13 Kasım 2011 Pazar

Blackie'nin Oyunu

Blackie, siyah kedi ile sabahları şu oyunu oynardık. Oyun kedinin icadıydı. Sabah kalkınca bakardım, kedi sepetinde uyuyor. "Naber Blackie?" diye sorunca "mırrrk" sesi çıkartarak cevap verirdi. Uyur numarasından hemen vaz geçer yattığı yerden zıplayıp koşmaya başlardı.

Doğru salona. Bir kaç dakika kadar benden kaçardı. Sonra aniden ortaya çıkar, salondaki büyük pencerinin önüne gelince bana döner bakar, tekrar "mırkkk" ederek perdeyi aralamamı isterdi. Perdeyi açtım mı, hop, kalorifer peteğinin üzerine. Peteğin üzerindeki tahta tüneğin üzerine zıpladı mı bana mahsustan yakalanırdı. Kendisini okşamam müsade ederdi. Sonra oraya yatar uyurdu. Sabah uykusunu orada çekerdi.

Kedilerin tuhaf alışkanlıkları, kedi icad ettikleri garip oyunları var, illaki tekrar etsin istiyorlar.


Karakalem Resim: Blackie - D.M.

10 yorum:

  1. Evet ufaklıklar kendi icat ettikleri oyunlara katılım da bekliyorlar:) Bizimkinin son icadı koridordaki yolluğun üzerine oturması ve bizim onu sanki kızakmışçasına koridor boyunca çekmemiz, bu oyundan sıkılana kadar yolluğun üzerinden kalkmaz:) Resminiz her zamanki gibi süper buarada:)

    YanıtlaSil
  2. Kediler, alışkanlıklarından asla vazgeçmezler.
    Resim gerçekten çok güzel. İyi ki döndün şu resme. Bakalım ben ne zaman döneceğim.

    YanıtlaSil
  3. Kedilerden vazgeçtim, şimdi hediye gelmiş bir muhabbet kuşum var, Blackie'yi aratmayacak oyunlar yapıyor kerata. Göğsümde uyuyor akşamları misal. Kafesten çıkma işareti ayrı,yemini tazeleme işareti ayrı...Hayret, kuşları böyle bilmezdim :)

    YanıtlaSil
  4. Çizim... Güzelll...
    Kedileri seviyorum hiç kedim olmamasına rağmen. Hep köpeklerim oldu benim halbuki...
    Şimdi hiçbiri yok...
    Olmasını çok isterdim,çocuklarım hayvanla yaşamanın ne olduğunu öğrensinler diye...
    Kesik cümleler var içimde sanki dökülmeyi bekleyen...
    Neyse gideyim ben...

    YanıtlaSil
  5. Leylak Dalı;

    Çok teşekkğrler :)

    YanıtlaSil
  6. Eren;

    Çok teşekkürler.. Sizin haylazın huyu da çok değişikmiş. Sevimli halini tahmin edebiliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Şule;

    Çok saol. Şimdi yeni bir teknik deniyorum. Öğreniyorum. Boyasız resim yapmaya çalışıyorum, biraz dişe dokunur, yüzüne bakılır cinsinden bir şeyler çıkarsa buradan paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  8. N. Narda;

    Muhabbet kuşlarının da tuhaf huyları oluyor. Halamdan biliyorum. Bu arada muhabbet kuşu olan herkese anlattığım bir anım var. Yeri geldi onu anlatacağım lütfen ukalalık saymayın.

    Halamın muhabbet kuşu kaçtı, 35 kelime kullanıyor bazen cümle bile kuruyordu. Yazlık evd, odada serbest bırakıyorlardı. Tül perdelerin arkasında serbest dolaşıyordu. Rüzgar esti, perde aralandı. Kuş kaçtı. Saatlerce peşinden koştuk. Yakalayamadık. O sırada yazlık yerler emekli cennetidir ya, emekli bir veteriner dedi ki "yaznınızda biraz su olsun, öyle arayın" Nedenini şöyle açıkladı "kuşu erişilebilecek bir yerde gördüğünüzde üzerine su atın. Kanatları açılmaz ve uçamaz kolayca tutarsınız" Bu bilgi sonradan işimize yaradı ancak daha önce bilseydik çok daha iyi olurdu o kuş elimizden kaçmamış olurdu. Kaçan muhabbet kuşunun üzerine su atınca kısa bir müddet uçamıyor, rahatlıkla tutup güvenli bir yere alabiliyorsunuz.
    Ola ki kaçarsa ve ola ki bunu bilmiyorsanız diye söyledim, evcil hayvanlara çok bağlanıyor insanlar, yoklukları endişe veriyor :)
    :)

    YanıtlaSil
  9. Çay ve simit;

    Teşekkür ederim..

    İleride olur belki.. İnsan ne zaman bir kedi sahibi olacağını bilmiyor çoğunlukla. Sonra birgün birden bir kedi geliyor. Böyle başlıyor hikaye...

    YanıtlaSil

Yorumlar