5 Kasım 2011 Cumartesi

Kendimden Biliyorum

Yurdunu seven, sorumluluk bilinci olan, çalışmayı seven, insanlar ile iyi ilişkiler kurmaya çalışan, insanların arkasından dolaplar çevirmeyi aklına getirmeyecek kadar dürüst olan, insanlara karşı sevecen ve yapıcı tutum içinde olmayı benimsemiş, sınırlarınızı belirlemiş olan kuralların içinde yaşamaya çalışan birisi iseniz şunu ezbere bilirsiniz:

"Söylediğiniz güzel sözler, başarılarınız, tutarlı, sabırlı, saygılı tutumunuz için hiç kimse size bir ödül vermeyecek."

Bilakis arkanızdan dolaplar çevrilecek, yaptığınız olumlu işler kolaylıkla gözardı edilecek ama en ufak ya da dolaylı bir noksanlığınız ilk fırsatta önünüze sürülecektir.

Bunlar benim bir yaşam boyunca öğrendiklerim. Aksini düşünenler olabilir.

Öğrendiklerim bunlardı.

Daha öğreneceklerim varmış.

Mesela adaletin dürüst, saygılı, görev bilinci gelişmiş insanları pek sevmediği onların yanında olmadığı gerçeğini öğrenmem gerekiyormuş.

Çünkü adalet dediğiniz şöyle işliyor, siz işlemediğiniz bir suçtan ötürü bir iftira ile yargı önüne çıkıyorsunuz. 15 tanık, video kayıtları, bilgi işlem listelerini usule uygun biçimde huzura çıkartıyor, karşı tarafın tanıklığını yapan kişilerin her birinin iddia edilen olay anında söyledikleri yerde olmadığını belgeye dayandırabiliyorsunuz. Bütün bunlar iki yıla yakın süre alıyor.

Sonra hop...

Hakim değişiyor.

Dosyanız yüzlerce sayfaya erişmiş. Yeni gelen hakimin o dosyayı okuyacak sabrı kalmamış. Sinirleri perişan. Karar da vermesi gerekiyor. Bakar mısınız stresin güzelliğine. Verilecek bir karar var, dosya da kabarık.

Hemen veriyor kararını.

Ortada suç yok.

İftira var.

Suçun olmadığı yerde siz suçlu oluyor ve hüküm giyiyorsunuz.

Yani söylediğiniz güzel sözler size bir ödül getirmezken söylemediğiniz sözler, yapmadığınız eylemler ceza almanıza yeterli oluyor.

Masumsanız, iyi vatandaş iseniz adaletin sizin yanınızda olduğuna inanmakla hata işlersiniz.

Adalet görünen köyde bile kılavuza inanıyor. Adaletin kılavuzu karga olmuş. Bilmekte yarar var.

Nereden mi biliyorum?

Kendimden biliyorum.




Karalama: Kapşonlu Adam - D.M.

4 yorum:

  1. "Kendimden Biliyorum" güzel bir paylaşım. 'Kapşonlu Adam' harika!

    YanıtlaSil
  2. Kılavuz kargaysa burnun kurtulmayacağı yer apaçık...
    Yazık...
    Kapşonlu adam`ı beğendim...

    YanıtlaSil
  3. Çok üzücü şeyler bunlar,öfke verici;sanırım bizzat yaşadığın şey,çok kötü ya! Ne diyebilirim ki, aynen böyle,maalesef...Adaletsizlik sistemi bu işte!

    YanıtlaSil
  4. ahahaha :)
    ben de kendimden ötürü katılıyorum.
    Bir ceketi alıp çıkmanın, tek sözsüz yollara düşmenin ne olduğunu iyi öğrendim kendimden :)
    (u)mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil

Yorumlar