7 Kasım 2011 Pazartesi

Topuk Tıkırtıları

Sezen Aksu İzmir'in Kızları şarkısında babasının annesini görür görmez su yeşili gözlerine dalıp gittiğinden ve hiç bir topuk tıkırtısının İzmir'in kızlarınınki kadar davetkar çalamayacağından bahseder. Şarkıdaki o tıkırtıyı her duyuşumda çalmak fiilini istsinasız her seferinde yadırgasam da, yine de her defasında daha şarkı bitmeden kabullendim. Çok yerinde kullanılmış belli ki. Topuk tıkırtılarına o güne kadar dikkat etmezken 2008 yılında şarkıyı duymamdan sonra seslerden örülü dünyamda o güne kadar kapalı tuttuğum bir frekans daha açıldı. Artık topuk seslerini duyuyorum.

Sesleri duyuyorum ama kadınların topuklu pabuç tutkularını ve onların yerden yükselme isteklerini anlayamıyorum. Yerden iki santim bile yülseltmeyecek pabuçların üzerinde bir ömür geçirince böyle olunuyor demek ki. Ancak anlaşılan o ki her erkek kadın pabuçlarına ve topuk tıkırtılarına benim kadar ilgisiz değil. Mesela, alın size Monsieur Christian Loubotin'den bahsedeyim biraz: Adam kadın pabuçlarına takmış kafayı. Kadın pabucu ve iskarpin topuğu dizaynlamalara doymuyor, doyamıyor. Son tasarladığı ayakkabı için balerinlerin ayak parmak uçlarında yükselmelerinden esinlenmiş, ten rengi iskarpinin üzerine swarovski kristallerini yapıştırmış, topuklarını da yükseltebildiği kadar yükseltmiş. Bunu giymeye heves eden bir kadının anatomik özelliklerini sonuna kadar zorlaması kaçınılmaz diye düşünüyorum. Pabuç değil çin işkencesi mübarek, giyene ayrı bakana ayrı bir eziyet.


9 yorum:

  1. giyilsin diye yapılmadığı belli de ,hakikaten bakması bile eziyet. Tasarım değil bu :)

    YanıtlaSil
  2. çok şeker ama sadece bakması güzel! :) giyen ve yürüyebilen olur mu olur; deli çok.

    Bu arada topuklu ayakkabı candır Vladimir ya! Kadınların tutkusu, çok güzel bir aksesuarı. Lütfen çamur atmayalım. :)

    YanıtlaSil
  3. Bunların üstünde yürünmez!
    Yüksek topuk, makul boyutlarda olduğu sürece güzeldir, ama bunlar abartmış yani!

    YanıtlaSil
  4. N.Narda;

    Tasarlayan adam hakkında minik bir araştırma yaptım çok acaip görünümlü ayakkabılar yapmış, çin işkencesi gibi hepsi. :)

    YanıtlaSil
  5. Nouvelle;

    Yok yok çamur atmıyorum, anlamadığım, ilgi duymadığım bir alan sadece :)

    YanıtlaSil
  6. Esma Gül;

    İmkansız resimler vardır ya baktıkça insan tuhaf bağlantılar görür, imkansız gelir her şey resmin içindeyse. Bu ayakkabı da öyle imkansız ayakkabı, korkun. :)

    YanıtlaSil
  7. Yaşlı balerinler için bir tasarım olsa gerek :)

    YanıtlaSil

Yorumlar