 2011 Çarşamba

Başladıysanız, Bitirin

Mükemmel biçimde bitirmeyebilirsiniz, ama başladığınız işi bitirebilmek kendi elinizde. Öyleyse yapın, bitirin. Bir işi bitirmek bazen çok keyifli gelmeyebilir, üstelik yapılabilecek bir sürü başka iş varken. Ama siz yine de bir kere başladıysanız yapın.

Bir işi bitiridiğinizde büyük bir ihtimalle sizi eleştirecek birileri çıkacaktır. Malumunuz meyve veten ağaç taşlanır, ortaya çıkan her sonuç eleştirilebilir Siz bırakın onları başladınız madem, zor da olsa, sıkıcı da olsa bir işi bitirmenin hazzını yaşayın. Başladığınız bir işi yarıda bırakmak için yüzlerce mantıklı gerekçe üsretilebiliri inanın ki kolay olan yüzüstü bırakmaktır. Sİz uğraşırken dikkatiniz dağıtacak belki yüzlerce farklı engel de önünüze çıkabilir. Olsun. Bu kez zoru deneyin. Yarıda bırakmamanın hazıını yaşayın.

Yolun yarısında belki şevkiniz kırılabilir, isteğinizin kaybolması ulaşılacak sonuca değmeyeceği düşüncesini aklınıza getirebilir. İşte o anlarda bir kenara çekilin ve biraz dinlenin. Gözlerinizi kapatın, başlarkenki amacınızı anımsayın. Sonra gözlerinizi açın. Derin bir nefes alıp kaldığınız yerden devam edin.


Siz başladığınız işi bitirecek kapasitedesiniz ve sonuç emin olun ki katlandığınız bütün zahmetlere değecektir. Elde ettiğiniz sonuç ne olursa olsun, başkaları tarafından nasıl karşılanırsa karşılansın. Bilin ki sonuçlar mutlaka bir şeyleri değiştirir. Öyeyse bıraqkmak yok. Devam edin, yapın, bitirin. Yeter ki başladığınız işi yarıda bırakmayın. Yarıda bıraktığınız her şey ama her şey bir gün sizi çok mutsuz edebielir. Mutlu olmak için bitirin.




(Baskı Eşarp)

4 yorum:

  1. Çok doğru.Yarım kalan herşey her iş insanın içini acıtıyor.Devamlı içini kemiriyor ta ki o iş bitirilinceye kadar.
    Paylaşımın için teşekkürler Vladimir.

    YanıtlaSil
  2. bu arada resimde çook güzel.

    YanıtlaSil
  3. evet ya vladimir, mesela bütün sabah gün nefes almadan klinikte durup, hasta bakıp, öğrenci eğitimi verdim, lavaboya dahi gitmedim hastanın biri bana : okuyan cahildir, allah belanızı versin dedi, şimdi ben buna takılıp nöbetimimi bırakıp gideyim:D
    zaten belki zaten bir mutluluk beklentimiz varrsa illa bu işi bitirmenin hazzı olmalı, sonucundaki beklenti değil di mi? sevgiyle.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel demişsin..Ama bazen sonradan içini acıtağını bile bile bırakbiliyorsun.

    YanıtlaSil

Yorumlar