23 Ekim 2011 Pazar

Önlemler

Bugünkü haberler çok üzücüydü. Birbiri peşi sıra geldi hepsi de. Konu Van'daki depremdi:

Merkez üssü Tabanlı ilçesi olan deprem 13:41'de meydana geldi. Kentte bazı evler yıkıldı, bir çok ev hasar gördü. Telefonlar sustu, elektrikler kesildi.

7,2 büyüklüğündeki deprem Erzurum, Dİyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Siirt'te de hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne göre ise depremin büyüklüğü 7.3 olarak belirlendi.Erciş ilçesinde bazı binalar çöktü, çok sayıda yaralı var.

Depremin çok uzun sürdüğü ve çok şiddetli olduğu alınan bilgiler arasında.

Artçı sarsıntılar nedeniyle çevre illerdeki vatandaşlar evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

Van Gedikbulakta 5.5. büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, daha önce 6.6 olarak açıkladığı depremin büyüklüğü ile ilgili veriyi yenilemeye hazırlanıyor.

Kandilli rasathanesi depremin büyüklüğünü 7.2 olarak düzeltti.

6 katlı bina tamamen çöktü göçük altından yaralı kurtarma çalışmaları devam ediyor. 3 kişi hafif yaralı olarak göçük altından kurtarıldı.

Van havaalanı kullanılamaz durumda.

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar bölgede su, çocuklar için mama, battaniye ve çadır gibi acil ihtiyaçların olduğunu açıkladı.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Erdik: "Ölü sayısının bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.Van Erciş'te 45 vatandaş hayatını kaybetti, çok sayıda ağır yaralı var.

Ateş düştüğü yeri yakar hiç birimizin acısı ve endişesi orada yaşayanlar ya da orada bir akrabası olanlarınki kadar büyük olmayacak. Ancak isterdik ki insan hayatına verilen değer biraz daha fazla olsaydı. 1999 yılında yaşanan faciadan sonra yapılan konutlar daha sağlam olsaydı. Deprem bölgesinde yaşıyoruz ve 1960 lı yıllardan günümüze doğru depremlerin sayısı, sıklığı ve şiddeti giderek artıyor. Bu gerçekleri bilerek bu tebirsilikle devam ediyor olmanın bir açıklaması olamaz her halde.

İnsanların bu çağda böyle pisi pisine yok hayatlarını kaybetmesi çok acı.

Orada yaşayanlara ve orada yakınları olanlara Allah sabır versin. İnşallah gereken yardım uygun yerlere zamanında ulaşır, enkaz altında kalmış sağ vatandaşlar çok geç olmadan kurtarılır. Ve umarım 99 depremindeki gibi depremden sağ kurtulan insanların organ mafyasının elinde deşilmesinin önüne geçilir, bir de civar kentlerden gelip bir şişe su için, bir somun ekmek için servet isteyen fırsatçıları durduracak önlemler alnır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar